Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Vācijas līderis Šrēders: "Šodien aizvadīju droši vien sliktāko spēli karjerā"

Agris Suveizda

Vācijas līderis Šrēders: "Šodien aizvadīju droši vien sliktāko spēli karjerā"
Deniss Šrēders. Foto: FIBA

Eiropas bronzas medaļniece Vācija pusfinālu sasniegusi arī Pasaules kausa finālturnīrā – par spīti sava līdera Denisa Šrēdera katastrofālajam mačam Vācija ar rezultātu 81:79 nosargāja uzvaru pār Latviju.

"Tā droši vien bija sliktākā spēle manā karjerā, bet mēs tik un tā atradām veidu, kā uzvarēt. Esmu lepns par puišiem, kuri uzņēmās iniciatīvu no rezervistu soliņa, arī sākumpiecinieka. Īpaši Francs Vāgners. Arī Morics Vāgners – visi spēra soli uz priekšu," jaunais Toronto "Raptors" saspēles vadītājs sacīja sarunā ar BasketNews.

Šrēders 30 minūtēs guva deviņus punktus un izdarīja četras rezultatīvas piespēles, taču no spēles trāpīja tikai 15% metienu (2p. 4/18, 3p. 0/8, 1p. 1/1), pieļāva četras kļūdas, nopelnīja četras piezīmes un spēli pabeidza ar pārliecinoši sliktākajiem efektivitātes (-9) un +/- (-20) rādītājiem komandā. "Es tikai centos saglabāt pozitīvu attieksmi. Galu galā nevari kontrolēt to, vai trāpi vai netrāpi metienus, bet vari kontrolēt savu pozitīvismu – turpināt kā līderis un kapteinis runāt ar komandas biedriem, nedrīkstēju izrādīt sliktu omu. Esmu priecīgs, ka visi pārējie spēra soli uz priekšu, un esmu priecīgs, ka uzvarējām," turpināja Šrēders.

Saspēlnieku duelī Vācijas līderi jaņos atstāja 23 gadus vecais Artūrs Žagars, kurš 32 minūtēs izcēlās ar 24 punktiem (2p. 5/9, 3p. 4/8, 1p. 2/2), astoņām piespēlēm, 24 efektivitātes punktiem un tikai divām kļūdām. "Man pieder Vācijas augstākās līgas komanda [Braunšveigas "Lowen"], un viņš tajā spēlēja pirms pusotra gada. Viņš bija nedaudz savainots un nevarēja daudz spēlēt, bet kopš tā laika ir spēris milzīgu soli uz priekšu. Apsveicu viņu ar labu spēli," teica Šrēders. Tobrīd vēl piederēdams Badalonas "Joventut", Žagars 2020. gada sākumā ieradās īrē Braunšveigā un Vācijas Bundeslīgā aizvadīja 13 spēles, divreiz izejot sākumpieciniekā un vidēji 17,7 minūtēs tiekot pie 7,3 punktiem, 2,7 rezultatīvām piespēlēm, 1,2 atlēkušajām bumbām un 1,5 kļūdām.

Latvija rīt plkst. 11.45 pēc Latvijas laika pret Itāliju aizvadīs pusfinālu par 5.-8. vietu, bet Vācija piektdien Pasaules kausa pusfinālā tiksies ar ASV.


Izmantotie resursi:
https://basketnews.com/news-194329-...

Noderīgas saites:

PK 2023 jaunumi
PK 2023 kalendārs un rezultāti
PK 2023 turnīra tabulas
PK 2023 prognožu spēle
Skaties spēles klātienē "OlyBet" sporta bāros