Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Muižnieks: "Ja es būtu viņa treneris, šādu Šrēderu beigās laukumā vairs nelaistu"

Rolands Eliņš

Muižnieks: "Ja es būtu viņa treneris, šādu Šrēderu beigās laukumā vairs nelaistu"
Kārlis Muižnieks. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Pēc Latvijas basketbola izlases sāpīgā zaudējuma Vācijai pēdējās sekundēs PK ceturtdaļfinālā interneta tiešraidē "Pēcgarša" plašākā viedoklī par Vācijas izlases līdera Denisa Šrēdera šodienas spēli dalījās bijušais Latvijas izlases treneris Kārlis Muižnieks un bijušais ASK menedžeris Ģirts Kalniņš.

"Par Šrēderu ir minami divi aspekti - visi zinām, ka viņš nav īpaši labs metējs un ka viņš nav īpaši labs aizsargs," sacīja Kārlis Muižnieks. "Un Latvijas izlases taktika šajos punktos attiecīgi bija vērsta pret viņu abās laukuma pusēs. Protams, tā bija arī Vācijas izlases treneru kļūda, ka viņi uzlika Šrēderu segt Žagaru, kurš regulāri "pikenrolos" mainījās, un tad sanāca, ka Šrēders patstāvīgi palika cīnīties zem groza ar kādu no mūsu garajiem. Tā nav viņa komforta zona, un skaidrs, ka tas viņam nepatika."

"Uzbrukumā savukārt Latvijas izlase viņu klaji provocēja uz metieniem, sak, ja gribi, met," turpināja Muižnieks. "Protams, tas darīja viņu nervozu, un varbūt kombinācijā ar iepriekšējās spēles konfliktu ar treneri tas ietekmēja viņa psiholoģisko stāvokli, kas noveda pie tā, ka pajuka gan viņa paša spēle, gan visai komandai."

"Ar Šrēderu laukumā Vācijas komanda praktiski apstājās, un to varēja spilgti redzēt 4. ceturtdaļā, kad viņi sāka bez Šrēdera un tā spēle aizgāja no rokas, tika veikts izrāviens," teica Muižnieks. "Te savukārt kontrastā parādījās viens no Latvijas izlases spēkiem, proti, kad Rolandam Šmitam negāja spēle, viņš 4. ceturtdaļā laukumā vairs negāja, un trenera Banki autoritāte par to jautājumus neatstāja. Savukārt Vācijas treneris Šrēderu nevarēja nolikt malā, viņam viņš bija jālaiž atpakaļ laukumā sava zvaigznes statusa dēļ, lai gan komandas sniegumam tas patraucēja. Latvijas izlasē šādas problēmas nav, bet nu žēl, ka pietrūka nedaudz rezultātā."

Šrēders pats pēc spēles medijiem atzina, ka aizvadījis ļoti vāju spēli. Viņš ar 26 metieniem no spēles guva tikai deviņus punktus, turklāt palika ar sliktāko +/- rādītāju komandā - viņam esot laukumā, Vācijai ielaida par 20 punktiem vairāk nekā iemeta pati.

"Viņš laukumā var paveikt daudzas labas lietas un beigās arī tika pie dažiem uzbrukumiem, kur mūsējie laikam bija nedaudz noguruši," turpināja Muižnieks. "Taču, protams, kopumā šī spēle viņam bija traģiska. Ja viņš spēlētu manā komandā, es malā sēdētu galvu saķēris - komandas spēles nav, metienu precizitāte zema, uzbrukuma organizācijas nav, aizsardzībā vājš. Vai, ja es šādā spēlē būtu viņa komandas treneris, laistu viņu atpakaļ laukumā 4. ceturtdaļā? Nekādā gadījumā," atbildēja pieredzējušais treneris.

Savukārt Ģirts Kalniņš Šrēdera sakarā norādīja, ka Latvijas izlasei izdevies jau spēles sākumā iedragāt pretinieku zvaigznes noskaņojumu: "Viņš jau uzreiz mēģināja sākt dragāt un pierādīt kaut ko. Mūsu aizsargiem izdevās "palīst viņam zem ādas", un viņš arvien vairāk mēģināja kaut ko pierādīt, un, jo vairāk mēģināja, jo smieklīgāks palika. Ja Vācijai šodien nebūtu atgriezies ierindā Francs Vāgners, tad man būtu daudz jautājumu par to, vai Vācija šodien būtu uzvarējusi."

Pēcgaršā plašāka uzmanība tika pievērsta arī Dāvja Bertāna pēdējo sekunžu metienam, apstāklim, ka nākamā spēle jāaizvada jau uzreiz rītdien, Artūra Žagara teicamajam sniegumam, kā arī prognozēm par medaļu sadalījumu. Vācijai sekmes pret ASV pusfinālā netika paredzētas, taču atšķīrās viedokļi, cik sarežģīta amerikāņiem šī spēle izvērsīsies.

Noderīgas saites:

PK 2023 jaunumi
PK 2023 kalendārs un rezultāti
PK 2023 turnīra tabulas
PK 2023 prognožu spēle
Skaties spēles klātienē "OlyBet" sporta bāros

  +5 [+] [-]

, 2023-09-06 20:32, pirms 8 mēnešiem
Latviešu mazais Pārkers izdarīja visu ko varēja, nedaudz pietrūka lāzera precizitātes, bet apetīte aug ēdot un šis jau ir kosmoss, kas ir izdarīts - VAROŅI!!!! #LATVIJA

  -1 [+] [-]

, 2023-09-06 21:52, pirms 8 mēnešiem
...Muižniek uzvarētājus netiesā..

  +1 [+] [-]

, 2023-09-06 22:04, pirms 8 mēnešiem
Pietrūka otra Bertāna, lai uzvarētu šo Vāciju. Lai vai kā, bet cīņa bija līdz galam, visu cieņu mūsējiem!

     [+] [-]

, 2023-09-06 22:15, pirms 8 mēnešiem
It kā jā, bet KM nekad komandā nav bijusi tāda megazvaizne pēc Latvijas mēroga un tad nav zināms ar ko tas varētu beigties trenerim

  -4 [+] [-]

, 2023-09-06 23:37, pirms 8 mēnešiem
Kārlim milzīgs paldies un respect par basketa laukumā parādīto, taču to,ko viņš kā treneris darītu,vairs nav aktuāli..
Redzējām jau viņu šajā amatā..

  +1 [+] [-]

, 2023-09-07 00:38, pirms 8 mēnešiem
Būtībā jau Šrēders nemaz tik slikti nespēlēja,kautvai atņemtā bumba Kurucam..Bet nu vienk.metieni negāja.

  +3 [+] [-]

, 2023-09-07 07:30, pirms 8 mēnešiem
Lexxx rakstīja: Pietrūka otra Bertāna, lai uzvarētu šo Vāciju. Lai vai kā, bet cīņa bija līdz galam, visu cieņu mūsējiem!
Drīzāk jau šodien pietrūka palīgu garajā galā, kuri varētu piebremzēt Vagnerus.

  +1 [+] [-]

, 2023-09-07 08:15, pirms 8 mēnešiem
Edgars rakstīja: Drīzāk jau šodien pietrūka palīgu garajā galā, kuri varētu piebremzēt Vagnerus.
Kas ir ar Pašečņiku? Kāpēc nelaiž laukumā? Pret Vāciju tiešām epizodiski būtu noderējis riktīgs garais zem groza - ne tur Šrēders gribētu vairs līst, ne arī tādi vidēji garie kā Obsts bumbas vākt.

     [+] [-]

, 2023-09-07 08:43, pirms 8 mēnešiem
visi treneri komentāros

     [+] [-]

, 2023-09-07 10:14, pirms 8 mēnešiem
Ja tantei būtu riteņi,Kārli.....

     [+] [-]

, 2023-09-07 10:19, pirms 8 mēnešiem
Limpompo rakstīja: Kas ir ar Pašečņiku? Kāpēc nelaiž laukumā? Pret Vāciju tiešām epizodiski būtu noderējis riktīgs garais zem groza - ne tur Šrēders gribētu vairs līst, ne arī tādi vidēji garie kā Obsts bumbas vākt.
Un kā būtu ar to, ka viņš tiktu regulāri vilkts ārā uz trīnieka, lai pēc tam rodas mismatch ar iespēju aiziet garām vai iepūst smuku truli, gluži tāpat, kā mēs to regulāri darījām, kā arī ņemot vērā to faktu, ka vāciešiem viss piecinieks laukumā tika turēts ar metienu no distances.

     [+] [-]

, 2023-09-07 11:00, pirms 8 mēnešiem
man bija doma,lai tikai vins nedabu 5. piezimi- vieniga ceriba.un ta ari butu,ja iekristu pedejais metiens un merkakis atgrieztos zoo...

     [+] [-]

, 2023-09-07 11:13, pirms 8 mēnešiem
Muižnieks jau labāk zinās, sasniedzis 0