Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Banki: ''Lai arī mūsu sirdis ir salauztas, mums jāturpina labi spēlēt''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Banki: ''Lai arī mūsu sirdis ir salauztas, mums jāturpina labi spēlēt''
Luka Banki. Foto: FIBA

Latvijas izlases galvenais treneris Luka Banki pēc zaudējuma 2023. gada Pasaules kausa ceturtdaļfinālā neslēpa sarūgtinājumu, taču bija pateicīgs spēlētājiem par demonstrēto pašatdevi. Dāvis Bertāns uzsvēra demonstrēto cīņu un nepadošanos, bet gadījumā, ja būtu trāpījis metienu pēdējās sekundēs, tas kļūtu par lielāko viņa karjerā.

Šodien Pasaules kausa ceturtdaļfinālā rūgtu zaudējumu piedzīvoja Latvijas basketbola izlase, kas ar 79:81 piekāpās Vācijai. Jau rīt pret Itāliju plkst. 11:45 pēc Latvijas laika tā aizvadīs pirmo spēli cīņā par piekto līdz astoto vietu.

Viens no līderiem uzbrukumā bija Dāvis Bertāns, kurš laukumā pavadītajās 33:39 minūtēs guva 20 punktus. No tiem 18 viņš iemeta ar tālmetienu palīdzību, bet pēdējās sekundes viņa trejacis lidoja grozam secen. ''Viss, ko vēlos pateikt - esmu ļoti lepns par komandu. Katrā no spēlēm esam nenormāli cīnījušies. Šodien cīnoties kā komandai un to darot pareizajā veidā, nostādījām sevi pozīcijā, kurā varam uzvarēt. Diemžēl tas neizdevās.''

Dāvis arī pauda, ka daudz enerģijas paņēmusi atspēlēšanās ceturtajā ceturtdaļā no -11, bet gadījumā, ja viņa metiens būtu ielidojis grozā, tas būtu lielākais viņa karjerā. ''Ļoti daudz enerģijas un spēka paņem atspēlēties no -11. To darījām ne pirmo reizi. Ja pēdējais metiens būtu iekritis, tad tas būtu lielākais metiens manā dzīvē.''

Rūgtuma sajūta bija redzama arī Lukas Banki sejā, un viņš to arī neslēpa. ''Protams, šobrīd ir liela vilšanās sajūta. Nevaram aizmirst, ko līdz šim esam sasnieguši un kā esam spēlējuši. Atbraucām no Džakartas uz Manilu un pret šīm citām komandām, kuras ir stipras, lielas un spēcīgas, pierādījām, ka varam cīnīties. Tas liek man justies lepnam.'' Uz jautājumu, kas notika ceturtās ceturtdaļas ievadā, kurā vāciešiem izdevās iegūt 14 punktu pārsvaru, Banki izcēla Francu Vāgneru, kurš maču pabeidza ar 16 punktiem un astoņām bumbām zem groza.

''Ceturtās ceturtdaļas sākumā, iespējams, nospēlējām vissliktāk. Pretinieks uzbrukumā atrada risinājumu Franca Vāgnera personā, kurš prata gūt punktus. Varbūt kāds ir aizmirsis, bet šodien cīnījāmies pret komandu ar četriem NBA spēlētājiem un daudziem Eirolīgas. Kad spēlē pret šādām komandām, šādi kritumi var gadīties. Tajā pašā laikā mūsu aizsardzība šodien bija teju perfekta,'' minēja Banki. Spēles sākumā tik tiešām Vācijai bija lielas grūtības izveidot cienījamu uzbrukumu. Arī vēlāk darbs savā laukuma galā tika paveikts augstā līmenī.

Uz jautājumu par komandas nākamajiem mērķiem, Banki neskatījās pārāku tālu, taču lika manīt, ka spēles par piekto līdz astoto vietu vismaz viņam nebūs otršķirīgas. ''Mūsu nākamais mērķis nav olimpisko spēļu kvalifikācija, bet gan rītdienas spēle. Kad tev ir iespēja spēlēt pret septiņām pasaules labākajām komandām, iespēja ir jāizmanto. Lai arī mūsu sirdis ir salauztas, mums jāturpina spēlēt labi. Tikai spēlējot pret labākajiem, komanda un spēlētāji individuāli var progresēt. Šai komandai nemaz nav tik liela starptautiskā pieredze, jo izlašu turnīros tā nebija spēlējusi kopš 2017. gada. Mums ir spēlētāji, kuri klubos spēlē tikai vietējā čempionātā, tāpēc mums katra spēle šādā līmenī ir nozīmīga.''

Savukārt uz Lietuvas nacionālās televīzijas jautājumu par faktu, ka vēlreiz turnīrā varētu spēkoties Lietuva un Latvija, Banki pievērsās abu valstu līdzjutēju nozīmīgumam. ''Ir lieliski redzēt, ka divas mazas valstis ir starp labākajiem šādā turnīrā. Lietuva ir basketbola nācija, kur basketbols ir pirmā prioritāte. Daudzi šīs valsts spēlētāji spēlē labākajās pasaules līgās, kamēr Latvijai šī ir pirmā reize ar tik augsta līmeņa basketbolu. Mēs rādām savu stilu, identitāti, bet abu valstu fani var būt lepni ar tās puišiem. Un mēs esam lepni par viņu atbalstu.''


Noderīgas saites:

PK 2023 jaunumi
PK 2023 kalendārs un rezultāti
PK 2023 turnīra tabulas
PK 2023 prognožu spēle
Skaties spēles klātienē "OlyBet" sporta bāros

  +6 [+] [-]

, 2023-09-06 15:02, pirms gada
Salauzta sirds būs, ja treneris aizies!

  +6 [+] [-]

, 2023-09-06 16:09, pirms gada
Robis87 rakstīja: Salauzta sirds būs, ja treneris aizies!
Kādam jau likās ,ka pēc Hārtlija sirdis būs salauztas.
Bet iztādījās ,ka panākumi vēl tikai būs

  +3 [+] [-]

, 2023-09-06 16:46, pirms gada
Nav to vietējo treneru resursu, kas ir trenējuši un var trenēt augstākajā līmenī. Štelmaheram un Vecvagaram nekas nesanāca. Mūsējos ārzemēs pat par asistentiem neņem. Hokejā ir treneri, kuri pagaršojuši augstāko līmeni, bet pēdējā laikā arī peras tikai pa vietējo dīķi. Hārtlijs deva pārliecība, ka varam - tālāk atlika tikai strādāt. Banki to pašu izdara ar basīša izlasi, bet nav pārliecības par vietējo speciālistu spējām strādāt. Ja nu vienīgi Bagijs.

     [+] [-]

, 2023-09-06 16:47, pirms gada
Sirdi tu mums sadzīsi ja atkāpsies un atdosi vietu Bagatska kungam!

  -2 [+] [-]

, 2023-09-06 16:48, pirms gada
Banki līdz 2025 eiropas čempim ieskaitot un tad jau tālāk jāskatās pēc rezultātiem

  -1 [+] [-]

, 2023-09-06 17:25, pirms gada
guntis86 rakstīja: Nav to vietējo treneru resursu, kas ir trenējuši un var trenēt augstākajā līmenī. Štelmaheram un Vecvagaram nekas nesanāca. Mūsējos ārzemēs pat par asistentiem neņem. Hokejā ir treneri, kuri pagaršojuši augstāko līmeni, bet pēdējā laikā arī peras tikai pa vietējo dīķi. Hārtlijs deva pārliecība, ka varam - tālāk atlika tikai strādāt. Banki to pašu izdara ar basīša izlasi, bet nav pārliecības par vietējo speciālistu spējām strādāt. Ja nu vienīgi Bagijs.
Tieši tā!

  +3 [+] [-]

, 2023-09-06 17:26, pirms gada
j888 rakstīja: Kādam jau likās ,ka pēc Hārtlija sirdis būs salauztas.
Bet iztādījās ,ka panākumi vēl tikai būs
Vītoliņš trenējis RUS izlasi un vadošos klubus...

  +3 [+] [-]

, 2023-09-06 17:33, pirms gada
Forši. Treneris uz goda. Ja daudzi te gaudo, kāda jēga tās spēles spēlēt utt. tad treneris vismaz ir ok. Nav runa par to ciparu, kurš tiks ierakstīts beigu tabulā pretī Latvijai, bet gan par to, ka mums vēl ir 2 spēles pasaules kausā - cilvēki ir aizbraukuši uz otru pasaules malu atbalstīt, čupām atbalsta tepat LV un malu malās, kur vien latvieši ir. Par viņiem arī jāspēlē un jāsitās - mēs vēljoprojām piedalāmies pasaules kausā, ir iespēja sagādāt sev un visiem pozitīvas emocijas vēl divas dienas.

     [+] [-]

, 2023-09-06 17:44, pirms gada
Kristapa Valtera spēļu analīzēs gan bija daudz kļūdas atrastas Banki izvēlēs un kaut kā pēc (ne)izteikumiem varētu būt, ka ne visi ir tik apmierināti ar dāsni apmaksāto darbu. Neko jau publiski spēlētāji nevar teikt, kamēr viņš treneris, bet ka tik nav tā kā ar Hārtliju, ka beigās izrādās, ka ļoti lielajai daļai nepatika pie viņa spēlēt par izlases rindās.

  +1 [+] [-]

, 2023-09-06 17:45, pirms gada
Vienā no portālu komentāriem arī šāda, laba analīze par spēli bija uzrakstīta:

Izcils paraugs kā treneris var norakt uzvaru - spēles sākumā pie plus 9 kad būtu jāturpina izspiest maksimumu palaiž laukumā Čavaru un rezultātā iegūst vienas minūtes laikā lūzumu spēlē ar mīnus 6 plus atgriež vāciešiem iedragāto pārliecību par sevi. Ja jau maiņu tik ļoti gribējās tad bija labāki varianti kuri vēl nebija nākuši laukumā piemēram Strautiņš. Tālāk redzot ka katastrofāli zaudējam bumbas pie groza ne reizi nepamēgina izlaist Pasečkinu kuram būtu izteikt auguma pārsavars pret jebkuru vācieti. Vēl tālāk izdomā pēkšņi spēli izvilkt balstoties tikai uz 7 spēlētājiem neizmantojot ne Šķēli ne arī Strautiņu. Tā rezultātā pēdējā ceturtdaļā nevar vairs trāpīt ne Dāvis ne Šmits jo abi pārturēti laukumā un izķiež spēkus tā arī nespējot savākt tās atlēkušās bumbas kuras veiksmīgāk varētu vākt tas pats Pasečniks vai arī paši ja vien būtu svaigāki. Un pati lielākā škrobe ka Rodions lieliski izdarījis pašu svarīgāko izsitis no sliedēm Šrēderu tā ka tas psiho savāc 4 piezīmes un met visu garām. Reāli spēle bija jāuzvar jo Šrēderam viennozīmīgi vairs tik vāja snieguma nebūs.

  -2 [+] [-]

, 2023-09-06 18:06, pirms gada
Robis87 rakstīja: Salauzta sirds būs, ja treneris aizies!
Esmu par to, lai Leiši viņu paņem un pērtiķbola mazā ēra Latvijā būs neatgriezeniski noslēgusies

  -2 [+] [-]

, 2023-09-06 18:07, pirms gada
j888 rakstīja: Kādam jau likās ,ka pēc Hārtlija sirdis būs salauztas.
Bet iztādījās ,ka panākumi vēl tikai būs
Pērtiķbolā nav analoga Barvedim Harkam

  +4 [+] [-]

, 2023-09-06 18:11, pirms gada
te laikam daži ir aizmirsušu kur mēs bijām, pirms Banki pārņēma izlasi. Kā var vispār kāds analizet komandas un trenera darbu, ja pat nav tuvu izlasei un nezin nekadus apkartejos apstaklus.
Banki mus aizveda uz PK un pēc tam līdz top 8. Pirms 2iem gadiem uz šādu likmi keofs būtu 100 vai 500?

  +1 [+] [-]

, 2023-09-06 18:30, pirms gada
Banki izdarîjis lielu darbu, izveidojot, saliedêjot komandu. Reti kurš ticéja, ka Latvija izies no grupas. Bet izvéloties 12 spélétãjus viñš piełãva kłûdu. Čavars praktiski nespéléja. Garajã galã kãds bûtu noderéjis, tas pats Mejeris. Un kãpéc izlasei nepiesaistîja Mãrtiñu Meieri, Laksu? Ar tik šauru spélétãju loku grúti visu turnîru nospélét bez kritumiem.

  -1 [+] [-]

, 2023-09-06 18:37, pirms gada
Čavars tad vēl tā - talismans, un jāciena, ka palīdzēja kvaļos, bet jau kādu simto reizi atkārtošos, sakot, ka Pasečņika paņemšana uz turnīru turpina mani sarūgtināt.

  +2 [+] [-]

, 2023-09-06 18:39, pirms gada
Uz čempionãtu aizbrauca arî žurnãlisti. Vai kãds noskaidroja kãpéc nespélé Pasečniks?
Vispãr mûsu žurnãlisti!, komentétãji no kuriem dažs pats spéléjis, Kã Zeltiñš, vai treneriem Gulbis forši džeki, mãk jokus plést, bet spéles analîze nekãda. Tã tik turpiniet, bûs labi Gulbis teica péc 1.puslaika, kad Latvija zaudéja AR 2 punktiem, turpinãja un zaudéjaspéli tieši ar liktenîgiem 2 punktiem.

     [+] [-]

, 2023-09-06 18:48, pirms gada
Paskatîjos spélétãju nospélétãs minûtes, nevienam nav ne tuvu 40 minûtém. Jã grúti, gadãs pa kłûdai, bet ko darît, ja reãli ir vien 7-8 spélétãji uz kuriem var pałauties.
Iekłûšana ceturtdałfinãlã labs panãkums, bet vienmér gribas vairãk UN šoreiz atkal mazliet pietrûka. Sãpïgi jo atkal paliekam aiz medału pretendentiem.

     [+] [-]

, 2023-09-06 19:02, pirms gada
Neizmantoto iespéju spéle. Kad spéles sãkumã bija vadîba priekš kam uzmainît Čavaru, kuŕš nav gatavs šim lîmenim. Atbildîgãs spélés komandu lîderi reizém spélé gandrîz 40 minûtes, protams ir nogurums, bet ja Banki izvéléjies sastãvu kur visi nespéj pavilkt un nav kas lîderus nomaina,tad rezultatã ir zaudéjums.

  -2 [+] [-]

, 2023-09-06 19:07, pirms gada
ok, būtu vācus uzvarējuši - nu un? Mēs labāki par serbiem, USA vai Kanādu?. Tāpat paliktu 4.vietā nu, labi - aizbrauktu uz OS. Atkal bez porzee un vēl kāda. Pateicos par emocijām - arī šodienas.

  +2 [+] [-]

, 2023-09-06 19:31, pirms gada
xxru rakstīja: ok, būtu vācus uzvarējuši - nu un? Mēs labāki par serbiem, USA vai Kanādu?. Tāpat paliktu 4.vietā nu, labi - aizbrauktu uz OS. Atkal bez porzee un vēl kāda. Pateicos par emocijām - arī šodienas.
Tā OS ceļa zīme arī būtu tas svarīgākais laimests.Un bijām viena precīza trejača attālumā,groza stīpa patraucēja

     [+] [-]

, 2023-09-06 19:37, pirms gada
Varētu teikt ka Fortūna novērsās soreiz pēdējās sekundēs no Latvijas.Jo tas pēdējais metiens-tur varēja trāpīt,bet varēja arī netrāpīt,ņemot vērā visu to lielo notikumu un spēles svarīgumu.Ne jau visi trīspunktnieki tādā brīdī lido ieksā grozā.
Neko nevar darīt vairs.Kā ir tā ir.Medaļas bij ļoti tuvu,manā uzskatā,ar tādu spēli,ko demostrēja Latvija.

  +1 [+] [-]

, 2023-09-06 20:00, pirms gada
guntis86 rakstīja: Nav to vietējo treneru resursu, kas ir trenējuši un var trenēt augstākajā līmenī. Štelmaheram un Vecvagaram nekas nesanāca. Mūsējos ārzemēs pat par asistentiem neņem. Hokejā ir treneri, kuri pagaršojuši augstāko līmeni, bet pēdējā laikā arī peras tikai pa vietējo dīķi. Hārtlijs deva pārliecība, ka varam - tālāk atlika tikai strādāt. Banki to pašu izdara ar basīša izlasi, bet nav pārliecības par vietējo speciālistu spējām strādāt. Ja nu vienīgi Bagijs.
Nekāds Bagijs, viņa laiks izlasē ir pagājis. Paldies par darbu. Nemācēja ne aizsardzības izshēmot, ne galotnes vinnēt, ne iedvesmot. Vienkārši nebija pieredzes augstā līmenī. Kur viņš ir tagad?!? Nekur...

  +1 [+] [-]

, 2023-09-06 21:17, pirms gada
Karlo rakstīja: Nekāds Bagijs, viņa laiks izlasē ir pagājis. Paldies par darbu. Nemācēja ne aizsardzības izshēmot, ne galotnes vinnēt, ne iedvesmot. Vienkārši nebija pieredzes augstā līmenī. Kur viņš ir tagad?!? Nekur...
Nu krist galējībās nevajag, Bagija uzbrukums bija labāks un kustīgāks kā Bankī, vienkārši daudzi to jau ir piemirsuši. Ok, uz aizsardzību un galotņu izcīnīšanu, tur, jā, Bankī laikam ir sanācis no čaļiem izspiest maksimumu.

  +1 [+] [-]

, 2023-09-06 21:33, pirms gada
tādsnesportists rakstīja: Nu krist galējībās nevajag, Bagija uzbrukums bija labāks un kustīgāks kā Bankī, vienkārši daudzi to jau ir piemirsuši. Ok, uz aizsardzību un galotņu izcīnīšanu, tur, jā, Bankī laikam ir sanācis no čaļiem izspiest maksimumu.
Aha, Bagijs nebij slikts. Tas materiāls ar ko strādāt jau ar viņam bij vienu čempi kaut cik nobriedis. Tad arī 5vieta EČ.

  -1 [+] [-]

, 2023-09-06 21:55, pirms gada
Banki ir izcils treneris! Te daži galvu saspieduši???

     [+] [-]

, 2023-09-06 22:19, pirms gada
RitvarsKarklins rakstīja: Banki ir izcils treneris! Te daži galvu saspieduši???
Tieši tāpēc es arī novēlu viņam trenēt valstī, kur pērtiķbols ir topā!
Izteiktajā Hokeja zemē nav ko bojāt gaisu ar pērtiķbola dominances mēģinājumiem!
Karoče, lai mauc pie Braļukām un tur ieved kārtību!

     [+] [-]

, 2023-09-06 22:19, pirms gada
Latvis rakstīja: Vienā no portālu komentāriem arī šāda, laba analīze par spēli bija uzrakstīta:

Izcils paraugs kā treneris var norakt uzvaru - spēles sākumā pie plus 9 kad būtu jāturpina izspiest maksimumu palaiž laukumā Čavaru un rezultātā iegūst vienas minūtes laikā lūzumu spēlē ar mīnus 6 plus atgriež vāciešiem iedragāto pārliecību par sevi. Ja jau maiņu tik ļoti gribējās tad bija labāki varianti kuri vēl nebija nākuši laukumā piemēram Strautiņš. Tālāk redzot ka katastrofāli zaudējam bumbas pie groza ne reizi nepamēgina izlaist Pasečkinu kuram būtu izteikt auguma pārsavars pret jebkuru vācieti. Vēl tālāk izdomā pēkšņi spēli izvilkt balstoties tikai uz 7 spēlētājiem neizmantojot ne Šķēli ne arī Strautiņu. Tā rezultātā pēdējā ceturtdaļā nevar vairs trāpīt ne Dāvis ne Šmits jo abi pārturēti laukumā un izķiež spēkus tā arī nespējot savākt tās atlēkušās bumbas kuras veiksmīgāk varētu vākt tas pats Pasečniks vai arī paši ja vien būtu svaigāki. Un pati lielākā škrobe ka Rodions lieliski izdarījis pašu svarīgāko izsitis no sliedēm Šrēderu tā ka tas psiho savāc 4 piezīmes un met visu garām. Reāli spēle bija jāuzvar jo Šrēderam viennozīmīgi vairs tik vāja snieguma nebūs.
B*e, tu tiešām domā, ka ACB līgas spēlētājs tāpat vien sēž uz beņķa, jo nemāk vairs bumbu grozā iemest? Anžejam ir ahila problēmas un tāpēc nespēlē.
Daudzi te tagad pēc šī zāģa kaut ko saskatījušies, ka redz varēja tā labāk un tur to laist ātrāk laukumā utt, protams, kaut ko labāk vienmēr var darīt, tikai neaizmirsti ka trenerim šāda līmeņa spēlēs arī ir milzīga atbildība un stress, tikpat labi tas pats Čavars varēja ienākt spēlē un uztaisīt dažas aizsardzības , uzliktu blociņus un spēle aizietu vēl labak.
Droši ņemam atpakaļ Bagiju, raujam skrien un met basi bez defa un krājam skaistos zaudējumus

     [+] [-]

, 2023-09-07 08:25, pirms gada
xxru rakstīja: ok, būtu vācus uzvarējuši - nu un? Mēs labāki par serbiem, USA vai Kanādu?. Tāpat paliktu 4.vietā nu, labi - aizbrauktu uz OS. Atkal bez porzee un vēl kāda. Pateicos par emocijām - arī šodienas.
lūzera teksti

     [+] [-]

, 2023-09-07 08:25, pirms gada
Būtu lieliski,ja Banki spetu noturēt amatā,bet ja nē tad jāmeklē treneris ārzemēs,kāds spānis vai itālis,jo mēs spēlējam līdzigu basīti,no vietējiem vienīgi pret Aināru Bagatski nekas nebūtu pret pārējiem nav ko darīt pie izlases stūres,jau pietika apkaunojuma,kad bija Vecvagars!!!

     [+] [-]

, 2023-09-07 08:27, pirms gada
xxru rakstīja: ok, būtu vācus uzvarējuši - nu un? Mēs labāki par serbiem, USA vai Kanādu?. Tāpat paliktu 4.vietā nu, labi - aizbrauktu uz OS. Atkal bez porzee un vēl kāda. Pateicos par emocijām - arī šodienas.
Nekko citu negaidīju no cilvēka ar RU beigās....