Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Omots: "Dienvidsudānā nav neviena iekštelpu laukuma, nav standartu grozi"

Emils Ozerinskis

Omots: "Dienvidsudānā nav neviena iekštelpu laukuma, nav standartu grozi"
Nuni Omots. Foto: FIBA

Pasaules kausa izcīņā basketbolā vēl prims izslēgšanas spēļu turnīra sadalītas vairākas ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm. Par lielu pārsteigumu parūpējās Dienvidsudāna, kas pārstāvēs Āfrikas kontinentu uz pasaules lielākā sporta foruma skatuves. Pēc izšķirošās uzvaras pār Angolu, sudāniešu aizsargs Nuni Omots uzsvēra, ka šis ir viens no skaistākajiem pēdējā laika sporta stāstiem.

Dienvidsudāna, izšķirošajā spēlē par Āfrikas ceļazīmi, ar 101:78 pieveica Angolu, tādējādi turnīra noslēguma tabulā noturot aiz sevis Ēģipti. Pēc izcīnītās uzvaras Nuni Omots neslēpa savīļņojumu: "Tas ir neticami! Sapņa piepildījums! Mēs kļuvām par neatkarīgu valsti 2011. gadā. Viss, kas noticis pēdējos gados... Neviens nespēja iedomāties, ka būsim šajā pozīcijā. Mums būs iespēja iet pāri olimpiskajai skatuvei ar mūsu karogu. Tas ir neticami. Es nespēju pietiekami pateikties saviem komandas biedriem, līdzjutējiem un visiem, kas atbalstīja. Esmu tik emocionāls. Tas ir viens no labākajiem sporta stāstiem, kāds pēdējā laikā ir bijis. Esmu svētīts būt daļa no tā."

"Es nevarēju pagulēt pēc Puertoriko spēles. Tā bija mūsu spēle. Bijām vadībā ar +10. Trīs minūtes pirms beigām bija septiņu punktu pārsvars. Taču Dievs deva mums citu ceļu. Neiekļuvām Pasaules kausa otrajā kārtā, bet tagad cenšamies parādīt Dienvidsudānas basketbola nākotni. Cilvēkiem jātur savas acis vaļā, jo no turienes nāk liels basketbola talants," teica aizsargs, kura pārstāvētā komanda piekāpās Puertoriko izlasei turnīra ievadā, tādējādi zaudējot objektīvas cerības iekļūt otrajā grupu turnīra cīņu kārtā.

Omots kopā ar saviem kolēģiem dosies uz olimpiādi, lai gan viņa valstī nav oficiālajām FIBA prasībām atbilstošu laukumu: "Cilvēki nesaprot no kurienes mēs esam nākuši. Vēl pirms dažiem gadiem spēlējām piektajā zonā, spēlējām āra laukumos. Cilvēki nesaprot to, ka mums Dienvidsudānā nav neviena iekštelpu basketbola laukuma. Viss ir ārtelpās. Viens grozs ir augstāks par otru. Tur nav neviena standartam atbilstoša desmit pēdu groza. Mums būt šajā ir svētība. Acīmredzami, mums ir talants, mums ir spēlētāji. Luols Dengs par šo ir sapņojis, kopš spēlēja NBA. Saprotams, viņš nebija spējīgs spēlēt Dienvidsudānas izlasē. Viņš spēlēja ar britiem. Tas ir neticami, ko esam paveikuši."

Par Parīzes ceļazīmēm Eiropas komandām vēl gaidāma saspringta cīņa, jo tiesības spēlēt olimpiskajās spēlēs saņems turnīra divas labākās Vecā kontinenta komandas, kas, visticamāk, prasīs medaļu izcīnīšanu. Savukārt kopā ar Dienvidsudānu šajā turnīrā biļetes uz Parīzi nodrošinājušas arī Austrālijas un Japānas izlases.

     [+] [-]

, 2023-09-03 11:42, pirms 10 mēnešiem
Angula???

     [+] [-]

, 2023-09-03 11:51, pirms 10 mēnešiem
Nu tad uzcel vienu

     [+] [-]

, 2023-09-03 11:53, pirms 10 mēnešiem
Malači, liels panākums!