Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2890, Did:0, useCase: 3

Porziņģa ''Wizards'' svarīgs mačs Klīvlendā, Bertāna Mavs viesosies Losandželosā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Porziņģa ''Wizards'' svarīgs mačs Klīvlendā, Bertāna Mavs viesosies Losandželosā
Kristaps Porziņģis. Foto. USA Sports Today. Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz sestdienu izbraukuma mačus aizvadīs Kristapa Porziņģa un Dāvja Bertāna pārstāvētās komandas.

Pulksten 1.30 pēc Latvijas laika Kristapa Porziņģa pārstāvētā Vašingtonas ''Wizards'' aizvadīs svarīgu izbraukuma dueli pret Klīvlendas ''Cavaliers''.

Burvji ar 32 uzvarām 69 spēlēs ir desmitie Austrumos, bet ''Cavaliers'' 72 mačos tikuši pie 44 panākumiem, ierindojoties ceturtajā vietā tajā pašā konferencē.

Iepriekšējās četrās spēlēs ''Wizards'' uzvarējuši vienu maču, naktī uz trešdienu pieveicot Detroitas ''Pistons'', bet Cavs iepriekšējos četros mačos tikuši pie divām uzvarām.

Komandām šī būs trešā savstarpējā cīņa šosezon. Pirmajās divās uzvarēja ''Cavaliers'' – oktobrī Klīvlendā pagarinājumā ar 117:107 un februārī Vašingtonā ar 114:91.

Porziņģis caurmērā abos mačos pret klīvlendiešiem sameta 18 punktus un izcīnīja deviņas bumbas.

''Wizards'' gaidāmajā mačā būs labākajā sastāvā, bet ''Cavaliers'' savainojuma dēļ nepalīdzēs centra spēlētājs Džerets Alens.

Trīs stundas vēlāk, pulksten 4.30 Losandželosā dueli uzsāks Dāvja Bertāna pārstāvētā Dalasas ''Mavericks'', spēkojoties pret vietējo ''Lakers''.

Īpaši svarīgā duelī par labāku vietu play-in un play-off zonā abām komandām būs pamatīgi iztrūkumi sastāvā. ''Mavericks'' nespēlēs Luka Dončičs, bet neskaidra ir Tima Hārdaveja, Kairija Ērvinga, Džaveila Makgī un Markīfa Morisa dalība cīņā. Ezerniekiem, savukārt, joprojām jāiztiek bez visu laiku rezultatīvākā basketbolista Lebrona Džeimsa, centra Mo Bambas un potenciāli arī Entonija Deivisa, kura pieejamība mačam vēl nav zināma.

''Mavericks'' 70 mačos uzvaras un zaudējumus dalījusi uz pusēm, ieņemot septīto vietu Rietumos, kamēr ''Lakers'' ar 34 uzvarām un 36 neveiksmēm ir desmitajā pozīcijā.

Teksasas un Kalifornijas štatu komandas jau tikušās trīs reizes, pie diviem panākumiem tiekot ''Mavericks''. Iepriekšējā duelī februāra beigās ''Lakers'' mača gaitā atspēlēja 26 punktu deficītu un uzvarēja ar 111:108.

NBA spēles

SpēleLaiksSpēleLaiks
Hornets – 76ers1.00Hawks – Warriors1.30
Cavaliers – Wizards1.30Bulls – Timberwolves2.00
Rockets – Pelicans2.00Spurs – Grizzlies2.00
Trail Blazers – Celtics4.00Lakers – Mavericks4.30