Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2890, Did:0, useCase: 3

Porziņģa ''Wizards'' pēc neiekļūšanas ''play-off'' neatlaidīs galveno treneri

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Porziņģa ''Wizards'' pēc neiekļūšanas ''play-off'' neatlaidīs galveno treneri
Vess Anselds jaunākais. Foto: AP/Scanpix

Medijs ''The Athletic'' vēsta, ka Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Vašingtonas ''Wizards'', par spīti netikšanai izslēgšanas spēlēs ceturto sezonu pēdējo piecu laikā, turpinās sadarbību ar galveno treneri Vesu Anseldu jaunāko, kura līgumsaistības ar klubu ir līdz 2024./2025. gada sezonas beigām.

''The Athletic'' vēsta, ka Kristapa Porziņģa pārstāvēto Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Vašingtonas ''Wizards'' arī 2023./2024. gada sezonā trenēs Vess Anselds jaunākais. Lai arī speciālistam ir līgums ar klubu līdz pat 2024./2025. gada sezonas beigām, pirmajās divās sezonās ar ''Wizards'' viņam nav izdevies sasniegt izslēgšanas spēles, kas varējis likt veikt izmaiņas treneru štābā. Tā gan nenotiks, paudis kluba prezidents Tomijs Šeperds. ''Viņš būs mūsu treneris arī turpmāk.''

Sagaidāms, ka starpsezonā klubā gan varētu notikt atsevišķas pārmaiņas. Vispirms tai būs jādomā par Kaila Kuzmas un Kristapa Porziņga noturēšanu. Abi visdrīzāk atteiksies no pašreizējo līgumu pēdējās sezonas. Jau ziņots, ka sarunas ar latvieti jau esot notikušas un viņam varētu piedāvāt vienošanos uz četriem gadiem par 180 miljoniem dolāru. Viens maksimālā līguma spēlētājs ''Wizards'' sastāvā jau ir Bredlija Bīla personā.

Pēdējo piecu sezonu laikā ''Wizards'' izslēgšanas spēlēs nav tikusi četras reizes. Treneris Vess Anselds jaunākais tika izvēlēts, lai pastiprinātu kluba spēli aizsardzībā, taču līdz šim tas nav realizējies praksē. Pirmajā sezonā ar treneri ''Wizards'' aizsardzības reitingā ieņēma 25. vietu, bet šobrīd 20., kas nav augstāk par iespēto Skota Brūksa laikā. Esošā trenera atbalstītāji ''Wizards'' iekšienē uzsver, ka komandai nepieciešami spēlētāji, kuri prot spēlēt abos laukuma galos. Pie tam, šajā sezonā daudz ietekmējušas traumas - Kuzma, Bīls un Porziņģis kopā spēlējuši vien 35 spēlēs (bilance 16-19), bet, ja vēl vesels bija Delons Raits, tad četrotne iespēja bilanci 12-9.

Vašingtonas ''Wizards'' var uzskatīt par samērā pacietīgu komandu attiecībā pret treneriem. Kopš 2003./2004. gada sezonas tikai Flips Sonderss tajā strādāja mazāk nekā trīs sezonas. Edijs Džordans nostrādāja piecas pilnas sezonas un iesāka sesto, Rendijs Vitmans četras pilnas sezonas, bet Brūkss piecas. Anseldam jaunākajam nākamā sezona būs trešā kā ''Wizards'' galvenajam trenerim.

Izmantotie resursi:
https://theathletic.com/4382672/202...

  +4 [+] [-]

, 2023-04-05 08:21, pirms gada
Treneris gan bija jāmaina, traumas tad traumas, bet aizsardzību vajag sakārtot jebkurā gadījumā, un to šis treneris acīmredzot nemāk.

  +1 [+] [-]

, 2023-04-05 08:26, pirms gada
Pēc nākamās sezonas jau redzēs, kas ir kas.

Pa lielam atlaist jau nebija pamata.

  +2 [+] [-]

, 2023-04-05 10:37, pirms gada
Ah tad tagad tā sauc cilvēkus kas neko nedara - treneris

     [+] [-]

, 2023-04-05 11:13, pirms gada
Tā iet,ka vadībai ir pieradums taisīt līgumus ar treneriem uz daudziem gadiem un lauzt un atlaist treneri līguma vidū ir finansiāli neizdevīgiVadība noteikti Anseldu pieņēma kā lētu izdevīgu treneri.Varbūt Anselds no savām kļūdām mācīsies un turpmāk trenēs labāk un spēlētāji arī būs gudrāki,precīzāki un veiksmīgāki abos laukuma galos un komanda būs play-off kārtā.Redzēs kā būs ar Porziņģi,būs vai nebūs tanī komandā.

     [+] [-]

, 2023-04-05 11:18, pirms gada
Bet mērķis taču ir sasniegts - komanda ir viduvējība. Tad kāpēc atlaist? Draftēt varēs kārtējo spēlētāju viduvējību, kurš nemācēs spēlēt aizsardzībā un nebūs atlētisks.

     [+] [-]

, 2023-04-05 11:26, pirms gada
MartinsS rakstīja: Treneris gan bija jāmaina, traumas tad traumas, bet aizsardzību vajag sakārtot jebkurā gadījumā, un to šis treneris acīmredzot nemāk.
Aizsardzību uzlabot var arī nomainot trenera palīgus. Cik saprotams, tad Anseldam ir ļoti labs kontakts ar spēlētajiem, tāpēc arī viņu nomainīt ir krietni grūtāk. KP visu laiku labi izteicies, kā tad nomainīsi, ja tagad vajag iedot jaunu līgumu KP un arī Kuzmam. Abi ir labus status dabūjuši pie šī un viņš ļauj abiem spēlēt uzbrukumā kā viņiem gribas. Parakstīs līgumus, uzspēlēs 1/4 no sezonas un ja nebūs rezultāta palaidīs brīvībā. Tagad to nedrīkst darīt.

     [+] [-]

, 2023-04-05 12:05, pirms gada
Gribās citu treneri!

     [+] [-]

, 2023-04-05 12:09, pirms gada
Beal vajag atlaist. Līdzko viņš ir laukumā, viss ir slikti! Beal uz Dallasu vajag, tad būs BIG3!

     [+] [-]

, 2023-04-05 12:59, pirms gada
Kaut kā šķiet, ka ne jau treneris šajā situācijā ir pilnībā vainojams pie tā, ka Wizards nekur tālāk netiek. Iespējams, var kaut kādas spēles pa sezonu saskaitīt, kur, pie kompetentāka trenera būtu pareizāki lēmumi un būtu par pāris uzvarētām spēlēm vairāk t.i. komanda būtu playin zonā, taču tas nemaina faktu, ka ar patreizējo sastāvu tā 8-12 vieta Austrumos ir pat ļoti objektīva un atbilstoša reālajai situācijai.

     [+] [-]

, 2023-04-05 15:53, pirms gada
pēc sezonas pagarinās līgumu un nākamajā sezonā pēc 15 spēlēm atlaidīs...

     [+] [-]

, 2023-04-05 18:29, pirms gada
Anselds ir galvenais treneris tikai viena iemesla dēļ - papus vārds.