Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2945, Did:0, useCase: 3

Bertāns viesosies Bruklinā, Merzļikins aizvadīs sezonas ceturto spēli pret ''Stars''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Bertāns viesosies Bruklinā, Merzļikins aizvadīs sezonas ceturto spēli pret ''Stars''
Dāvis Bertāns. Foto: AFP/Scanpix

Dāvis Bertāns un Vašingtonas ''Wizards'' naktī uz otrdienu 2:30 pēc Latvijas laika turpinās veiksmīgi iesākto sezonu pret Bruklinas ''Nets'', kura pirmajās trīs spēlēs piedzīvojusi divus zaudējumus. Nacionālajā hokeja līgā (NHL) plkst. 2:00 pēc Latvijas laika mājas spēles paredzētas Zemgus Girgensona Bufalo ''Sabres'' un Elvja Merzļikina Kolumbusas ''Blue Jackets''.

# Zemgus Girgensons un Bufalo ''Sabres'' sezonu turpinās savā laukumā pret pēdējo divu sezonu Stenlija kausa ieguvēju Tampabejas ''Lightning''. Sezonu nedaudz labāk iesākusi ''Sabres'', kura izcīnījusi trīs uzvaras pamatlaikā, kamēr ''Lightning'' divas.

# Pēdējā spēlē naktī uz svētdienu ''Sabres'' ar 1:2 piekāpās Ņūdžersijas ''Devils''. Girgensons mačā nospēlēja 16:12 minūtes, kurās veica vienu metienu pa vārtiem un pielietoja vienu spēka paņēmienu. Girgensons turpināja spēlēt gan vairākumā, gan mazākumā.

# Stīvens Stemkoss pirmajās spēlēs ar deviņiem rezultativitātes punktiem (4+5) bijis ''Lightning'' rezultatīvākais hokejists, bet Viktors Hedmans pievienojis septiņas rezultatīvas piespēles. Visos pirmajos piecos mačos vārtus sargājis Andrejs Vasiļevskis.

# Pēdējās desmit savstarpējās spēlēs labāk veicies ''Lightning'', uzvarot astoņās no tām. Kopumā šī būs abu komandu 107. NHL spēle, ''Sabres'' pamatlaikā izcīnot 55 uzvaras. No pēdējām 24 spēlēm 21 noslēgusies pamatlaikā.

# Girgensons sezonas pirmajos piecos mačos izcēlies ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, tās noslēdzot ar pozitīvu lietderības koeficientu pluss divi.

# Plkst. 2:00 pēc Latvijas laika laukumā dosies arī Elvja Merzļikina Kolumbusas ''Blue Jackets'', kura uzņems Dalasas ''Stars''. Komandas sezonu iesākušas līdzīgi, pirmajos piecos mačos trijos uzvarot, bet divos piedzīvojot zaudējumus.

# Pēdējā spēlē ''Blue Jackets'' ar 1:5 piekāpās Karolīnas ''Hurricanes'', vārtus sargājot Jonasam Korpisalo. Tieši ar Elvi Merzļikinu vārtos ''Blue Jackets'' izcīnījusi pirmos sezonas panākumus, latvietim vidēji atvairot 94.7 % pretinieku metienus un ielaižot vidēji 1.63 ripas spēlē. Noskaidrojies, ka Merzļikins šonakt aizvadīs šīs sezonas ceturto regulārās sezonas spēli.

# Pirms gada, kad Covid-19 pandēmijas dēļ tika izjauktas ierastās divīzijas, ''Stars'' ar ''Blue Jackets'' regulārajā sezonā spēkojās astoņas reizes. Pirmajās piecās spēlēs ''Stars'' uzvarējusi tikai papildlaikā, iemetot desmit vārtus, bet savos vārtos ielaižot 11.

NHL spēles 26. oktobrī

KomandasLaiksKomandasLaiks
Sabres - Lightning2:00Senators - Capitals2:00
Panthers - Coyotes2:00Rangers - Flames2:00
Hurricanes - Maple Leafs2:00Blue Jackets - Stars2:00
Blues - Kings3:00

# Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) sezonas trešo spēli aizvadīs Dāvis Bertāns un Vašingtonas ''Wizards'', kas plkst .2:30 pēc Latvijas laika izbraukumā spēkosies pret vienu no Austrumu konferences favorītēm Bruklinas ''Nets''.

# Labāk sezonu sākusi ''Wizards'', kura uzvarējusi abās atklāšanas spēlēs. Naktī uz sestdienu Bertāns ar 17 punktiem un svarīgu tālmetienu pagarinājuma izskaņā veicināja ''Wizards'' uzvaru ar 135:134 pār Indiānas ''Pacers''.

# Bīla prombūtnē par ''Wizards'' līderi izvirzījies Spensers Dinvidijs, kuram šī būs spēle pret savu bijušo komandu. Tieši no ''Nets'' ar ''sign-and-trade'' palīdzību basketbolists vasarā pārcēlās uz Vašingtonu. Pirmajos divos mačos spēlētājs vidēji izcēlies ar 23.5 punktiem un 7.5 rezultatīvām piespēlēm, pie tam, metienus realizējot ar 50% precizitāti (17/34).

# Bertāns pirmajās divās spēlēs vidēji laukumā pavadījis 18 minūtes, kurās guvis 8.5 punktus, tālmetienus realizējot ar 33.3 % precizitāti. Tieši otrais sezonas mačs uzlabojis statistiku, jo tajā Bertāns realizēja četrus no deviņiem tālmetieniem, kā arī izcēlās ar slam-dunk pirmajā puslaikā.

# Bruklinai šī būs otrā spēle divās dienās. Naktī uz pirmdienu komanda ar 95:111 piekāpās Šarlotes ''Hornets'', kopumā pirmo trīs maču laikā spējot izcīnīt tikai vienu uzvaru. Šonakt atpakaļ ierindā būs Bleiks Grifins, tāpat arī Kevins Durents plāno piedalīties mačā.

# Iepriekšējā sezonā komandas savā starpā spēkojās trīs reizes. 2021. gada 4. janvārī uzvaru ar 123:122 izcīnīja ''Wizards'', to pašu iespējot arī 1. februārī (149:146). Vienīgo pagājušās sezonas uzvaru pār Vašingtonu ''Nets'' izcīnīja 22. martā (113:106). Bertāns piedalījās divos no mačiem, 4. janvārī gūstot 15 punktus, bet 1. februārī 11.

NBA spēles 26. oktobrī

KomandasLaiksKomandasLaiks
Hornets - Celtics2:00Pacers - Bucks2:00
Hawks - Pistons2:30Nets - Wizards2:30
Heat - Magic2:30Raptors - Bulls2:30
Timberwolves - Pelicans3:00Nuggets - Cavaliers4:00
Clippers - Trailblazers5:30

     [+] [-]

, 2021-10-26 06:02, pirms 2 gadiem
Kā Bīls laukumā tā sākas zaudes! Un Bertāns kā statists!