Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2945, Did:0, useCase: 3

Ar vienu Dončiču par maz: vai ''Mavericks'' iekodīsies sērijā pret Fīniksu?

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Ar vienu Dončiču par maz: vai ''Mavericks'' iekodīsies sērijā pret Fīniksu?
Luka Dončičs. Foto: AFP/Scanpix

Naktī uz ceturtdienu otro zaudējumu Rietumu konferences pusfināla sērijā pret Fīniksas "Suns" piedzīvoja Dāvja Bertāna Dalasas "Mavericks". Sērijā rezultāts ir 0-2, bet trešā spēle paredzēta naktī uz sestdienu. Dalasas galvenais treneris pēc zaudējuma pavēstījis, ka ar vienu Luku Dončiču ir par maz, lai uzvarētu tik spēcīgu komandu kā Fīniksu. Vai "Mavericks" izdosies atjaunot intrigu?

Dāvja Bertāna pārstāvētā Dalasas "Mavericks", pārspējot Jūtas ''Jazz'' ar 4-2, pirmo reizi kopš 2011. gada pratusi pārvarēt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu pirmo kārtu, kamēr šobrīd tā jau pret spēcīgo Fīniksas ''Suns'' sākusi cīņu par Rietumu konferences finālu. Pirmajos divos mačos triumfējusi Rietumu konferences regulārā turnīra uzvarētāja, un naktī uz sestdienu jau Dalasā vienības aizvadīs trešo maču. Vai ''Mavericks'' ir iespējas ne tikai panākt izlīdzinājumu, bet arī sērijā aizķerties?

Sērijā pret Jūtas "Jazz" Dalasa demonstrēja to, ko regulārās sezonas laikā - prasmi spēlēt aizsardzībā. Tā vidēji mačā ielaida 99 punktus, bet sērijas piektajā cīņā neļāva "Jazz" iemest vairāk par 77 punktiem. Kopumā trijās no sešām spēlēm Dalasa prata neielaist 100 punktus, kas bija nozīmīgi cīņā par uzvaru arī visā sērijā.

Pie tam, nozīmīgu artavu sniedza citi spēlētāji. Par Dalasas līderi kļuva Džeilens Bransons, kurš izmantoja līdera Lukas Dončiča prombūtni ikra muskuļa traumas dēļ. Sēriju pret Jūtu Bransons noslēdza ar vidēji gūtiem 27.8 punktiem, atdotām 4.2 rezultatīvajām piespēlēm un izcīnītām 4.8 atlēkušajām bumbām. Sērijas otrajā mačā atvērās Maksimilāns Klēbers, kurš trāpīja astoņus tālmetienus, bet visas sērijas gaitā produktīvi spēlēja no Vašingtonas iemainītais Spensers Dinvidijs, vidēji gūstot 15.3 punktus.

Gan aizsardzība, gan citu spēlētāju pienesums pazudis pirmajās divās Rietumu konferences pusfināla sērijas spēlēs pret Fīniksas "Suns". Vienība vidēji ielaidusi 125 punktus (121 un 129), bet tādu spēlētāju kā Bransona pienesums samazinājies līdz vidēji gūtiem 11 punktiem. Abās spēlēs spīdējis Luka Dončičs, kurš pirmajā mačā iemeta 45 punktus, bet otrajā 35. Ar to gan bija par maz cīņā par uzvaru, pēc mača līdzīgu novērojumu paužot galvenajam trenerim Džeisonam Kidam. "Neviens cits neparādījās. Mums nav neviena cita, kurš varētu labi izpildīt metienus. Nevaram uzvarēt ar viņu vienu, kurš katru spēli met pa 30 punktiem – ne šajā sezonas nogrieznī. Turklāt mēs spēlējam pret labāko komandu līgā, tādēļ ir vajadzīgi arī citi spēlētāji," pēc zaudējuma sērijas otrajā mačā pauda Kids.

Mainās treneri, taču nemainās fakts, ka pēdējos gados Fīniksa "Mavericks" vienkārši nav parocīga komanda. Dalasa zaudējusi "Suns" jau 11 spēlēs pēc kārtas, turklāt visās piecās arī šajā sezonā, no kurām trīs bija regulārās sezonas laikā. "Play-off" līdz šim Kida vadītajai vienībai nav izdevies tikt galā ar Fīniksas aizsargu duetu Bukeru un Polu. Devins Bukers pēc traumas sadziedēšanas pirmajās divās spēlēs vidēji guvis 26.5 punktus, bet vecmeistars Pols 23.5 punktus. Pie tam, līdz šim pieredzējušais basketbolists vidēji spēlē atdevis 5.5 rezultatīvas piespēles.

Vai Dalasa vēl var sarūpēt intrigu sērijā? Par to būs nopietni jāpacīnās, lai gan Ņūorleānas "Pelicans" jau pirmajā kārtā pierādīja, ka Fīniksa var būt ievainojama. Vispirms "Mavericks" nedrīkst pieļaut "Suns" vadību ceturtās ceturtdaļas ievadā. Tā vēl šajā sezonā nav zaudējusi nevienu spēli (52-0 bilance), ja pirms noslēdzošajām 12 minūtēm atrodas vadībā. Bez labas aizsardzības, īpaši jau perimetrā, Dalasai būs grūti izrādīt nopietnu pretestību. Abās pirmajās sērijās spēlēs Fīniksa no tālmetienu līnijas metusi ar apskaužamu precizitāti – 39.3 % pirmajā mačā un 52 % otrajā. Dalasa atbildējusi ar 41 % un 41.5 % precizitāti no tālmetienu līnijas, taču ar to nebija gana, lai cīnītos par panākumu.

Jāatzīmē arī spēlētais stils. Dalasa ir viena no lēnākajām līgas komandām uzbrukumā. Spēles laikā tā regulārajā turnīrā vidēji uzbrukumā devās 95.6 reizes, bet sērija pret Jūtas "Jazz" bija lēnāka starp visām pirmās kārtas sērijām, abām komandām vidēji mačā dodoties uzbrukumā 91.3 reizi. "Mavericks" pirmajā kārtā uzbrukumu izspēlēja vidēji 17.4 sekunžu laikā, kas bija augstākais rādītājs starp visām komandām. Dalasai patīk spēlēt lēni un kontrolēt bumbu, īpaši daudz to darot Lukam Dončičam. Pret tādām elites komandām kā "Suns" mazāk izspēlēti uzbrukumi var nozīmēt uzvarētāja noskaidrošanu galotnē, kurā šajā sezonā gan labāki ir "Suns", kamēr Dalasai spēļu pēdējās minūtēs ir viena no sliktākajām līgas aizsardzībām.

Fīniksas uzbrukumu diriģē Kriss Pols un tā šajā sezonā spēlē spoži maču beigās. Pirms sērijas pret Dalasu tās bilance bija 35-10 spēlēs, kurās, sākoties pēdējām pamatlaika piecām minūtēm, starp komandām bija piecu punktu starpība. Pie tam, jau regulārā turnīra laikā divi no panākumiem tika izcīnīti pret Dalasu, bet trešais pievienots aizvadītajā naktī, kad ceturtajā ceturtdaļā līdera lomu ar gūtiem 14 punktiem uzņēmās tieši Pols.

Izslēgšanas spēlēs neregulāri pie spēles laika ticis Dāvis Bertāns. Astoņās "play-off" spēlēs Bertāns vidēji laukumā pavadījis 10.5 minūtes, kas ir par gandrīz četrām mazāk nekā regulārā turnīra laikā. Vidēji spēlē latvietis gūst četrus punktus, tālmetienus izpildot ar 39.1 % precizitāti, kas ir par vairāk nekā pieciem procentiem labāk nekā regulārās sezonas laikā. Izslēgšanas mačos Bertāns pret ‘’Jazz’’ vienā mačā iemeta 15 punktus, bet sērijas otrajā cīņā pret ‘’Suns’’ deviņus, tajā laukumā pavadot 19 minūtes.

Sērijas tuvākās divas spēles paredzētas Dalasā. Trešais mačs notiks naktī uz sestdienu, bet ceturtais naktī uz pirmdienu. Gadījumā, ja Dalasai izdosies uzvarēt vismaz spēlē, tad sērija pārcelsies uz Fīniksu, kur piektā cīņa paredzēta naktī uz trešdienu. Taču jau šobrīd novērojams, ka tikai ar Luku Dončiču Dalasai ir par maz, lai tā spētu cīnīties par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempiona gredzenu.

Izmantotie resursi:
The official site of the NBA for the latest NBA...

Kāds rezultāts sērijā būs pēc abām spēlēm Dalasā?

  • 293

  • 205

  • 36


  +2 [+] [-]

, 2022-05-05 15:34, pirms 2 gadiem
Neredzu variantus Dalasai kā uzvarēt Fīniksu sērijā!!

  +3 [+] [-]

, 2022-05-05 15:40, pirms 2 gadiem
Saucās - kad nav, ko darīt.

Vesals palags, kurā aprakstītas 5 statistikas ailītes ar vārdiem.

     [+] [-]

, 2022-05-05 16:12, pirms 2 gadiem
Vismaz vienu uzvaru vajadzētu dabūt, bet sērijas liktenis domāju jau ir izšķirts

  +2 [+] [-]

, 2022-05-05 16:51, pirms 2 gadiem
Varbūt vienu paņems kā jau minēju pirms pirmās spēles,bet liekas čābīgi tagad..

Labāks jautājums ir kurš kr*tīns taisīja NBA kalendāru PO spēlēm.
Šonakt spēļu nav un rīt spēlē atkal šodienas divi pāri.
Otriem 'pāriem kaut kādā randomā starpā trīs dienas

     [+] [-]

, 2022-05-05 16:52, pirms 2 gadiem
Vienu spēli šajā sērijā Dalasa arī varētu paņemt, jo kaut kad jau jābūt tādai spēlei, kad krīt iekšā viss, ko met...
Sērijas paņemšanai gan būs nepieciešams liels brīnums...

     [+] [-]

, 2022-05-05 16:57, pirms 2 gadiem
BostonGreen#7 rakstīja: Varbūt vienu paņems kā jau minēju pirms pirmās spēles,bet liekas čābīgi tagad..

Labāks jautājums ir kurš kr*tīns taisīja NBA kalendāru PO spēlēm.
Šonakt spēļu nav un rīt spēlē atkal šodienas divi pāri.
Otriem 'pāriem kaut kādā randomā starpā trīs dienas
A ko darīt, ja valstī buhāšanas diena, kurā līdz vakaram retais turas kājās? Tas, ka pirmās 2 spēles bija ideāli sapārotas, tikai pateicoties tam, ka pirmajā kārtā nebija 7.spēles nevienā sērijā. Citādi kišmiš būtu vēl lielāks.

     [+] [-]

, 2022-05-05 21:37, pirms 2 gadiem
Jā diemžēl kopumā Suns izskatās visās pozīcijās labāk nekā Dallasa, taču jebkurā gadījumā kopumā laba sezona Dallasai un jāteic, ka pretiniekos ir ļoti spēcīga komanda. Šoreiz pārējā komanda nepavilka, taču negribās kādu vainot, tie ir play offi un no tiem jāmācās nākotnei.

Vienu, divas spēles iespējams Dallasa paņems, taču vairāk būs grūti. Taču, ja brīnumainā kārtā atspēlēsies un uzvarēs, tad visu cieņu.

  +1 [+] [-]

, 2022-05-05 22:34, pirms 2 gadiem
Ja Dāvim dos 30+ minūtes, kā divus pirkstus apslapināt !

     [+] [-]

, 2022-05-05 22:36, pirms 2 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: A ko darīt, ja valstī buhāšanas diena, kurā līdz vakaram retais turas kājās? Tas, ka pirmās 2 spēles bija ideāli sapārotas, tikai pateicoties tam, ka pirmajā kārtā nebija 7.spēles nevienā sērijā. Citādi kišmiš būtu vēl lielāks.
Labāk ķīšmīž.

  +1 [+] [-]

, 2022-05-05 22:41, pirms 2 gadiem
Ar divām superzvaigznēm ar bij par maz, LD un KP, kamēr Dončič būs Dončic, arī ar 3 superzvaigznēm būs par maz.

  +1 [+] [-]

, 2022-05-06 06:01, pirms 2 gadiem
Ir cerība,ja Luka Donuts tiks atstāts uz soliņa

     [+] [-]

, 2022-05-06 09:51, pirms 2 gadiem
Vai arī ar vienu Dončiču par daudz. Basis tomēr komandas spēle!