Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA pirmssezonas apskats: Dienvidrietumu divīzija

NBA pirmssezonas apskats: Dienvidrietumu divīzija
Tālmetienu speciālists Raiens Andersons un 2012. gada NBA drafta 1. numurs Entonijs Deiviss būs "Hornets" līderi jaunajā sezonā
Foto: AP/Scanpix

Līdz jaunās Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) sezonas sākumam ir vien padsmit stundas, tādēļ Sportacentrs.com piedāvā ielūkoties NBA klubu sastāvos un izvērtē klubu iespējas gaidāmajā sezonā. Sestajā un noslēdzošajā apskatā aplūkosim, ko Rietumu konferences Dienvidrietumu divīzijas klubi ir paveikuši 2012. gada starpsezonā.

Sanantonio “Spurs”

2011./12. gada sezonas sasniegumi: regulārās sezonas bilance 50-16, 1. vieta divīzijā, 1. vieta Rietumu konferencē, zaudējums Rietumu konferences finālsērijā Oklahomsitijas “Thunder” (2-4).

Starpsezonā pievienojušies: Boris Diaw, Tim Duncan, Daniel Green, Patrick Mills (visiem četriem pagarināti līgumi), Marcus Denmon (draftēts), Nandu de Colo (izvēlēts 2009. gada draftā).

Komandu pametuši: James Anderson (pievienojies “Hawks”), Derrick Byars.

Raugoties uz 2012./13. gada sezonu
Pēdējos pāris gadus pirms jaunas sezonas sākuma par “Spurs” vienību tiek izteiktas dažādas spekulācijas, jo komandas līderi jaunāki nekļūst, taču, neskatoties uz to, galvenais treneris Gregs Popovičs gadu no gada spēj izveidot konkurētspējīgu komandu, kas cīnās par visaugstāko mērķi - čempionu titulu. Izņēmums nebija aizvadītā sezona, kad Sanantonio klubs izcīnīja 1. vietu Rietumu konferencē pēc regulārā turnīra, sezonas noslēgumā uzvarot 20 mačos pēc kārtas. “Spurs” vienību spēja apturēt “Thunder”, Rietumu finālā pārspējot pieredzējušo veterānu komandu sešu maču sērijā.

Tomēr pirms jaunās sezonas atkal kļūst aktuāls jautājums: Vai gaidāmajā sezonā “Spurs” spēs būt starp labākajām vienībām līgā? Timam Dankanam nākamā gada pavasarī apritēs 37 gadi, bet Manu Džinobili šī gada jūlijā nosvinēja savu 35. dzimšanas dienu.

Tā kā Dankanam aizvadītā sezona bija otra sliktākā karjerā pēc vidēji mačā gūtajiem punktiem (15,4) un izcīnītajām atlēkušajām bumbām (9,0), Tonijs Pārkers veikli izmantoja iespēju kļūt par komandas labāko punktu guvēju (18,3) un piespēļu dalītāju (7,7). Popovičs, redzot, ka Pārkeram spēle iet no rokas, ļāva komandas līderim spēlēt ļoti daudz un tas nāca par labu gan Pārkeram, kura vārds sezonas laikā tika minēts starp pretendentiem uz MVP balvu, gan visai komandai.

“Spurs” starpsezonā nav ievērojami pastiprinājusi sastāvu, tādēļ tās spēles stils ievērojami neatšķirsies, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu. Kavi Leonards un Stīvens Džeksons tiks izmantoti kā mazie uzbrucēji, savukārt zem groziem, savstarpēji mainoties, cīnīsies Dankans un Dežuans Bleirs, kā arī Boriss Diafs un Tiago Spliters.

Nekļūdīsies tie, kuri prognozē, ka “Spurs” ar treneri Popoviču pie komandas stūres būs viena no sīkstākajām un saliedētākajām līgas komandām. Taču ir skaidrs viens - ja arī pēc šīs sezonas Dankans, Pārkers un Džinobili virs savām galvām nepacels čempionu titulu, tad, iespējams, viņiem tas neizdosies ne aiznākamā, ne vēl kādā no turpmākajām NBA sezonām.

Memfisas “Grizzlies”

2011./12. gada sezonas sasniegumi: 41-25, 2. vieta divīzijā, 4. vieta konferencē, zaudējums play-off 1. kārtā Losandželosas “Clippers” (3-4).

Starpsezonā pievienojušies: Wayne Ellington (no “Timberwolves”), J.J. Kennedy (“Cavaliers”), Darrell Arthur, Marreese Speights, Harned Haddadi (visiem trim pagarināti līgumi), Jarryd Bayless (“Raptors”), Tony Wroten (draftēts).

Komandu pametuši: O.J. Mayo (pievienojies “Mavericks”), Dante Cunningham (“Timberwolves”), Jeremy Pargo (“Cavaliers”).

Raugoties uz 2012./13. gada sezonu
Pēc regulārās sezonas, kurā klubs uzstādīja procentuāli labāko uzvarēto - zaudēto maču bilanci (62,1% jeb 41-25) kopš tā dibināšanas pirms 17 gadiem, nāca izslēgšana turnīra 1. kārta, kurā “Grizzlies” saspringtā septiņu mačā sērijā atzina “Clippers” pārākumu. Tā kā komandas sastāvs starpsezonā nav piedzīvojis ievērojamas pārmaiņas, izņemot nozīmīgu rezervistu došanos uz citām vienībām, kluba mērķis jaunajā sezonā noteikti būs jau trešo sezonu pēc kārtas iekļūt izslēgšanas turnīrā.

Komandā joprojām ieraudzīsim centru Marku Gasolu, kurš aizvadītajā sezonā pirmo reizi karjerā piedalījās Visu Zvaigžņu spēlē. Spēka uzbrucējam Zakam Rendolfam aizvadītā sezona traumas dēļ izvērtās saraustīta, tomēr tas neliedza viņam iekrāt solīdus statistikas rādītājus (11,6 p., 8,0 AB). Pagājušajā sezonā Rendolfa prombūtnes laikā 54 mačus Memfisas pamatsastāvā uzsāka Marīss Speits, palīdzēdams komandai ar vidēji 8,8 punktiem un 6,2 atlēkušajām bumbām ik mačā.

Atlētiskais uzbrucējs Rūdijs Gejs (19,0 p.) turpinās būt komandas līderis uzbrukumā, kā arī, izmantojot savas atlētisma īpašības, palīdzēs klubam cīņā par atlēkušajām bumbām. Savukārt aizsargu līnijā joprojām redzēsim Maiku Konliju (6,5 p., 2,2 PP) un vienu no līgas labākajiem aizsardzības spēlētājiem Toniju Alenu.

Lielākie robi komandas sastāvā radušies rezervistu rindās, jo “Grizzlies” pametuši O.Dž. Meijo un Dante Kaninghens. Mejo (12,6 p.) komandai sniedza enerģiju un, iesaistoties mačos no rezervistu soliņa, spēja īsā laikā gūt vairākus punktus pēc kārtas, tostarp arī no tālmetienu līnijas, no kuras Mejo uzbruka grozam ar 36,4% precizitāti. Savukārt Kaninghens deva lielu ieguldījumu aizsardzībā, palīdzot apturēt pretinieku līderus.

Starpsezonā piesaistītajam aizsargam Veinam Elingtonam būs jācenšas aizstāt Mejo, tomēr ir skaidrs, ka ne no viena paša Elingtona, bet gan no pamatsastāva vīriem un arī citiem rezervistiem būs atkarīgs, vai Memfisa spēs noturēt pozīcijas savā divīzijā un Rietumu konferencē.

Dalasas “Mavericks”

2011./12. gada sezonas sasniegumi: 36-30, 3. vieta divīzijā, 7. vieta konferencē, zaudējums play-off 1. kārtā Oklahomsitijas “Thunder” (0-4).

Starpsezonā pievienojušies: Chris Kaman (no “Hornets”), O.J. Mayo (“Grizzlies”), Darren Collison (“Pacers”), Dahntay Jones (“Pacers”), Elton Brand (“76ers”), Jared Cunningham, Bernard Jones, Jae Crowder (visi trīs draftēti), Eddy Curry ("Heat").

Komandu pametuši: Jason Kidd (pievienojies “Knicks”), Jason Terry (“Celtics”), Lamar Odom (“Clippers”), Kelenna Azubuike (“Cavaliers”), Ian Mahinmi (“Pacers”), Brendan Haywood (“Bobcats”).

Raugoties uz 2012./13. gada sezonu
Pēc čempionu titula izcīnīšanas 2011. gadā “Mavericks” pagājušās sezonas gaitā tā arī nespēja atrast īsto ritmu, kas palīdzētu regulāri gūt panākumus, un jau izslēgšanas turnīra 1. kārtā klubam nācās ciest sakāvi pret Oklahomsitijas “Thunder”. Taču jaunajā sezonā līdz ar centra Krisa Keimana (13,1 p., 7,8 AB) un pieredzējušajā spēka uzbrucēja Eltona Brenda pievienošanos, iespējams, komanda atgūs iedvesmu uzvarām.

Pieredzes bagātie Keimans un Brends pievienosies komandas ilggadējam līderim Dirkam Novickim un snaiperim Šonam Merionam. Novickis, kuram pagājušajā sezona nebija no tām veiksmīgākajām karjerā (21,6 p., 45,7% no spēles realizētu metienu), par spīti savainojumiem un neveiksmēm joprojām bija “Mavericks” neapšaubāmais līderis.

Otro starpsezonu pēc kārtas Dalasas klubs zaudēja saspēles vadītāju. Ja pirms gada komandu pameta Dž. Dž. Barea, tad šajā starpsezonā to izdarīja veterāns Džeisons Kids. Lai kompensētu Kida zaudējmu, tika noslēgts līgums ar Darenu Kolisonu un pagarināts līgums ar Delonti Vestu, tomēr pirms dažām dienām "Mavs" izpirka Vesta līgumu un viņš vairs nav komandā. Savukārt uzbrūkošā aizsarga pozīcijā, kurā astoņas sezonas “Mavs” vienībā spēlēja Džeisons Terijs, tika piesaistīts O.Dž. Mejo.

Hjūstonas “Rockets”

2011./12. gada sezonas sasniegumi: 34-32, 4. vieta divīzijā, 9. vieta konferencē.

Starpsezonā pievienojušies: Jeremy Lin (no “Knicks”), James Harden (“Thunder”), Omer Asik (“Bulls”), Carlos Delfino (“Bucks”), Jon Brockman (“Bucks”), Jon Diebler (“Trail Blazers”), Toney Douglas (“Knicks”), Gary Forbes (“Raptors”), JaJuan Johnson (“Celtics”), Shaun Livingston (“Bucks”), Royce White, Terrence Jones, Furkan Aldemir (visi trīs draftēti), Donatas Motiejunas (draftēts 2011. gada draftā), Scott Machado.

Komandu pametuši: Kevin Martin (pievienojies “Thunder”), Goran Dragic (“Suns”), Kyle Lowry (“Raptors”), Chase Budinger (“Timberwolves”), Marcus Camby (“Knicks”), Samuel Dalembert (“Bucks”), Courtney Lee (“Celtics”), Luis Scola (“Suns”).

Raugoties uz 2012./13. gada sezonu
Tikai pāris NBA klubu šajā starpsezonā veica apjomīgākus komandas pārbūves darbus nekā Hjūstonas “Rockets”. Starpsezonā “Rockets” vienība aizmainījusi, atbrīvojusi vai nepagarinājusi līgumus ar astoņiem no aizvadītās sezonas 10 labākajiem komandas spēlētājiem.

No trijiem visvairāk pagājušajā sezonā izmantotajiem pamatsastāva variantiem, kuros tika iekļauti astoņi dažādi spēlētāji, tikai Čendelers Pārsons palicis komandas sastāvā. Otrs spēlētājs, kurš arī regulāri devās laukumā pamatpieciniekā, bija Kevins Martins, taču pirms pāris dienām viņš kopā ar draftēto Džeremiju Lambu tika aizmainīts uz Oklahomsitijas “Thunder” pret Džeimsu Hārdenu.

Komandu starpsezonā pametuši aizsargi Gorans Dragičs, Kails Lavrijs un Kortnijs Lī, uzbrucēji Čeiss Badindžers un Luiss Skola, kā arī centri Semjuels Dalemberts un Markuss Kembijs. Savukārt pievienojušies ir aizsargi Džeremijs Lins un Tonijs Duglass, kuri abi pagājušajā sezonā aizstāvēja “Knicks” vienības krāsas, bet centra pozīcijā piesaistīts Omers Asiks, kā arī draftēti trīs jaunie spēlētāji.

Pirms jaunās sezonas klubam jāgūst atbildes uz vairākiem jautājumiem, tomēr viens fakts ir skaidrs: galvenajam trenerim Kevinam Makheilam starpsezonā bija jāvelta pamatīgs darbs, lai īsā laikā izveidotu komandas ķīmiju un pareizu stratēģiju, ar kādu gūt panākumus, vadot spēlētājus, kuri nevienu sezonu nav aizvadījuši visi kopā vienā vienībā.

Trenerim ne tikai būs uzdevums saliedēt komandu, bet arī atrast līderi, kas būs meklējams un atrodams starp trim spēlētājiem - Linu, Hārdenu un Asiku.

Ņuorleānas “Hornets”

2011./12. gada sezonas sasniegumi: 21-45, 5. vieta divīzijā, 15. vieta konferencē.

Starpsezonā pievienojušies: Eric Gordon (pagarināts līgums), Roger Mason, Brian Roberts, Ryan Anderson (visi trīs no “Magic”), Edin Bavcic (“76ers”), Robin Lopez (“Suns”), Hakim Warrick (“Suns”), Anthony Davis, Austin Rivers, Darius Miller (visi trīs draftēti).

Komandu pametuši: Marco Belinelli (pievienojies “Bulls”), Chris Kaman (“Mavericks”), Carl Landry (“Warriors”), Trevor Ariza (“Wizards”), Gustavo Ayon (“Magic”), Jerome Dyson (“Suns”), Jarrett Jack (“Warriors”), Emeka Okafor (“Wizards”), Darryl Watkins (“76ers”).

Raugoties uz 2012./13. gada sezonu
Ņuorleānas vienība piedzīvoja visai līdzīgas pārmaiņas kā Hjūstonas klubs, taču bija pilnībā saprotams, ka pārmaiņas pēc pēdējās vietas iegūšanas aizvadītajā sezonā savā konferencē bija vajadzīgas. “Hornets” palaimējās jau aizvadītās sezonas izskaņā, kad tā uzvarēja NBA drafta loterijā, iegūstot tiesības kā pirmā izvēlēties kādu no jaunajiem spēlētājiem 2012. gada draftā.

Ar kopējo 1. numuru “Hornets” izvēlējās NCAA 2012. gada čempionu, spēka uzbrucēju Entoniju Deivisu, bet ar 10. numuru tika draftēts “Celtics” galvenā trenera Doka Riversa dēls Ostins Riverss. Klubs ne tikai piesaistīja jaunus spēkus starsezonā, bet arī šķirās no četriem pieredzējušiem spēlētājiem - Krisa Keimana, Marko Belineli, Karla Lendrija un Trevora Arizas.

No pieredzējušiem spēlētājiem vienībā palicis Eriks Gordons, savukārt sastāvam piesaistīts viens no līgas labākajiem tālmetienu realizētājiem Raiens Andersons, kā arī centrs Robins Lopezs.

19 gadus vecais Deiviss, kurš šovasar ASV izlases sastāvā kļuva par Londonas Olimpisko spēļu čempionu, pavasarī saņēma vairākas balvas dažādās nominācijās kā ASV labākais koledžu basketbolists. Spēka uzbrucējs NCAA čempionu Kentuki “Wildcats” rindās aizvadītajā sezonā vidēji guva 14,2 punktus, izcīnīja 10,4 atlēkušās bumbas un nobloķēja 4,7 pretinieku metienus, realizēdams 62,3% no izmestajiem metieniem. Deiviss jau gaidāmajā sezonā būs galvenais spēks “Hornets” priekšējā līnijā un no viņa veiksmēm un neveiksmēm lielā mērā būs atkarīgs komandas kopējais parādītais sniegums.

Ja Gordons, kurš pagājušajā sezonā traumu dēļ piedalījās vien deviņos mačos, spēs izvairīties no savainojumiem, Ņuorleānas klubam tas būs liels ieguvums, jo tajos deviņos mačos, kuros viņš piedalījās aizvadītajā sezonā, viņš guva vidēji 20,6 punktus. Gordons kopā ar Greivisu Vaskezu (12,4 p., 7,6 RP), kurš pagājušajā sezonā bija vienības pamatastāva saspēles vadītājs, veidos aizsargu pāri, cenšoties apgādāt Deivisu un Lopezu ar rezultatīvām piespēlēm.

Citi raksti sērijā "NBA pirmssezonas apskats":
NBA pirmssezonas apskats: Atlantijas divīzija
NBA pirmssezonas apskats: Centrālā divīzija
NBA pirmssezonas apskats: Dienvidaustrumu divīzija
NBA pirmssezonas apskats: Ziemeļrietumu divīzija
NBA pirmssezonas apskats: Klusā okeāna divīzija

  +3 [+] [-]

, 2012-10-30 15:41, pirms 11 gadiem
one eyebrow show

     [+] [-]

, 2012-10-31 12:29, pirms 11 gadiem
:d

     [+] [-]

, 2012-11-09 11:03, pirms 11 gadiem
Divdomīga bilde...