Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Blērs dosies uz "Mavericks", "Thunder" vienojas ar iepriekš Vācijā spēlējošo Goumsu

Rolands Eliņš

Blērs dosies uz "Mavericks", "Thunder" vienojas ar iepriekš Vācijā spēlējošo Goumsu
Raiens Gomess (ar bumbu) vēl "Clippers" sastāvā
Foto:AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas klubs Dalasas „Mavericks” noslēdzis viena gada līgumu ar bijušo „Spurs” centru Dežuanu Blēru, savukārt „Thunder” uz šādu pašu termiņu panācis vienošanos ar pagājušajā sezonā Bundeslīgā spēlējošo Raienu Goumsu.

Dalasas „Mavericks” jau vairākas sezonas cenšas blakus Dirkam Novickim piesaistīt kādu citu A-līmeņa zvaigzni, kas gan pagaidām nav izdevies. Šovasar viņiem garām palīdēja arī Dvaits Hovards, kurš izvēlējās Hjūstonas „Rockets”. „Mavericks” arī ir (bija) viena no favorītēm Grega Odena piesaistē, taču izskatās, ka arī par šo mērķi Dalasas klubs ir aizmirsis, jo, kā ziņo situāciju pārzinošas personas, „Mavericks” noslēgusi viena gada līgumu ar bijušo „Spurs” centru Dežuanu Blēru.

Līgums gan vēl nav oficiāli apstiprināts, taču pats Blērs savā Twitter kontā norādījis Dalasu kā savu nākamo mājvietu. Paredzams, ka līguma ilgums ir viena sezona par minimālo iespējamo summu 1,4 miljoniem dolāru.

Blērs Sanantonio „Spurs” komandā pēdējās sezonās laikā nespēja nostabilizēties sastāvā un lielākoties mačus vēroja no rezervistu soliņa. Vidēji laukumā pavadītajās 14 minūtēs viņš izcēlās ar 5,4 punktiem un 3,8 atlēkušajām bumbām. Redzēsim, kā viņam klāsies „Mavericks” komandā, jo klubs starpsezonā jau noslēdzis līgumu ar veterānu Semjuelu Dalambertu, kā arī pagarinājis līgumus ar Brendanu Raitu un Bernāru Džeimsu, turklāt zvaigznes statusu joprojām nav pazaudējis Novickis.

Savukārt, kā ziņo Yahoo!Sports, Oklahomas „Thunder” panākusi vienošanos uz vienu sezonu ar vieglo uzbrucēju Raienu Goumsu, kurš iepriekšējo sezonu aizvadīja Bundeslīgas „Artland Dragons” komandā. Tieši šajā komandā pagājušo sezonu uzsāka arī Kristaps Valters, tiesa, Bundeslīgas mačā iziet reizē laukumā abiem nesanāca, jo Valters pārcēlās uz Spānijas „Fuenlabrada”.

Savulaik Kevina Gārneta darījumā iekļautais Goumss NBA aizvadījis 482 spēles („Celtics”, „Timberwolves” un „Clippers” rindās), vidēji gūstot 10,2 punktus, tiesa, 2011./12. gada sezonā viņš „Clippers” rindās izcēlās ar tikai 2,3 vidēji spēlē gūtiem punktiem, pēc kuras viņa līgums tika amnestēts, un viņš pats pārcēlās uz Eiropu, tiesa, „Artland Dragons” komandā viņš nospēlēja tikai astoņas spēles, vidēji mačā gūstot 12,8 punktus, un abpusējas vienošanās ar klubu atgriezās ASV.

Jaunais līgums ar „Thunder” noslēgts uz vienu sezonu, tā summa vēl netiek izpausta, taču, visticamāk, nepārsniegs veterāna minimālo algu.

Tikmēr līgumu ar Šarlotes „Bobcats”, kura drīzumā kļūs atpazīstama kā „Hornets”, pagarinājis aizsargs Džeralds Hendersons. Oficiāli detaļas gan vēl nav atklātas, taču tiek ziņots, ka līgums ir uz trim gadiem un tā vērtība ir 18 miljoni. Hendersons visu savu četrus gadus ilgo NBA karjeru pavadījis Šarlotē un pagājušajā sezonā ar vidēji 15,5 gūtiem punktiem bija komandas otrs rezultatīvākais spēlētājs.

Izmantotie resursi:
NBA.com
ESPN: The Worldwide Leader In Sports
Ryan Gomes, Thunder reach one-year deal -...

  -2 [+] [-]

, 2013-07-30 22:51, pirms 11 gadiem
viņš nav nekāds Gomess, amīši izrunā viņa uzvārdu kā [Goums]

  -1 [+] [-]

, 2013-07-30 23:33, pirms 11 gadiem
raivisss rakstīja: viņš nav nekāds Gomess, amīši izrunā viņa uzvārdu kā [Goums]
Tieši to pašu gribēju rakstīt, ja jau Zetebergs kļūst par Seterberju, tad kāpēc nevarēja pameklēt īsto izrunu šim spēlētājam.

  -1 [+] [-]

, 2013-08-01 00:07, pirms 11 gadiem
Šarlotes „Bobcats”, kura drīzumā kļūs atpazīstama kā „Hornets”, - žēl