Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

ESPN: Fizdeils ieņems Kida vietu ''Lakers'' galvenā trenera asistenta amatā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

ESPN: Fizdeils ieņems Kida vietu ''Lakers'' galvenā trenera asistenta amatā
Deivids Fizdeils. Foto: AP/Scanpix

ESPN ziņo, ka Džeisona Kida vakanto vietu kā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Losandželosas ''Lakers'' galvenā trenera asistentu ieņems bijušais Memfisas ''Grizzlies'' un Ņujorkas ''Knicks'' galvenais treneris Deivids Fizdeils.

2019./2020. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempiones Losandželosas ''Lakers'' galvenā trenera asistenta amats kļuva vakants pēc tam, kad Džeisons Kids pēc diviem pavadītiem gadiem Losandželosā kļuva par Dalasas ''Mavericks'' galveno treneri. Kids trenera karjeras laikā par galveno treneri strādājis arī Bruklinas ''Nets'' un Milvoki ''Bucks''.

ESPN vēsta, ka par jauno Frenka Vogela asistentu tiks iecelts Deivids Fizdeils, kuram ir iepriekšēja darba pieredze ar Lebronu Džeimsu. Abi kopā sastrādājās Maiami ''Heat'' laikos un izcīnīja divus čempiona titulus. Toreiz Fizdeils bija Erika Spoelstras asistents. Divas reizes Fizdeils strādājis par kādas NBA komandas galveno treneri. Pirms 2016./2017. gada sezonas speciālists tika iecelts par Memfisas ''Grizzlies'' galveno treneri. Pirmajā sadarbības gadā Memfisa pārsteidzoši iekļuva izslēgšanas spēlēs, kamēr otrās sezonas sākumā pēc 12 zaudējumiem 19 mačos Fizdeils tika atlaists.

Otrā darba pieredze Fizdeilam bija ar Ņujorkas ''Knicks'', kad to vēl pārstāvēja Kristaps Porziņģis. Ar Porziņģi speciālistam sastrādāties neizdevās, jo tajā sezonā latvieti aizmainīja uz Dalasas ''Mavericks''. 2019./2020. gada sezonā pēc 22 spēlēm Fizdeilu atlaida, viņa darba laikā izcīnot tikai 21 uzvaru 104 spēlēs.

Losandželosas ''Lakers'' traumu dēļ šī sezona neizdevās. Lai arī pirms sezonas tā tika uzskatīta par galveno favorīti uz titulu, vienība izstājās jau pēc pirmās izslēgšanas spēļu kārtas.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...