Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Lins: "Hārdena iegūšana nemaina "Rockets" mērķi"

Andrejs Siliņš

Lins: "Hārdena iegūšana nemaina "Rockets" mērķi"
Džeimss Hārdens
Foto: AFP/Scanpix

Maiņas darījuma rezultātā no Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Oklahomsitijas "Thunder" nonācis Hjūstonas "Rockets" vienībā, aizsargs Džeimss Hārdens pateicās līdzjutējiem Oklahomsitijā un atzina, ka darīs visu, lai izcīnītu lielas uzvaras arī Hjūstonā. Tikmēr "Rockets" zvaigzne Džeremijs Lins norādīja - komandas mērķi līdz ar šo darījumu nav mainījušies.

Hārdena maiņas darījums satrieca NBA pasauli pavisam nesen, taču īsti par negaidītu šādu notikumu attīstību nevar nosaukt. "Thunder" piedāvāja Hārdenam, kurš pagājušajā sezonā tika atzīts par labāko līgas debitantu, 55,5 miljonus dolāru četrās sezonās. Vairāk "Thunder" atļauties nevarēja, bet Hārdens no savām iegribām neatkāpās - 23 gadus vecais basketbolists gribēja maksimāli iespējamo kontraktu, kas ir par 4,5 miljoniem vairāk, tātad 60 miljoni četrās sezonās.

"Varbūt pēc karjeras viņš kādā brīdī apdomāsies un teiks - jā, Oklahomsitijā bija jauki un varbūt man vajadzēja palikt," televīzijā situāciju komentēja ESPN apskatnieks, bijušais basketbolists Brūss Bouvens. Galu galā runa ir par tikai nedaudz vairāk nekā miljonu katru gadu, kas, ņemot vērā kopējo līguma summu, ir salīdzinoši maza nauda...

"Tas notika tik ļoti ātri, bet šī ir pozīcija, kādā šobrīd esmu. Man no tās jāiegūst labākais. Esmu Hjūstonā, jāturpina kārtīgi spēlēt un izcīnīt uzvaras," pēc darījuma nedaudz apjucis bija pats basketbolists, kurš komandai pievienojās svētdien. Vēlāk savā "Twitter" kontā Hārdens pateicās Oklahomsitijas līdzjutējiem: "Vēlos pateikties Oklahomsitijai par trim vienreizējiem gadiem! Mani komandas biedri un līdzjutēji bija paši labākie. Vienmēr mīlēšu šo vietu. Paldies vēlreiz."

Hjūstonas komandas galvenais treneris Kevins Makheils bija priecīgs par komandas jaunpienācēju: "Man patīk, kā viņš spēlē. Man patīk viņa spēles temps, viņš spēlē tādā ātrumā, lai varētu izdarīt visas lietas. Viņš izmanto laiku savās interesēs, viņš ir izsmalcināts spēlētājs."

Ja "Thunder" rindās trīs sezonu garumā Hārdens sākuma pieciniekā devās tikai septiņos mačos, tad Hjūstonā aizsargam būs jau pavisam cita loma - nāksies veidot starta piecinieka aizsargu pāri kopā ar Džeremiju Linu. "Nedomāju, ka viņam vajadzēs īpaši daudz laika, lai pie tā pierastu," mierīgs bija Makheils. "Nedomāju, ka tā būs problēma, viņš vienkārši tiks pie lielāka spēles laika."

Pats Lins, kuram, iespējams, tagad būs jādala mediju un līdzjutēju milzīgā uzmanība ar divi, uzskata, ka Hārdena iegūšana nav mainījusi komandas pamatnostādnes: "Mēs vēlamies spēlēt izslēgšanas spēlēs, neraugoties uz to, vai šāds darījums būtu noticis vai ne. Koncentrēsimies uz to pašu, mērķis joprojām ir tas pats." Lins jauno komandas spēlētāju sagaidījis ar komplimentiem: "Viņš vienmēr bijis efektīvs spēlētājs, ar viņu ir viegli spēlēt kopā. Veids un stils, kādā viņš spēlē, ir pateicīgs tam, ko vēlamies darīt laukumā."

Jau pieminētais Bouens uzskata, ka ieguvēji šajā darījumā ir arī "Thunder", jo līdz ar Kevina Mārtina iegūšanu komandā būs labs palīgs groza tuvumā, kā arī bumbu vairāk varēs kontrolēt tās pārējie ārējās līnijas spēlētāji Rasels Vestbrūkss un Kevins Durants.

"Thunder" un "Rockets" maiņas darījums

ThunderRockets
IeguvaDžeremijs Lembs; Kevins Mārtins*Džeimss Hārdens; Dekvans Kuks; Kols Aldrihs; Lazārs Hejvords
ZaudējaDžeimss Hārdens; Dekvans Kuks; Kols Aldrihs; Lazārs HejvordsDžeremijs Lembs; Kevins Mārtins

* - "Thunder" ieguva arī divas pirmās kārtas un vienu otrās kārtas drafta izvēli.

Izmantotie resursi:
ESPN

Kura komanda ir lielāka ieguvēja Hārdena maiņas darījumā?

  • 35

  • 136


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2012-10-29 15:16, pirms 12 gadiem
Nesaprotu OKC rīcību.... Pat ja vins pec tam nepaliktu okc,tad vsmaz okc butu ieguveji šā gada laikā,bet tgd nekā...

  +4 [+] [-]

, 2012-10-29 15:17, pirms 12 gadiem
Raksta, ka Rockets varētu piedāvāt 80M līgumu uz 5 gadiem. Tad nu jāsaka, ka Hardens rīkojās pareizi no tā skatupunkta, ka kamēr jauns jācenšas pelnīt max. Tomēr ir atšķirība 55M vai 80M.

  +3 [+] [-]

, 2012-10-29 15:22, pirms 12 gadiem
Šobrīd grūti saprast , kurš vairāk ieguvis no šīs maiņas. OKC ir Martins- labs šūteris un punktu guvējs, tā kā Hardena pienesums ir atsvērts + ļoti potenciāls Pirmgadnieks. Laiks tikai rādīs, kas būs tīrākie ieguvēji, bet Hārdenu nevar nosotīd, visi līgā zin, ka viņš ir Starting 5 spēlētajs, bet šaubos, ka max kontraktu viņš ir vērts.

  +1 [+] [-]

, 2012-10-29 15:24, pirms 12 gadiem
LeBraun rakstīja: Šobrīd grūti saprast , kurš vairāk ieguvis no šīs maiņas. OKC ir Martins- labs šūteris un punktu guvējs, tā kā Hardena pienesums ir atsvērts + ļoti potenciāls Pirmgadnieks. Laiks tikai rādīs, kas būs tīrākie ieguvēji, bet Hārdenu nevar nosotīd, visi līgā zin, ka viņš ir Starting 5 spēlētajs, bet šaubos, ka max kontraktu viņš ir vērts.
Nezinu kādu labumu komandai var nest pirmgadnieks, ja komanda ir tik laba līdz šim. Plus Martins ir daudz švakāks spēlētājs kā Hardens.

Un jā, domāju arī, ka max kontrakta līdz šim brīdim viņš nebija vērts, bet NBA jau patīk pārmaksāt. Plus nav teikts, ka viņš kā starta 5nieka spēlētājs nesāk spēlēt vēl labāk. Tagad jau viņš būs opcija Nr.1 Hjūstonā, kamēr OKC viņš bija Nr.3

  +5 [+] [-]

, 2012-10-29 15:27, pirms 12 gadiem
Re ku labi, aizvadījis trīs sezonas un pērn saņēmis labāka debitanta balvu.

  +1 [+] [-]

, 2012-10-29 15:43, pirms 12 gadiem
One Man Show! rakstīja: Raksta, ka Rockets varētu piedāvāt 80M līgumu uz 5 gadiem. Tad nu jāsaka, ka Hardens rīkojās pareizi no tā skatupunkta, ka kamēr jauns jācenšas pelnīt max. Tomēr ir atšķirība 55M vai 80M.
nez, gruti spriest vai ta ir liela starpiba, man taa nebutu nekada

     [+] [-]

, 2012-10-29 15:51, pirms 12 gadiem
Kevin Martin vs. James Harden |...
Ahujenna.
One Man Show! rakstīja: Nezinu kādu labumu komandai var nest pirmgadnieks, ja komanda ir tik laba līdz šim. Plus Martins ir daudz švakāks spēlētājs kā Hardens.

Un jā, domāju arī, ka max kontrakta līdz šim brīdim viņš nebija vērts, bet NBA jau patīk pārmaksāt. Plus nav teikts, ka viņš kā starta 5nieka spēlētājs nesāk spēlēt vēl labāk. Tagad jau viņš būs opcija Nr.1 Hjūstonā, kamēr OKC viņš bija Nr.3

  -1 [+] [-]

, 2012-10-29 15:51, pirms 12 gadiem
noladets rakstīja: nez, gruti spriest vai ta ir liela starpiba, man taa nebutu nekada
Garantēti 25M man liekas nav maza summa. Pat tev.

  +1 [+] [-]

, 2012-10-29 15:57, pirms 12 gadiem
One Man Show! rakstīja: Garantēti 25M man liekas nav maza summa. Pat tev.
patreiz pilnigi vienalga butu

  +1 [+] [-]

, 2012-10-29 16:03, pirms 12 gadiem
Tu saki? rakstīja: Kevin Martin vs. James Harden |...
Ahujenna.
Sveiks statistikas vergs. Man tev laikam jāskaidro viss kā mazam bērnam.

Kāda loma Hjūstonā bija Martinam, un kāda Hardenam iekš OKC?
Hjūstonā Martins bija pirmais numurs uzbrukumā, kamēŗ kurš numurs iekš OKC bija Hardens?

  +3 [+] [-]

, 2012-10-29 16:13, pirms 12 gadiem
ko tas Lins te tagad zīmējas - ar Hārdenu redz, esot viegli spēlēt kopā... tad jājautā - kad, kur un cik Linam ir bijusi iespēja kopā ar Hārdenu uzspēlēt?! tukša salmu kulšana! pie tam nedaudz krīt uz nerviem tas, ka Lins tagad uzmeties par baigo Rockets runasvīru un to, kurš nosaka par ko komanda cīnīsies vai necīnīsies... smiekli nāk, jo pirms gada tāds Lins varēja Hārdenam tikai ūdeni un dvielīti pienest.

  -1 [+] [-]

, 2012-10-29 16:16, pirms 12 gadiem
""Thunder" piedāvāja Hārdenam, kurš pagājušajā sezonā tika atzīts par labāko līgas debitantu" - labāko līgas debitantu? Beidziet liet sviestu - NBA Sixth Man Award bija Hārdenam.
Runājot par pašu maiņu - šis brieda jau labu laiku, kopš Ibaka dabūja savu līgumu. Vienīgais jautājums bija vai Hārdens tiks aizmainīts pirms sezonas vai sezonas laikā. Pēc Ibakas līguma uz Hārdenu uzreiz pieteicās Lakers, bet, kurš gan grib saviem galvenajiem konkurentiem atdot tādu spēlētāju? Tāpēc tika gaidīts vai nu labs piedāvājums no Rietumu apakšgala komandas (jā, Rockets šosezon nebūs play-off) vai viduvējs no austrumiem. Izskatās, ka no austrumiem neko labu nesagaidīja. Iegūt Kevinu Martinu un Džereminju Lambu ir labs darījums priekš OKC. Tas nodrošina vēl labāku uzbrukumu Thunder kā arī vēl 2 pirmās kārtas izvēles no Rockets!? OKC varēs aizpildīt sev iztrūkstošo garo galu ar labu jauno. Ne velti nākamā drafta 1. numuru paredz Zelleram, kurš ir centrs un ir pat ļoti reāli, ka Rockets paliks viena no pēdējām komandām visā līgā. Kopumā pirmajā raundā ir 9 garie un OKC varēs izvēlēties pēc sirds patikas. Hjūstona šajā maiņā ir zaudētāja. Aizmainot prom savu labāko punktu guvēju, kas arī parāda, ka komanda gatavojas savu komandu būvēt ap Linu, bet diemžēl tuvāko gadu laikā viņi var cerēt tikai uz pašreizējo spēlētāju izaugsmi. Kamēr OKC ir pastiprinājušies cīņai par titulu vai nu šo sezon vai arī tuvākās. Ne velti OKC ir uzbūvējuši savu komandu caur draftu, tas tikai nozīmē to, ka viņu skauts lieliski pieprot savu darbu un domāju, ka jau nākamsezon OKC būs rookie centrs.

  -1 [+] [-]

, 2012-10-29 16:19, pirms 12 gadiem
Skaidrs, ka OKC ir zaudētāji. Un Rockets ieguvēji.

  +1 [+] [-]

, 2012-10-29 16:41, pirms 12 gadiem
Hārdena maiņas darījums satrieca NBA pasauli pavisam nesen, taču īsti par negaidītu šādu notikumu attīstību nevar nosaukt. "Thunder" piedāvāja Hārdenam, kurš pagājušajā sezonā tika atzīts par labāko līgas debitantu, 55,5 miljonus dolāru četrās sezonās.

Labākais rezervists, nevis debitants.

  +3 [+] [-]

, 2012-10-29 16:47, pirms 12 gadiem
Hardens nekad nav bijis labākais debitants.
Turklāt, ja hardens būtu bijis debitants iepriekšējā sezonā, viņš nekādi nespētu saņemt 55 miljonus jau nākamajā sezonā... Tas tā... BET, manuprāt, izņemt Hardenu no sastāva ir tas pats, aks izņemt, teiksim, no Miami Veidu. Komanda spētu aizstāt 20-25 punktus, bet ne komandas mugurkaulu, neformālo līderi, skatītāju mīluli utt.
Play off bārdu akcija ir lielisks piemērs Hardena, kā rezervista, bet tomēr, lielajam statusam komandā.
Noteikti zaudējums, bet var saprats arī spēlētāja vēlmes un ambīcijas.

  +1 [+] [-]

, 2012-10-29 16:55, pirms 12 gadiem
Haardenam apnika naakt uz mainu taapeec arii nepiekaapaas OKC jau taa daasnajam piedaavaajumam!Rocketos var kluut par iistu zvaigzni jo par vina zvaigznes potenciaalu saubu nav un hjuustonaa ir riktiigi laba augsne,lai par taadu kluutu!Hjuustonaa pilns ar jauniem talantiigiem puiseliem..Nebuutu dabuujusi Haardenu saubos,ka raketes ciiniitos par playoff jo,lai arii jaunie talantiigi,bet tomeer lielaakaa dala veel paaraak mazpieredzeejusi!Tas pats Lins jaa labi vins sevilinsanity laikaa apliecinaaja loti labi,bet sitaasezona vinam buus kaa ugunskristiibas jo cik tad vins taas speeliites pagaajuso sezonu liidz traumai nospeeleeja!A tagad no vina gaidiis loti daudz un savu vienaudzu 20-24 gadnieku baru vins nevarees uz saviem pleciem iznest un dirigeet paraadi uz visiem 100 jo pasam veel taa pieredziite jaauzkraaj!Tagad Haardens viniem ir tas protams labi,bet arii tas saubos vai paliidzees tikt playofos!Labs ieguvums protams Delfino!!Jaapaskataas buus Rokets speeles..!

  +1 [+] [-]

, 2012-10-29 17:18, pirms 12 gadiem
Protams,kuram tad patiktos-iedod visiem līgumus un apmierina viņu vēlmes.Bet Hārdens paliek kā 4. un nebūt ne ar skatu kļūt par līderi.Bet gan par ieroču pienesēju.Un izmantot iedoto laiku.
Tagad būs iespēja būt par komandas Līderi un gūt vairāk kā +20p spēlē!
Rockets kā komnda jau izskatās laba.Centrs Asiks(pārbaudes spēlēs tīri labs,rebondos pat 1.v.),Donatas Motiejunas ar izskatās ļoti labs(jauns,tik 22gadi,labs augums),Delfino kā zināms ir sava vērtība.
Nedomāju ka būs peramie vai atradīsies pastarīšu lomā,kaut pārbaudes spēles,bet tomēr 5uzvaras un 2 zaudējumi.Kas zin,kā būs.Laiks rādīs.

     [+] [-]

, 2012-10-29 17:25, pirms 12 gadiem
OKC ir ieguvēji ilgtermiņā un naudas ziņā. Rockets - tikus pie all-star kalibra spēlētāja, kurš īsti nekad nav bijis komandas galvenais motors, tikai daļa no tā, tapēc pastāv iespēja, ka viņam šī nasta būs par smagu.
Un kopā ar Linu nebūs pārak viegli veidot super-duetu, jo Lins neko nav pierādijis, tās dažas spēles, kad uzmirdzēja un izmeta ļoti daudz metienu un pieļāva daudz kļūdas - neko gandrīz nenozīmē.

  +1 [+] [-]

, 2012-10-29 19:13, pirms 12 gadiem
K.Garnettt rakstīja: OKC ir ieguvēji ilgtermiņā un naudas ziņā. Rockets - tikus pie all-star kalibra spēlētāja, kurš īsti nekad nav bijis komandas galvenais motors, tikai daļa no tā, tapēc pastāv iespēja, ka viņam šī nasta būs par smagu.
Un kopā ar Linu nebūs pārak viegli veidot super-duetu, jo Lins neko nav pierādijis, tās dažas spēles, kad uzmirdzēja un izmeta ļoti daudz metienu un pieļāva daudz kļūdas - neko gandrīz nenozīmē.
tur jau tā lieta. pag. gad tas ļoti labi atspoguļojās finālā Hardens finālā bija nekāds,visa okc bija nekāda, bet visa PO garumā spēlēja lieliski, un ad tgd Hardens būs potenciālais līderis uz viņa būs vēl lielāks slogs, ja okc viņš bija second unit players tad tgd galvenais vilcējs, kas viņu var negatīvi iespaidot. hardens bja izcils cluch shot playeris,cik viņš sezonā un PO nebija ielicis svarīgus truļus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-10-29 21:52, pirms 12 gadiem
Jany rakstīja: tur jau tā lieta. pag. gad tas ļoti labi atspoguļojās finālā Hardens finālā bija nekāds,visa okc bija nekāda, bet visa PO garumā spēlēja lieliski, un ad tgd Hardens būs potenciālais līderis uz viņa būs vēl lielāks slogs, ja okc viņš bija second unit players tad tgd galvenais vilcējs, kas viņu var negatīvi iespaidot. hardens bja izcils cluch shot playeris,cik viņš sezonā un PO nebija ielicis svarīgus truļus
Tas bija pirmais fināls jauniem džekiem. Arī Džeimss finālos ir bijis švaks! Bet redz, šogad viņš bija izcils.