Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

53 gadu vecumā miris ar Biedriņu kopā uzspēlējušais "Trail Blazers" leģenda Klifs Robinsons

Andrejs Siliņš

53 gadu vecumā miris ar Biedriņu kopā uzspēlējušais "Trail Blazers" leģenda Klifs Robinsons
Klifords Robinsons

53 gadu vecumā mūžībā devies amerikāņu uzbrucējs Klifords Robinsons, kurš aizvadīja lielisku karjeru Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), īpaši izceļoties Portlendas "Trail Blazers" rindās.

Par Robinsona nāves iemeslu šobrīd netiek ziņots.

208 centimetrus garais Robinsons pēc Konektikutas universitātes absolvēšanas 1989. gadā uzsāka profesionāla basketbolista gaitas, tovasar ar 36. numuru otrajā kārt;ā viņu draftējot Portlendas "Trail Blazers". Tieši "Blazers" rindās visspožāk uzmirdzēja Robinsona zvaigzne - 1993. gadā uzbrucējs tika atzīts par sezonas labāko līgas rezervistu, bet nākamajā sezonā Robinsons pirmo un vienīgo reizi tika izvēlēts dalībai Visu zvaigžņu spēlē.

Pēc astoņām sezonām "Trail Blazers" rindās Robinsons pievienojās Fīniksas "Suns", četrus gadus vēlāk viņu aizmainīja uz Detroitas "Pistons", bet 2003. gada vasarā uzbrucējs maiņas darījuma rezultātā nonāca Goldensteitas "Warriors". Tur Robinsons paspēja uzspēlēt kopā ar Andri Biedriņu - latvieša debijas - 2004./2005. gada - sezonā. Tās laikā Robinsonu aizmainīja uz Ņūdžersijas "Nets", kas kļuva par Robinsona pēdējo pieturvietu NBA. 2007. gada vasarā uzbrucējs lika punktu savai karjerai.

17 no 18 karjeras gadiem Robinsons piedalījās NBA izslēgšanas turnīros, Ilgu laiku Robinsons ar savu 208 centimetru garo augumu bija garākais spēlētājs, kurš trāpījis vismaz 1000 trīspunktniekus (1253). Karjeras laikā Robinsons vairākkārt tika sodīts par marihuānas lietošanu, bet pēc karjeras kļuva par uzņēmēju, ražojot dažādus marihuānas produktus, kā arī aktīvi iestājās par marihuānas legalizāciju.

Tāpat Robinsons aizvien palika publikas uzmanībā, gan piedaloties izdzīvošanas šovā televīzijā, gan kopā ar Denisu Rodmenu 2014. gadā dodoties aizvadīt draudzības spēli Ziemeļkorejā.