Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Nuggets" spēlētājs Kampaco: "Grūtākais NBA bija pierast pie trash-talk"

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

"Nuggets" spēlētājs Kampaco: "Grūtākais NBA bija pierast pie trash-talk"
Fakundo Kampaco ar bumbu. Foto: Associated Press/Scanpix

Argentīnietis Fakundo Kampaco Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) debitēja aizvadītajā sezonā. Viņš pārstāvēja Denveras "Nuggets" komandu. 1991. gadā dzimušais saspēles vadītājs Argentīnas medijam intervijā atzina, ka grūtākais NBA bijis pierast pie tā saucamā trash-talk jeb bravūrīgās runāšanas.

"Grūtākais man bija pierast pie trash-talk," argentīniešu medijam "Caja Negra" atklāja Denveras "Nuggets" saspēles vadītājs. "NBA ir ļoti daudz runāšanas, kas mēdz tevi izsist no ritma. Pasaules kausā vai olimpiskajās spēlēs tas tā nenotiek. NBA tas notiek nepārtraukti. Piemēram, es esmu laukuma stūrī, metu tālmetienu un man aiz muguras pretinieku spēlētāji man velta dažādus noniecinošus vārdus. Ja metiens lido grozā, tu vari pagriezties un esi uzvarētājs, bet, ja tas lido garām, viņi ielien tavā galvā. Tas ir patiešām neticami."

Šāda veida runāšan jeb trash-talk ir neatņemama NBA sastāvdaļa, tā ir neatņemama amerikāņu basketbola kultūras sastāvdaļa. Interesanti, ka vairākos avotos starp labākajiem trash-talk speciālistiem tiek minēti tādi leģendāri spēlētāji kā Kevins Gārnets, Maikls Džordans, Kobe Braients, Lerijs Bērds un citi.

Fakundo Kampaco Nacionālajā basketbola asociācijā aizvadījis vienu sezonu un nospēlējis 65 spēles. 30 gadus vecais saspēles vadītājs aizvadītajā sezonā vidēji guva 6,1 punktu, savāca 2,1 atlēkušo bumbu un atdeva 3,6 piespēles. Divas reizes sezonā viņš izcēlās ar 19 gūtajiem punktiem, kas ir viņa personīgais rekords, savukārt trīs reizes viņam izdevās atdot vismaz 10 rezultatīvas piespēles. Viņa loma komandā pieauga sezonas otrajā pusē, kad savainojumā iedzīvojas Džamals Marejs.

Izmantotie resursi:
https://nba.nbcsports.com/2021/08/2...

Slēpts komentārs: oxa

  +2 [+] [-]

, 2021-08-28 18:42, pirms 3 gadiem
Lai kāds NBA špīleris pamēģina trash talk pret Zidanu. Iebadīs

  +2 [+] [-]

, 2021-08-28 19:25, pirms 3 gadiem
Jā, amerikāņiem īpatnēja tā runāšanas "kultūra". Var gan saldus batonus visu laiku ausīs bāzt, stāstot, cik tu labs un vajadzīgs, bet pēc tam vienkārši uzmest, gan lamāt, cik tu liels sūdabrālis, kaut gan īstenībā tas domāts savādāk... Ej nu saproti, kas kurā brīdī kuram prātā. Ar krieviem šajā ziņā vismaz vieglāk - ko domā, to arī pasaka. 😂

     [+] [-]

, 2021-08-30 19:29, pirms 3 gadiem
oxa rakstīja: Amerikāņi mīl ar muti braukt, tas ir sen zināms!
Pilnīgi neaudzinati, salīdzinot ar bijušās PSRS cilvēkiem!
Bijušās PSRS cilvēki bija un ir pilnīgi pretēji - iebaidīti, noslēgušies sevī, drūmi un nesmaidoši. Komunistiskā garā labi audzināti ar naidu pret robežvalstīm.