Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Oladipo paliks Maiami, Divičenzo kļūs par brīvo aģentu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Oladipo paliks Maiami, Divičenzo kļūs par brīvo aģentu
Viktors Oladipo un Džimijs Batlers. Foto: AFP/Scanpix

ESPN vēsta, ka traumētais Viktors Oladipo pieņēmis spēlētāja opciju uz līguma noslēdzošo sezonu un arī 2023./2024. gada sezonā pārstāvēs Maiami ''Heat''. Savukārt par brīvo aģentu kļūs Donte Divičenzo, kurš atteicies no esošā līguma.

Brīvo aģentu tirgus atvēršanās strauji tuvojas Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA). Maiami ''Heat'' basketbolists Viktors Oladipo nolēmis izmantot spēlētāja opciju esošajā līgumā, un līdz ar to paliks kluba sastāvā. Viņa pēdējā līguma sezonā viņš pelnīs nedaudz vairāk par deviņiem miljoniem dolāru.

Oladipo izslēgšanas spēļu pirmās kārtas sērijā pret ''Bucks'' iedzīvojās kājas savainojumā, un šobrīd nav zināms precīzs viņa atgriešanās laiks laukumā. Labākos karjeras gadus spēlētājs pavadījis Indiānas ''Pacers'', kas ļāvis viņam divas reizes piedalīties Zvaigžņu spēlē. Maiami Oladipo nonāca 2021. gadā maiņas darījumā no Hjūstonas ''Rockets''.

Par brīvo aģentu kļūs līdzšinējais Goldensteitas ''Warriors'' basketbolists Donte Divičenzo, kurš ir atteicies no līguma pēdējā gada, kurā viņš pelnītu 4.7 miljonus dolāru. Nedz ''Warriors'', nedz citu NBA klubu iekšienē lēmums netiek uzskatīts par pārsteigumu, jo Divičenzo aizvadījis solīdu iepriekšējo sezonu.

Viņš laukumā devās visvairāk spēlēs karjerā regulārajā turnīrā (72), vidēji gūstot 9.4 punktus un izcīnot 4.5 atlēkušās bumbas. Izslēgšanas spēlēs viņa pienesums samazinājās - 5.5 punkti, trīs atlēkušās bumbas un 2.8 piespēles. Karjeras laikā Divičenzo spēlējis arī tādās komandās kā Milvoki ''Bucks'' un Sakramento ''Kings''.

Jūtas ''Jazz'' paliks Teilens Hortons Takers, kurš izvēlējies pieņemt esošo spēlētāja opciju, nākamajā sezonā pelnot 11 miljonus dolāru. Pagājušajā sezonā Jūtas sastāvā viņš 20.2 minūšu laikā vidēji guva 10.7 punktus un atdeva 3.8 rezultatīvās piespēles. Pirms karjeras gadus Takers pavadīja Losandželosā, kura viņu vēlāk aizmainīja uz Jūtu pret Patriku Beverliju.

Sagaidāms, ka Detroitas ''Pistons'' rindās paliks 32 gadus vecais Alekss Bērks. Komanda plāno izmantot līguma opciju par nākamo gadu, kurā spēlētājs pelnītu 10.5 miljonus dolāru. Pagājušajā sezonā pieredzējušais spēlētājs vidēji guva 12.8 punktus un izcīnīja 3.1 atlēkušo bumbu. Karjeras laikā viņš spēlējis tādās komandās kā Jūtas ''Jazz'', Klīvlendas ''Cavaliers'', Sakramento ''Kings'', Goldensteitas ''Warriors'', Filadelfijas ''76ers'' un Ņujorkas ''Knicks''.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...
https://www.espn.com/nba/story/_/id...
https://www.espn.com/nba/story/_/id...
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

     [+] [-]

, 2023-06-28 13:13, pirms gada
Divincenzo varētu panjemt kāda komanda ar aizargu problēmām. Piemēram Toronto nopietni vajadzētu apsvērt pa kādiem 8 milj. Sez. parakstīt vinju. Jautājums ko darīs GSW. Algusaraksts irgrandiozs un maksåt vēl vienam aizsargam virs minimālās nebūtu izdevīgi. Gudri būtu beidzot Mūdiju kārtīgi iespēlēt. Un visas rezervistu aizsargu minūtes atdot vinjam, lai spēlē kopā ar Polu abi. Domāju tas vinja attīstībå būs labs pavērsiens.