Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA pagarina līgumu ar komisāru Silveru līdz 2024. gadam

Rolands Eliņš

NBA pagarina līgumu ar komisāru Silveru līdz 2024. gadam
Edams Silvers
Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija paziņojusi, ka ticis pagarināts līgums ar asociācijas komisāru Edamu Silveru, kurš šo pozīciju ieņem kopš 2014. gada un tagad noslēdzis vienošanos par darbu līdz 2024. gada vasarai.

Kamēr brīvo aģentu tirgus vēl nav vēries vaļā, pirmais svarīgais līgums jau parakstīts. Lielu šaubu par Edama Silvera aiziešanu no NBA komisāra amata gan nebija, un līgas pagarinātais līgums ir savā ziņā loģisks atalgojums par Silvera paveikto pirmajos četros gados šajā amatā.

Silvers pievienojās NBA tālajā 1992. gadā un ilgāku laiku bija līgas iepriekšējā komisāra Deivida Stērna palīgs, attiecīgi pārņemot viņa pienākumus pēc Stērna aiziešanas pensijā.

56 gadus vecais Silvers NBA sevi ir pieteicis kā progresīvs funkcionārs. Viņa galvenais panākums ir izvairīšanās no lokauta, pirms diviem gadiem visai gludi panākot vienošanos ar NBA Spēlētāju asociāciju par jaunu kolektīvo līgumu.
Tieši Silvera laikā arī līgas ienākumi ir ievērojami palielinājušies, galvenokārt, jaunā televīzijas līguma dēļ, tāpat ir krietni pieaugusi līgas apmeklētība, savukārt finanšu medijos tiek lēsts, ka NBA klubu vērtība pēdējos gados ir pat dubultojusies.

NBA komisārs ir līgas vadības galvenā pozīcija, kuram pieder noteicošais vārds daudzu jautājumu ierosināšanā, taču pašu svarīgāko lēmumu pieņemšanā tāpat svarīgākais ir NBA klubu vadītāju balsojums. Tāpat tieši klubu vadītāji ir tie, kas lemj par komisāra iecelšanu, atlaišanu un līguma pagarināšanu.

Silvera līguma detaļas netiek atklātas, taču viņa iepriekšējā līgumā gada alga tika lēsta ap desmit miljoniem dolāru, kas gan bija krietni mazāk nekā sava termiņa pēdējos gados saņēma Stērns.

Izmantotie resursi:
https://sports.yahoo.com/nba-commis...

     [+] [-]

, 2018-06-28 13:25, pirms 6 gadiem
visām līgām pie vadības ir žīds, kurš pelna naudu visiem, tai skaitā arī sev.
Citādi tās bodītes nestrādās.

     [+] [-]

, 2018-06-28 15:02, pirms 6 gadiem
Edamu Silveru
Ēdams Sudrabs

     [+] [-]

, 2018-06-30 01:15, pirms 6 gadiem
''Nacionālā basketbola asociācija paziņojusi'' kas tie ir?- ne jau 'logo' Wests..