Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Gregs Popovičs kļuvis par trešo treneri NBA, kam izdevies sasniegt 1300 uzvaras

Mārtiņš Miķelsons
Mārtiņš Miķelsons

Gregs Popovičs kļuvis par trešo treneri NBA, kam izdevies sasniegt 1300 uzvaras
Gregs Popovičs un ''Spurs'' spēlētāji. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) ilggadējais Sanantonio ''Spurs'' vadītājs Gregs Popovičs kļuvis par trešo galveno treneri NBA vēsturē, kurš sasniedzis 1300 uzvaru atzīmi, pievienojoties kādreizējiem NBA treneriem Donam Nelsonam un Lenijam Vilkensam.

72 gadus vecais Popovičs ir vienīgais treneris NBA vēsturē, kurš ar vienu komandu nostrādājis 25 un vairāk gadus. Kristapa Porziņģa Dalasas ''Mavericks'' galvenais treneris Riks Kārlails pirms pāris gadiem pieredzes bagāto treneri nosauca par gadsimta treneri un nesen nosaucis viņu par lielmeistaru. Popovičs Sanantonio ''Spurs'' komandu aizvedis līdz pieciem tituliem.

Pēc ''Spurs'' uzvaras pār ''Bulls'' (120:104) pagājušajā naktī, kad Sanantonio vienība pārtrauca četru zaudējumu sēriju, Gregs Popovičs kļuva par trešo treneri NBA vēsturē, kuram izdevies sasniegt 1300 uzvaras, to pašu izdarot arī Donam Nelsonam (1335 uzvaras) un Lenijam Vilkensam (1332 uzvaras).

"Es domāju, ka pamatā tā ir konkurence un azarts spēļu izšķirošajos brīžos,'' šīs sezonas sākumā sacīja Popovičs, kad trenerim tika vaicāts, kas ir tas, kas ļauj jau 25. sezonu vadīt Teksasā bāzēto komandu. "Ja tas izzustu vai mazinātos, tad es to nedarītu. Papildus tam arī jaunās paaudzes spēlētāju uzraudzīšana ir izaicinājums, un ir patīkami vērot, kā viņi attīstās. Ne tikai viņu basketbola prasmes, bet arī viņu izpratne laukumā, kas notiek pasaulē, kas notiek ārpus laukuma. Tas man joprojām sagādā lielu gandarījumu. Es domāju, ka man tā pietrūktu. Šie divi faktori mani šeit tur vairāk par visu.''

22 sezonas pēc kārtas ''Spurs'' bija iekļuvusi NBA izslēgšanas spēlēs, bet šī rekordgarā sērija pārtrūka pagājušajā sezonā. Ja agrāk komandā spēlēja tādi vecmeistari kā Tonijs Pārkers, Manu Džinobili un Tims Dankans, kad vairāk tika atbalstīts pozicionāls basketbols, tad tagad pēdējo sezonu laikā notikusi paaudžu maiņa, tādēļ ''Spurs'' ir jauns sastāvs (vidējais vecums 25,5 gadi), un treneris tam pielāgojies, NBA burbulī uzsākot jaunizstrādātu spēles stilu, kas sevī ietver ātru basketbolu. Šosezon tas vienībai nesis augļus, ar 23 uzvarām šobrīd ieņemot septīto vietu Rietumu konferencē.

Izmantotie resursi:
https://www.nba.com/news/gregg-popo...

     [+] [-]

, 2021-03-29 08:07, pirms 4 gadiem
Visas iespējas nokļūt arī 1ajā vietā, vismaz vienu sezonu vēl vajadzētu aizvadīt.