Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Sabonim īkšķa lūzums, lietuvietis centīsies spēlēt par spīti savainojumam

Agris Suveizda

Sabonim īkšķa lūzums, lietuvietis centīsies spēlēt par spīti savainojumam
Domants Sabonis. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas komanda Sakramento "Kings" pavēstījusi, ka lietuviešu garajam spēlētājam Domantam Sabonim ir konstatēts avulsijas lūzums labās rokas īkšķī.

Sabonis savainojumā iedzīvojās pirms Ziemassvētkiem, savā laukumā piekāpjoties Kristapa Porziņģa pārstāvētajai Vašingtonas "Wizards" (111:125). Rentgena uzņēmums apstiprināja savainojuma esamību un nepieciešamību veikt padziļinātas pārbaudes, kurās tika konstatēts avulsijas lūzums. Bažas par ilgstošu atlabšanu gan nav piepildījušās, un Sabonis mēģinās turpināt spēlēt – nākamā rīta spēlei pret Denveras "Nuggets" viņam noteikts statuss "zem jautājuma zīmes".

Sakramento "Kings" ar 17 uzvarām un 14 zaudējumiem ieņem sesto vietu Rietumu konferencē un sešu mājas spēļu sēriju turpinās ar diviem mačiem divās dienās pret Denveras "Nuggets". Sabonis līdz šim sezonā aizvadījis visas spēles un vidēji 33,6 minūtēs sakrājis 17,9 punktus, 12,5 atlēkušās bumbas, 6,7 rezultatīvas piespēles un 2,5 kļūdas. Viņš ir otrais rezultatīvākais komandā aiz De'ērona Foksa, kuram ir 23,2 punkti, 5,5 rezultatīvas piespēles, 5,0 atlēkušās bumbas un 2,5 kļūdas.

26 gadus vecais Sabonis pagaidām atpaliek no iepriekšējo četru sezonu rezultativitātes, toties iet uz NBA karjeras rekordu atlēkušajās bumbās un jau piekto sezonu pēc kārtas ar vismaz 12 atlēkušajām bumbām. 2016. gada drafta 11. numuram pašlaik rit trešā sezona četru gadu līgumā par 75 miljoniem ASV dolāru.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/JandersonSacBee...

     [+] [-]

, 2022-12-27 11:06, pirms 2 gadiem
Šķiet, ka latviski to sauc par stresa lūzumu, nevis avulsijas