Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Ričards Džefersons nokļūst Milvokī

Kristaps Zālītis

Ričards Džefersons nokļūst Milvokī
Maikls Reds ("Bucks") un Ričards Džefersons (tobrīd vēl "Nets").
Foto: AFP

NBA klubs Ņūdžersijas „Nets” ir šķīrušies no sava otrā labākā punktu guvēja kluba vēsturē, aizmainot Ričardu Džefersonu uz Milvokī „Bucks”. Par rezultatīvo uzbrucēju „Nets” pretī saņēma Bobiju Simonsu un Ji Jianlianu.

„Mēs šķīrāmies no ļoti laba spēlētāja, bet lai iegūtu labu spēlētāju, ir jādod labs spēlētājs. Mums šķiet, ka Ji ir lieliskas izaugsmes iespējas,” darījumu pamato „Nets” prezidents Rods Torns. „Mēs esam droši, ka viņš mūsu komandā būs labs basketbolists.”

Milvokī klubs ir centies atbrīvoties no lieliem algu kontraktiem un izšķīrās par darījumu, kura rezultātā komandu pametīs kluba iepriekšējās vadības pagājušā gada draftā ar sesto numuru izvēlētais ķīnietis un arī divu gadu līgumsaistības ar Bobiju Simonsu 20.4 miljonu ASV dolāru vērtībā. Tiesa, vietā „Bucks” būs spiesti apmaksāt Džefersona nākamo trīs gadu algu 42.4 miljonu ASV dolāru apmērā.

„Mēs mantojām pamatīgas algu saistības un šodien paveiktais būtiski nemainīs mūsu plānu nākamajām divām sezonām. Trešajā sezonā mums būs problēma, ar kuru tikt galā, bet domāju, ka tobrīd mums jau būs krietni lielākas iespējas manevriem,” skaidro „Bucks” jaunais ģenerālmenedžeris Džons Hamonds.

Milvokī pagājušā sezonā spēja izcīnīt tikai 26 uzvaras, tādēļ izmaiņas komandas sastāvā bija neizbēgamas. „Džefersons ir sevi apliecinājis kā smagi strādājošs un dinamisks spēlētājs uzbrucēja pozīcijā,” jaunieguvumu raksturo Hamonds. „Viņš ir agresīvs basketbolists, kam karjeras laikā ir izdevies sasniegt ļoti daudz. Viņš ir uzvarētājs, spēlējis „play-off” mačos sešas vai septiņas sezonas. Mēs esam priecīgi par viņa ierašanos Milvokī.”

Tikmēr Ņūdžersijā turpinās darbs pie jaunas komandas izveides pēc Džeisona Kida ēras. „Šis bija tīrīšanas darījums. Ilgtermiņa, jo Ričarda kontrakts bija garāks (par Jianliana un Simonsa kontraktiem),” stāsta „Nets” prezidents Torns. 28 gadus vecā Džefersona aizmainīšana dod iespēju „Nets” kļūt par nozīmīgu spēlētāju 2010.gada vasaras spēlētāju tirgū. Brīvos līdzekļus Ņūdžersijas klubs varēs mēģināt ieguldīt virknē interesantu brīvo aģentu, viņu vidū būs arī Lebrons Džeimss.

Aizvadītajā sezonā Džefersons vidēji mačā guva 22.7 punktus. „Bucks” sastāvā Simonss aizvadīja pieticīgu sezonu, vidēji gūstot 7.6 punktus, savukārt Jianlians izcēlās ar 8.6 punktiem un 5.2 atlēkušajām bumbām.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2008-06-27 08:54, pirms 16 gadiem
Nu tik sākas te lielie darījumi!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-06-27 08:58, pirms 16 gadiem
No šīs maiņas lielākie ieguvēji ir noteikti "Bucks" iegūstot vienu no labākajiem "Nets" uzbrucējiem visā vēsturē, turklāt Džefersons lieliski papildinās Reda spējas iemest tālmetienu ar labiem caurgājieniem..."Bucks" ir labs centrs Boguts un labs PG Vilijamss, pietrūkst tikai laba PF, bet domāju arī ar Viliunevu viņi iekļūs play-off gaidāmajā sezonā, ja vien austrumos pēkšņi nesāks notikt lieli brīnumi.

  +4 [+] [-]

, 2008-06-27 09:01, pirms 16 gadiem
Nu a Yī domas kāds paprasīja, vai Nūdžersijā ir pietiekami liela ķīniešu kopiena, lai puikam nav skumji un garlaicīgi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-06-27 09:36, pirms 16 gadiem
Andree rakstīja: Nu a Yī domas kāds paprasīja, vai Nūdžersijā ir pietiekami liela ķīniešu kopiena, lai puikam nav skumji un garlaicīgi?



tur tak nēģeru huudi vien ir! blakus tak Ņujorka!

     [+] [-]

, 2008-06-27 09:42, pirms 16 gadiem
Nets skjirs no RJ - tas ir k-kas.

     [+] [-]

, 2008-06-27 10:29, pirms 16 gadiem
Nu ja doma šitam darījumam bija iekrāt naudu Lebronam... Nu es nezin... A ja viņš pagarina ar Cavs līgumu? Ko ta?

     [+] [-]

, 2008-06-27 11:11, pirms 16 gadiem
Raitcha rakstīja: Nu ja doma šitam darījumam bija iekrāt naudu Lebronam... Nu es nezin... A ja viņš pagarina ar Cavs līgumu? Ko ta?

Lebrons nebūt nav vienīgais, vēl būs arī Veids, un vēl vairāk no tā gada izcilā drafta.
Daudz tiek runāts arī par to, ka Lebronam naudu sāk taupīt "Knicks", un tādēļ lēnām sāk mēģināt atbrīvoties no Mārberja, Karija un Rendolfa lielajiem līgumiem.

     [+] [-]

, 2008-06-27 11:36, pirms 16 gadiem
Nu jāā...
Lebrons uz knicks... Tas kārtējo reizi ir super risks, tur tai komandai iekšienē klimats ir tā sabojāts ka tur neviens nevar normālu sniegumu parādīt...
Bet ja no veciem puikām tiek vaļā īpaši Mārberija, kurš tur vienmēr ar visiem ir neapmierināts, var jau veidot arī NY ap viņu jaunu komandu...

     [+] [-]

, 2008-06-27 16:36, pirms 16 gadiem
nu moins! šitādu gājienu nebiju gaidījis. Bucks noteikti kļūs labāka, bet Nets - talantīgāka. Nets tas vairāk atmaksāsies nākotnē...
Bet Džefersons. Vienkārši lielisks pēlētājs.

     [+] [-]

, 2008-06-27 19:01, pirms 16 gadiem
nuu vo,Bucks drafta izvelejas Joe Alexander,kurs runa kiniesu valoda,Ji gan jau sapriecaajaas ka bus vinam coms komanda ar kuru bazaret pa kiniski,bet Milvoki panem un piekaash....

  +1 [+] [-]

, 2008-06-28 16:02, pirms 16 gadiem
lemon83 rakstīja: nuu vo,Bucks drafta izvelejas Joe Alexander,kurs runa kiniesu valoda,Ji gan jau sapriecaajaas ka bus vinam coms komanda ar kuru bazaret pa kiniski,bet Milvoki panem un piekaash....


lol