Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Hawks" galvenā trenera amatā stājās astoņus gadus Jūtu vadījušais Snaiders

Emils Ozerinskis

"Hawks" galvenā trenera amatā stājās astoņus gadus Jūtu vadījušais Snaiders
Kvins Snaiders. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Pēc šķiršanās no Neita Makmilana Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Atalntas "Hawks" vienojusies ar 56 gadus veco Kvinu Snaideru par galvenā trenera funkciju pildīšanu nākamos piecus gadus.

Austrumu konferencē astoto pozīciju ieņemošā Atlantas "Hawks" pirms nepilnas nedēļas atbrīvoja no galvenā trenera amata pienākumu pildīšanas pieredzes bagāto Neitu Makmilanu, kurš trenera karjeras laikā vadījis četras dažādas NBA komandas. Ļoti iespējams, ka Atlantas komandas jaunajam ģenerālmenedžerim idejas par Makmilana iespējamo aizstājēju bija jau iepriekšējā trenera atlaišanas brīdī. Vien piecu dienu laikā vanagi nonāca līdz piecu gadu līguma parakstīšanai ar Kvinu Snaideru, kurš pagājušajā starpsezonā noslēdza astoņu gadu darba ciklu pie Jūtas "Jazz" stūres.

Pirms kļūšanas par "Jazz" galveno treneri 2014. gadā, vienu sezonu Snaiders pavadīja tieši "Hawks" treneru korpusā. Astoņos Jūtā aizvadītajos gados 636 regulārās sezonas spēlēs Snaidera vadībā komanda guva 372 panākumus, tādējādi sasniedzot 58,5% uzvarēto spēļu rādītāju. Sešus gadus pēc kārtas "Jazz" iekļuva izslēgšanas spēļu turnīrā.

Lai gan bieži vien NBA komandas, kuras sezonas laikā šķīrušās no galvenā trenera, uz atlikušo sezonas daļu dod iespēju kādam no asistentiem ieņemt galvenā trenera vietas izpildītāja posteni, pilnvērtīgu galvenā trenera meklēšanas procesu veicot pēc sezonas beigām. Tomēr "Hawks" veikli izkristalizēja Snaidera pievienošanos, lai gan izskanēja arī no "Celtics" skandalozi atbrīvotā Ime Udokas kandidatūra.

Viens no Snaidera pamatuzdevumiem Atlantā būs sakārtot komandas ģērbtuves mikroklimatu. Lai gan "Hawks" zvaigzne Trejs Jangs ir ārkārtīgi meistarīgs spēlētājs, taču viņa individuālā spēles maniere ne visiem komandas biedriem ir tīkama. Konflikts starp Makmilanu un Jangu bija starp galvenajiem iemesliem trenera nomaiņai.

Snaiders pie Atlantas "Hawks" stūres debitēs naktī uz trešdienu, kad Džordžijas štatā viesosies Kristapa Porziņģa pārstāvētā Vašingtonas "Wizards". Šosezon "Hawks" tikusi pie 31 uzvaras un piedzīvojusi 30 zaudējumus, ierindojoties Austrumu astotajā vietā, kas nozīmē potenciālo cīņu play-in turnīrā.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

     [+] [-]

, 2023-02-27 14:36, pirms 2 gadiem
Emīl, kandidatūra nevar izskanēt. Jums tur tiešām vajadzētu vienu latviešu valodas skolotāju, kas ar lineālu sit pa pirkstiņiem.

     [+] [-]

, 2023-02-28 09:36, pirms 2 gadiem
dzabarbols rakstīja: Emīl, kandidatūra nevar izskanēt. Jums tur tiešām vajadzētu vienu latviešu valodas skolotāju, kas ar lineālu sit pa pirkstiņiem.
Pārāk aizņemti uzvārdus latviskojot. Suveizda tak vienreiz nopublicēja vienu palagu kurā bija aprakstīts ''mans skaitās - skaitās, bet tavs skaitās - nesakaitās''...