Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Pēc saļimšanas spēles laikā miris NBA G līgas spēlētājs

Rolands Eliņš

Pēc saļimšanas spēles laikā miris NBA G līgas spēlētājs
Foto: NBA

NBA Attīstības līgas kluba „Grand Rapids Drive” spēlētājs Zeks Apšo šodien aizgājis mūžībā, paziņojusi viņa māte. Apšo G līgas spēlē saļima laukumā sestdien un uzreiz tika nogādāts slimnīcā, kas gan neglāba viņa dzīvību.

26 gadus vecais Zeks Apšo sestdien saļima „Drive” spēlē pret „Long Island Nets” 50 sekundes pirms mača beigām. Viņš tika nonests no laukuma uz nestuvēm un nogādāts slimnīcā, kurā pēc divu dienu ilgas cīņas par viņa dzīvību mediķi tomēr bija spiesti atzīt sakāvi.

Par basketbolista nāvi paziņoja viņa māte Dževela, kura pateicās visiem komandas pārstāvjiem un līdzjutējiem par izrādīto morālo atbalstu visgrūtākajā brīdī.

Saskaņā ar ģimenes vēlmēm Apšo nāves medicīniskie iemesli publiski netiek izpausti.

Apšo savas dzīves pēdējā spēlē guva 11 punktus, palīdzot „Drive” nodrošināt vietu izslēgšanas spēlēs. Šī bija viņa otrā sezona „Drive” komandā. Apšo iepriekš bija spēlējis Ilinoisas universitātē, bet NBA draftā netika izraudzīts.

„Mūsu domas un lūgšanas ir par visu Apšo ģimeni šajā grūtajā laikā,” paziņojumā norādījis Džefs Bauers, NBA kluba Detroitas „Pistons” ģenerālmenedžeris. „Pistons” ir „Drive” sadarbības partneris NBA. „Mūsu organizācija ir koncentrējusies uz to, lai palīdzētu un atbalstītu Apšo ģimeni, kā arī sniegtu nepieciešamo atbalstu „Drive” spēlētājiem”.

Izmantotie resursi:
G League player Zeke Upshaw dies at age of 26...