Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

papildināts "Bulls" salauž "Nets" un uzvar, "Thunder" sagrauj "Knicks"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Bulls" salauž "Nets" un uzvar, "Thunder" sagrauj "Knicks"
Kevins Durants "Knicks" grozā sameta 29 punktus
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītas pirmās divas Ziemassvētku dienas spēles Nacionālajā Basketbola asociācijā (NBA). Divu šīs sezonas Austrumu konferences neveiksminieču, Bruklinas "Nets" un Čikāgas "Bulls", duelī "Bulls" viesos svinēja uzvaru ar rezultātu 95:78. Tikmēr Oklahomas "Thunder" basketbolisti viesos nesaskārās ar lielu pretestību, apspēlējot Ņujorkas "Knicks" - 123:94.

Nets (9-19) 78, Bulls (11-16) 95

Pirms sezonas neviens nespēja paredzēt, ka Ziemassvētkos vienu no potenciāli spēcīgāko NBA komandu vietā tiksies divas Austrumu konferences neveiksminieces. Čikāgas "Bulls" (10-16) un Bruklinas "Nets" (9-18) ar negatīvu uzvarēto un zaudēto spēļu bilanci konferencē ieņem vien attiecīgi devīto un 12. vietu. Šosezon abas komandas tikās pirmo reizi.

Spēles sākums bija kļūdām bagāts, vairāk grēkojot "Bulls" basketbolistiem. Paviršās piespēles pretinieks viegli pārtvēra, bet izmantot to nespēja. Pateicoties vairākiem precīziem Derona Vilijamsa metieniem no pustālās distances, līdz pirmās ceturtdaļas vidum "Nets" tomēr spēja iekrāt nelielu pārsvaru (15:8). Kamēr "Nets" līderi spēja trāpīt, tikmēr komanda turējās vadībā. Pakāpeniski "Bulls" komandas spēle sāka ņemt virsroku. Lai arī turpinājās problēmas ar metienu precizitāti, viesi pirmo ceturtdaļu noslēdza ar niecīgu deficītu - 21:23.

Otrajā ceturtdaļā turpinājās līdzvērtīga abu komandu spēkošanās, nevarot teikt, ka spēle kā tāda būtu kvalitatīva. Punkti tika gūti pārmaiņus, bet diezgan reti pat no ļoti labām pozīcijām. Līdz ar to teju sešās nospēlētās minūtēs rezultāts bija tikai nedaudz pavirzījies uz priekšu, vadību saglabājot mājiniekiem (29:27). Ceturtdaļas otrajā pusē pirmo nopietno izrāvienu (12:0) veica "Bulls" basketbolisti, iegūstot savu lielāko pārsvaru šajā mačā - 39:31. "Nets" spēlētāji desmit minūtēs no spēles bija trāpījuši tikai vienu metienu. Mājinieku vilcējs turpināja būt Vilijamss, ar kura palīdzību rezultāta starpība saruka līdz minimumam. Lielajā pārtraukumā komandas devās pie rezultāta 41:38 Čikāgas komandas labā.

Otrais puslaiks iesākās ar neprecīzu metienu sēriju abu komandu izpildījumā. "Bulls" spēja palielināt rezultāta starpību līdz pieciem punktiem, bet tad Mirza Teletovičs guva piecus punktus pēc kārtas, panākot izlīdzinājumu (43:43). Bosnietis īsā laikā guva 10 punktus, palīdzot savai komandai arī pārņemt vadību. Sākoties trešās ceturtdaļas otrajai pusei, viesi bija atguvuši iniciatīvu un atjaunojuši septiņu punktu pārsvaru. "Nets" uzbrukums atkal bija pamatīgi iestrēdzis, atgādinot tieši par šosezon tik neveiksmīgi aizvadītajām spēļu trešajām ceturtdaļām. "Bulls" dominance ar katru minūti auga, rezultāta starpībai pat pārsniedzot 20 punktu atzīmi. Ceturtdaļa noslēdzās ar efektīvu Redžija Evansa triecienu grozā no augšas, kas kopējo situāciju nemainīja. "Bulls" atradās pārliecinošā vadībā ar rezultātu 77:58. Ceturtā ceturtdaļa jau vairāk bija kā formalitāte. Džeisons Kids turpināja laukumā turēt rezervistus, līdz ar ko rezultāta starpība būtiski nemainījās. Tādējādi "Bulls" vienība spēja izcīnīt savu ceturto uzvaru izbraukumā šosezon ar rezultātu 95:78.

Uzvarētāju rindās seši spēlētāji guva vismaz 10 punktus, no kuriem rezultatīvākais ar 20 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Tadžs Gibsons, bet ar 15 punktiem atzīmējās Džimijs Batlers. "Nets" labā attiecīgi 18 un 17 punktus guva Derons Vilijamss un Mirza Teletovičs.

Knicks (9-19) 94, Thunder (23-5) 123

Pirms šī mača bija skaidrs, ka pārliecinoša favorīte šajā duelī ir Oklahomas komanda, kas ar 22 uzvarām 27 spēlēs ierindojas otrajā vietā Rietumu konferencē, kamēr "Knicks" Austrumu konferencē ieņem 11. vietu ar deviņām uzvarām tik pat spēlēs. Turklāt mājiniekiem bija jāiztiek bez sava līdera Karmelo Entonija, kurš iedzīvojies potītes savainojumā.

Mača pirmajās minūtēs pārliecinošāk darbojās "Thunder" basketbolisti, bet nekādu starta izrāvienu nespēja veikt. "Knicks" vienība spēja turēt līdzi šī mača favorītiem, brīžiem metienu realizācijā palīdzot arī veiksmei. Noslēdzošajās četrās minūtēs pirmajā ceturtdaļā situācija mainījās. "Thunder" spēja veikt pirmo izrāvienu, iekrājot astoņu punktu pārsvaru (30:22). Uz brīdi mājinieki samazināja rezultāta starpību līdz trīs punktiem, bet "Thunder" prata atjaunot sešu punktu pārsvaru - 35:29.

Otro ceturtdaļu lieliski iesāka viesi. Pa trīs punktiem guva Redžijs Džeksons, Kevins Durants un Džeremijs Lembs, palīdzot "Thunder" veikt 9:0 izrāvienu. "Knicks" vienība ātri lauzt cīņas gaitu, bet viesi spēlēja pietiekamo stabili, lai saglabātu pirmās ceturtdaļas beigās un otrās ceturtdaļas sākumā iekrāto pārsvaru. Mājiniekiem bija nopietnas problēmas ar pretinieku aizsardzības uzlaušanu, kamēr "Thunder" spēlētāji regulāri guva punktus, palielinot savu pārsvaru līdz 17 punktiem (52:35). Atlikušajā laikā pirmajā puslaikā "Knicks" spēja izlīdzināt spēli un nedaudz samazināt rezultāta starpību. Atpūtā komandas devās pie rezultāta 60:46.

Trešās ceturtdaļas ievadā "Knicks" guva četrus punktus pēc kārtas, bet tālāks izrāviens nesekoja. Līdz ceturtdaļas vidum "Thunder" basketbolisti, pateicoties vairākiem precīziem tālmetieniem, spēja iegūt līdz šim lielāko pārsvaru mačā - 77:55. Turpinājumā komandas spēlēja rezultatīvi un nepiespiesti, varot redzēt, ka "Knicks" basketbolistiem šajā spēlē lielu variantu uz uzvaru nav. Pirms noslēdzošās spēles daļas rezultāts bija 87:67 "Thunder" labā. Ceturtās ceturtdaļas ievadā rezultāta starpība sasniedza 25 punktus, kas, līdzīgi kā "Bulls" un "Nets" duelī, atlikušo spēles laiku padarīja par formalitāti. Ceturtdaļas gaitā viesi spēja palielināt savu pārsvaru arī līdz 30 punktiem, kas jau nozīmēja sagrāvi. Šī spēle noslēdzās ar rezultātu 123:94 "Thunder" labā.

Rezultatīvākais viesu komandā ar 29 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija Kevins Durants, bet 24 punkti Serdžes Ibakas kontā. Ar 18 punktiem šajā mačā spēja izcelties Redžijs Džeksons, bet pie "triple-double" tika Rasels Vestbrūks, gūstot 14 punktus, izcīnot 13 atlēkušās bumbas un izdarot 10 rezultatīvas piespēles. "Knicks" labā vismaz 20 punktus guva trīs spēlētāji - 22 punkti Amarem Stadamaieram, 21 Timam Hārdavejam junioram, bet 20 Dž.R. Smitam.

Izmantotie resursi:
NBA.com

1 2 3 4 126 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2013-12-25 21:36, pirms 11 gadiem
Nets ir nabagi ar savam zvaigznem komandaa. Go BULLS!

  +1 [+] [-]

, 2013-12-25 21:41, pirms 11 gadiem
Kārtīgi nosvinējuši Z-svētkus un tagad nolaida luni.

  +1 [+] [-]

, 2013-12-25 21:41, pirms 11 gadiem
Tās formas man gan nepatika, reklāmā izskatījās daudz pievilcīgākas.

     [+] [-]

, 2013-12-25 21:42, pirms 11 gadiem
Kāds var pateikt kur verēs noskatīties parējā spēles??

  +3 [+] [-]

, 2013-12-25 21:45, pirms 11 gadiem
Nez jau kuro spēli nets norok 3. ceturtdaļā šosezon. No netiem vienīgais kam sezona rakstāma ar plusu ir Teletovičs, pārējie visi ir galīgi garām vai nu traumas, vecums vai vispār nevelk, kaut kā pat šitādā konferencē nevelk uz po.

  +1 [+] [-]

, 2013-12-25 21:48, pirms 11 gadiem
KB24thebest rakstīja: Kāds var pateikt kur verēs noskatīties parējā spēles??
Oklahoma City Thunder - New York Knicks

Thunder - Knicks

  +2 [+] [-]

, 2013-12-25 21:51, pirms 11 gadiem
W W E rakstīja: Oklahoma City Thunder - New York Knicks

Thunder - Knicks
O paldies ,em un vari pateikt kad leikeri speleees??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-12-25 22:00, pirms 11 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: vēlāk. 12:00
ok. iedosi linku??

  -1 [+] [-]

, 2013-12-25 22:05, pirms 11 gadiem
KB24thebest rakstīja: ok. iedosi linku??
To tik tiešām nav grūti atrast.
Miami Heat - Los Angeles Lakers
Cerams, ka tev vienkārši šobrīd nav laika, nevis esi TIK slinks. (par ko es gan šaubos)

     [+] [-]

, 2013-12-25 22:09, pirms 11 gadiem
Nedarbs rakstīja: To tik tiešām nav grūti atrast.
Miami Heat - Los Angeles Lakers
Cerams, ka tev vienkārši šobrīd nav laika, nevis esi TIK slinks. (par ko es gan šaubos)
labi tu mani uzkodi ,bet paldies tapat

  -1 [+] [-]

, 2013-12-25 22:46, pirms 11 gadiem
Assasinss' rakstīja: Nez jau kuro spēli nets norok 3. ceturtdaļā šosezon. No netiem vienīgais kam sezona rakstāma ar plusu ir Teletovičs, pārējie visi ir galīgi garām vai nu traumas, vecums vai vispār nevelk, kaut kā pat šitādā konferencē nevelk uz po.
Galvenais,kas nevelk ir Jason Kidd galvenaa trenera postenii!Speele pilniigi nekaada!

  +1 [+] [-]

, 2013-12-25 22:56, pirms 11 gadiem
Bulls bez Denga uzvar Nets izbraukumā ar +padsmit.

Es pat nezinu kuram ir vissvairāk kauns -
Kidam, Pīrsam, Gārneta, Jonsonam vai Viliamsam par šo sezonu. Lopezu es šajā sarakstā neiekļaušu.

Interesanti vai Kirlineko vispār šogad par grašiem gribēs atgriezties šajā komandā. Man šķiet būs tāpat kā ar Čandleru Knicks - var censties cik grib, bet tur tāpat nekas nesanāk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-12-25 23:23, pirms 11 gadiem
NYK s*kaa,pretiigi skatiities....aatraak naakamaas speeles...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-12-25 23:49, pirms 11 gadiem
fans366 rakstīja: šogad Ziemassvētku NBA ir vienkārši katastrofa
Nožēlojamie Nets bez variantiem zaudē klibajiem Bulls, Knicks bez cīņas atdodas Thunder, tas pats sagaidāms Heat - Lakers spēlē, pēc tam sekos Warriors bezjēdzīgā skraidelēšana
Vismaz GSW vs LAC ir gaidāma arī cīņa par uzvaru līdz pat 4/4, nevis, kad jau pēc 2/3 spēlēs viss ir skaidrs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-12-26 00:03, pirms 11 gadiem
wilmaars rakstīja: Riit Ziemassveetku futbols Anglijaa kaut kaa nemaz NBA nestaav liidz.
Tad tev šeit nav ko meklēt.

  +2 [+] [-]

, 2013-12-26 00:07, pirms 11 gadiem
fans366 rakstīja: Jā, ja Warriors kritīs metieni, cīņa būs, bet Warriors spēlēto basketbolu es nesauktu par skaistu, tāpēc tāda ikdienišķa spēle vien būs, kur Clippers vajadzētu paņemt ja spēlēs nopietni un ar atdevi
Nu GSW kriit vienmeer, bet tas atkariigs kuram tompsonam vai karijam, ja kriit abiem, tad dream teamu pat vinji divataa vinees.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-12-26 00:17, pirms 11 gadiem
fans366 rakstīja: Pret gudru pretinieku ar labu treneri pretinieku nometnē, Warriors lielākoties tiek atstāti jaņos, ja pretinieks spēlē nopietni
Tāpēc ar Riversu pie stūres Clippers vajadzētu sakaut šūteru komandu
Sen kā Warriors nav zemē metami. Bilance nav pati labākā, bet kā komanda viņi ir bīstami. Un nepietiks, jau apturēt tikai splāāāš brāļus, tur vēl bez viņiem ir Barnss, Lī, kuri konstanti var salādēt punktus ...

Īsti neesmu pasekojis līdzi, kāpēc viņu bilance ir tāda 16-13. Bet potenciāls ir lielāks, nekā to atspoguļo bilance. Par Clips - viņiem baigi nav ko pielikt. Šobrīd spēlē vienu no labākajiem basketboliem.

Labāk pasaki, ko nozīmē šūteru komanda?

  +2 [+] [-]

, 2013-12-26 00:18, pirms 11 gadiem
fans366 rakstīja: Pret gudru pretinieku ar labu treneri pretinieku nometnē, Warriors lielākoties tiek atstāti jaņos, ja pretinieks spēlē nopietni
Tāpēc ar Riversu pie stūres Clippers vajadzētu sakaut šūteru komandu
nu nu nu....kādos vēl jaņos un ja spēlē nopietni??? Un tad vēl komentārs ka vajadzētu sakaut šonakt.

Gandrīz jebkura komanda zaudē kādai citai labākai komandai ar labāku treneri. Viņiem nav ne sastāvs tik labs, ne arī treneris, bet tas netraucēs tikt playoffs (ja nebūs nopietnu traumu) un iespējams pārvarēt kādu kārtu.

p.s.
OKC pasniedza žagarus Knicks. Tagad abas NY komandas var paraudāt kopā.

  +1 [+] [-]

, 2013-12-26 00:18, pirms 11 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: 3.blowouts var sākties
Neesi skarbs! Es te uz Lakers ceru!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 4 126 komentāri