Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Smārts: ""Warriors" spēlētāji neprot nopelnīt soda metienus"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Smārts: ""Warriors" spēlētāji neprot nopelnīt soda metienus"
Kīts Smārts
Foto: AFP/Scanpix

Goldensteitas "Warriors" galvenais treneris Kīts Smārts atklājis, ka viņa padotajiem nav saprašanas par to, kā piespiest pretiniekus pārkāpt noteikumus, lai biežāk tiktu pie iespējas izpildīt soda metienus."

Pagājušajā sezonā ierasta lieta, ka ar soda metieniem galvenā problēma "Warriors" sastāvā bija Andra Biedriņa drausmīgais procents metienos no līnijas. Šogad Andrim iespēju uzlabot savu "sodiņu" precizitāti daudz nav – 14 mačos mesti deviņi, trāpīti divi. Procentuālā izteiksmē tas ir 22%. Šogad "Warriors" un soda metieni nav vairs tikai Latvijas centra, bet gan visas problēmas komanda – "kareivji" uz soda metienu līnijas tiek maz.

Goldensteitai kā komandai ir problēmas izprovocēt pretiniekus uz pārkāpumiem vai ar savu spēli piespiest pārkāpt noteiktumus. "Warriors" ir priekšpēdējā vietā līgā pēc spēlē vidēji izpildīto soda metienu daudzuma – 21.6. Salīdzinājumam – līdere ar 31.7 ir "Thunder". Spēle aizsardzībā arī neko labu neliecina – "Warriors" atrodas 3. vietā no beigām atļauto soda metienu skaita ziņā – pretinieki pret Goldensteitu metuši 472 soda metienus (31.5 vidēji spēlē). Visvairāk ir Minesotai – 505, bet vismazāk "Spurs" – 290.

"Mums jāizdomā, kā piespiest viņus pārkāpt noteikumus, tas padarīs vājāku viņu aizsardzību. Tagad ir tā, ka pretinieki neuztraucas par savu uzbrukumu, jo apzinās, ka viegli tiks pie sodu mešanas, kamēr mums daudz iespēju nedos," teica aizsargs Stefens Karijs.

Galvenais iemesls, kāpēc "Warriors" tiek pie tik maz soda metieniem, ir apstāklis, ka Goldensteitai trūkst spēlētāju, kuri spēlētu "poustā", tādējādi lielāka iniciatīva ar caurgājieniem jāuzņemas mazajiem.

Problēmu redz "Warriors" galvenais treneris Kīts Smārts: "Eiverijs Džonsons (tagadējais Ņūdžersijas "Nets" treneris - V. B. ) savulaik spiedza jau brīdi, kad sāka uzbrukumu, tādējādi piesaistot tiesnešu uzmanību. Spēlētājiem ir jāzina, kā "tikt aizsarga ķermenī". Mūsu basketbolisti pārsvarā savos caurgājienos nespēj radīt pietiekamu kontaktu ar sedzēju, lai tiktu iedota piezīme."

Par pēdējo spēli pret "Rockets" (101:111) Smārts bija lakonisks: "Nav daudz ko teikt. Jau pašā sākumā nokļuvām iedzinējos un pēc tam bija grūti visu laiku censties atspēlēties. Mūsu lēmumi nav prātīgi, tāpat pieļaujam kritiskas kļūdas nepiemērotā laikā."

Izmantotie resursi:
sfgate.com
AP

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-11-25 13:58, pirms 13 gadiem
Galvenaa probleema ir shabrizha rezervistu nekonkureetspeeja, ja Warriors rezervisti buutu Eiroliigas komanda, tad vini neizkluutu no grupas.

  +4 [+] [-]

, 2010-11-25 13:58, pirms 13 gadiem
Biedram tas arī nav vajadzīgs :
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-11-25 14:20, pirms 13 gadiem
trakais v.5 rakstīja: Lai dod poustā spēlēt Biedram,mošk uzlabos savu %
Isteniba nav slikta doma ja vinam dotu vairak post up tad sodus vins noteikti mestu vairak
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-11-25 14:59, pirms 13 gadiem
wild21 rakstīja: Isteniba nav slikta doma ja vinam dotu vairak post up tad sodus vins noteikti mestu vairak
a tas ir labi, ka biedrs met vairāk sodus?

     [+] [-]

, 2010-11-25 16:15, pirms 13 gadiem
Andris to ļoti labi patiesībā māk, tikai negrib, jo tad viņam būs jāmet sodiņi, ko viņš noteikti negrib darīt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja