Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Čempione ''Bucks'' uz trim gadiem pagarina līgumu ar galveno treneri

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Čempione ''Bucks'' uz trim gadiem pagarina līgumu ar galveno treneri
Maiks Budenholzers. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Milvoki ''Bucks'' oficiāli paziņojusi, ka pagarinājusi vienošanos ar tās galveno treneri Maiku Budenholzeru uz vēl trim gadiem, tādējādi esot līgumsaistībās ar treneri vismaz līdz 2024./2025. gada beigām. Kopā ar treneri ''Bucks'' iepriekšējā sezonā izcīnīja pirmo NBA titulu kopš 1971. gada.

Maiks Budenholzers Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) strādā kopš 1996. gada, kad pievienojās Gregam Popovičam kā asistents Sanantonio ''Spurs''. 1999., 2003., 2005. un 2007. gadā ar ''Spurs'' Budenholzers kļuva par NBA čempionu, bet 2013. gadā pameta klubu, lai spertu nākamo soli savā trenera karjerā un kļūtu par kādas NBA komandas galveno treneri.

Iespēju piedāvāja Atlantas ''Hawks'', ar kuru kopā Budenholzers četras no piecām sezonām prata kvalificēties izslēgšanas spēlēm, bet 2015. gadā ieguva gada trenera balvu. 2018. gadā treneris pārcēlās uz Milvoki ''Bucks'', kuru trenēja arī līdz šim, 2020./2021. gada sezonā atvedot franšīzei pirmo NBA titulu kopš 1971. gada.

Gaidāmā sezonā Budenholzeram esošajā līgumā ar ''Bucks'' būtu noslēdzošā, taču otrdien tika oficiāli paziņots par abu pušu vienošanās pagarināšanu līdz 2024./2025. gada sezonas beigām. ''Ir grūti aprakstīt, cik ļoti pateicīgs esmu šai organizācijai. Spēlētāji veiksmi nopelnījuši gan laukumā, gan ārpus tā. Komandā ir paši labākie spēlētāji un par to esmu pateicīgs. Pēdējo trīs sezonu laikā visi kopā esam auguši un pilnveidojušies. Nevaram sagaidīt, kad atgriezīsimies treniņos un sāksim sezonu, kurā mūs gaida grūtais pārbaudījums - titula aizstāvēšana. Ceru, ka turpināsim kļūt labāki, izveidosim kaujasspējīgu komandu, un darīsim labu laukumā un ārpus tā,'' pēc līguma pagarināšanas citēts treneris Maiks Budenholzers.

Prieku par panākto vienošanos pauda ''Bucks'' ģenerālmenedžeris Džons Horsts: ''Maiks ir lielisks treneris un personība, ar kuru kopā strādāt, lai ik sezonu veidotu titula pretendenti. Vēlamies turpināt iesākto trīs gadu veiksmīgo nogriezni ar viņu kā mūsu treneri un tāpēc apsveicu Maiku ar šo vienošanos.''

NBA jaunā sezona sāksies 19. oktobrī, kad esošā čempione ''Bucks'' spēkosies pret Bruklinas ''Nets'', bet Losandželosas ''Lakers'' uzņems Goldensteitas ''Warriors''.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...