Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Ņujorka, Orlando vai... Kur Liepājas vēji aizpūtīs Kristapu Porziņģi?

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Ņujorka, Orlando vai... Kur Liepājas vēji aizpūtīs Kristapu Porziņģi?
Kristaps Porziņģis 2015. gada 24. jūnijā
Foto: nba.com

Drosmīgākās prognozes vēsta, ka Kristapu Porziņģi 2015. gada draftā izvēlēsies sešpadsmitkārtējie NBA čempioni "Los Angeles Lakers". Daudz reālāka ir iespēja, ka liepājnieks piezemēsies Ņujorkā vai Orlando, taču iespējami arī dažādi pārsteigumi. Jauno spēlētāju atlases ceremonijas sākums paredzēts 26. jūnijā plkst. 02:00 pēc Latvijas laika.

Kur sekot?

Ceremonijai varēs sekot NBA TV un mājas lapā 2015 NBA Draft Official Site . No 22.-28. jūnijam NBA TV iespējams piereģistrēties bez maksas https://watch.nba.com/nba/secure/re... . Ja līdz 29. jūnijam reģistrēšanās netiks atsaukta, līga iekasēs mēneša maksu 5,99 eiro apmērā. Klātienē ceremoniju iespējams apmeklēt "Barclays Center" arēnā Bruklinā.

Kas ir drafts?

No 1966. līdz 1984. gadam NBA klubi, kuri savā konferencē finišēja pēdējā vietā, meta monētu, lai noskaidrotu, kura komanda pirmā varēs izvēlēties perspektīvāko spēlētāju.

NBA valde 1984. gada jūnijā Soltleiksitijā ieviesa loterijas sistēmu: 14 klubi, kuri neiekļuva “play-off”, izlozēja spēlētāju izvēles secību pirmajā kārtā. Pārējās 16 komandas tiek sarindotas apgrieztā secībā atbilstoši regulārās sezonas bilancei.

Spēlētāji

Izvēles ceremonijai var pieteikties 1996. gada 31. decembrī dzimuši vai vecāki spēlētāji, savukārt NCAA un NAIA augstskolu absolventi draftā var tikt izvēlēti automātiski. Ārzemju spēlētāji ceremonijai var pieteikties trīs reizes.

Kandidātu lielāko masu veido 22-23 gadus veci amerikāņu studenti, taču augšgalā aina ir cita. Piemēram, 2015. gada draftā uz pirmajiem numuriem pretendē NCAA pirmgadnieki Karls Entonijs Taunss, Džahils Okafors, D`Andželo Rasels un Džastiss Vinslovs.

Drafta stratēģijas

Dažas komandas izvēlas spēlētājus pēc aktuālās vajadzības, piemēram, lai aizpildītu trūkumus saspēles vadītāja vai centra pozīcijā. Citas komandas tiecas izvēlēties labāko pieejamo spēlētāju, neatkarīgi no pozīcijas.

Daudzas komandas izvēlas spēlētāju, zinot, ka viņu vēlas iegūt citas komandas. Tādā gadījumā ir iespējams sarīkot izdevīgus maiņas darījumus, apmainot izvēlēto spēlētāju pret citu basketbolistu. NBA bieži notiek daudzpakāpju darījumi.

NBA drafta 1. kārta

#Komanda
1Minnesota Timberwolves
2Los Angeles Lakers
3Philadelphia 76ers
4New York Knicks
5Orlando Magic
6Sacramento Kings
7Denver Nuggets
8Detroit Pistons
9Charlotte Hornets
10Miami Heat
11Indiana Pacers
12Utah Jazz
13Phoenix Suns
14Oklahoma City Thunder
--
15Atlanta Hawks (no Bruklinas)
16Boston Celtics
17Milwaukee Bucks
18Houston Rockets (no Ņūorleānas)
19Washington Wizards
20Toronto Raptors
21Dallas Mavericks
22Chicago Bulls
23Portland Trail Blazers
24Cleveland Cavaliers
25Memphis Grizzlies
26San Antonio Spurs
27Los Angeles Lakers (no Hjūstonas)
28Boston Celtics (no "Clippers")
29Brooklyn Nets (no Atlantas)
30Golden State Warriors

Likteņu lēmēji

Galvenā ietekme draftā ir klubu īpašniekiem un ģenerālmenedžeriem. Viņi pārrauga komandas naudas plūsmu, kā arī pieņem svarīgākos lēmumus. Treneru un skautu loma spēlētāju izvēlē ir otršķirīga.

Kristapa Porziņģa gadījumā liela nozīme ir spēlētāja brālim Jānim. Bijušais profesionālais spēlētājs pēc karjeras beigām strādāja basketbola kluba “Valmiera” sistēmā, savukārt pēdējos mēnešos koncentrēja spēkus brāļa izrāvienam.

”Los Angeles Lakers” ģenerālmenedžeris Mičs Kapčaks. Foto: AP/Scanpix

”Philadelphia 76ers” prezidents un ģenerālmenedžeris Sems Hinkijs

”New York Knicks” ģenerālmenedžeris Stīvs Milss un prezidents Fils Džeksons

”Orlando Magic” ģenerālmenedžeris Robs Hennigans, galvenais treneris Skots Skailss un prezidents Alekss Mārtins

Top 5

“Kentucky” garais spēlētājs Karls Taunss pirms drafta trenējās tikai “Minnesota Timberwolves” treniņu centrā. Neoficiāli izskanējušas runas, ka mineapolieši apsolījuši Taunsam pirmo numuru, savukārt pats spēlētājs informāciju noraidījis.

Džahila Okafora milzīgās plaukstas, spēja gūt punktus soda laukumā un spēles izjūta padara viņu par pievilcīgu kandidātu “Los Angeles Lakers”. Kritiskais punkts – daudzi apšauba, ka Okafors spēs dot tādu pašu pienesumu kā izcilie centri Karīms Abduls Džabars vai Šakils O`Nīls.

Trīskārtējo NBA čempionu “Philadelphia 76ers” rīcībā ir daudzi gari basketbolisti. Daži no viņiem ir savainoti vai nav pieejami, taču pēdējo dienu jaunumi liecina, ka komandas vadība tiecas izvēlēties saspēles vadītāju D`Andželo Raselu no “Ohio State”.

Kristaps Porziņģis pirms drafta apmeklēja “Lakers”, “Orlando Magic” un “New York Knicks” nometnes. Aizvien vairāk apskatnieku norāda, ka latvieti pirmais varētu izvēlēties Ņujorkas klubs, taču komandas vadība neslēpj savu interesi piedalīties maiņas darījumos.

Ja Porziņģi neizvēlēsies “Knicks”, pastāv ļoti liela varbūtība, ka liepājnieks nonāks Orlando. Divkārtējie Austrumu konferences čempioni vairākkārt norādījuši, ka Porziņģis ir viņu pirmais mērķis, tiesa, drafta dienas notikumi var ieviest dažādas korekcijas.

Kritika

Porziņģa pārstāvis Endijs Millers izvēlējās neparastu taktiku. Parasti spēlētāji apmeklē komandu rīkotos individuālos treniņus, taču liepājnieka gadījumā notika savādāk. Millers 12. jūnijā Lasvegasā sarīkoja plānotu treniņu, uz kuru klātienē uzaicināja visu NBA klubu pārstāvjus.

“Jāatceras, ka Porziņģis strādāja kontrolētā vidē ar saplānotu scenāriju, kuru atspoguļoja “Draft Express”. Tā nebija spēles situācija un viņš nodarbībā nesatika pretinieka aizsardzības spēlētājus,” 15. jūnijā rakstīja “Orlando Magic Daily” apskatnieks Brets Deivids Robertss.

Līdzīgas domas pauduši vairāki citi basketbola žurnālisti. Skaidrs, ka patiesība meklējama pa vidu. Tas nozīmē, ka Porziņģa vārdu ceremonijā, visticamāk, dzirdēsim ar 4.-5. numuru. Un tā būs augstākā izvēle Latvijas basketbola vēsturē.

"viensviens.lv" prognoze - ar kuru numuru 2015. gada NBA draftā izvēlēsies Kristapu Porziņģi?

Nr.KoeficientsNr.Koeficients
51.80812.50
33.00220.00
47.00925.00
78.00125.00
69.0010+50.00

Kurā komandā nokļūs Porziņģis?

  • 181

  • 50

  • 246

  • 333

  • 110


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 454 komentāri
Slēpts komentārs: RonaldoTheBest

 +12 [+] [-]

, 2015-06-25 13:03, pirms 9 gadiem
Veiksmi lielajā basketbola mekā un noturēties tur 20 gadus kā minimums.

  +5 [+] [-]

, 2015-06-25 13:06, pirms 9 gadiem
Lakers

  +7 [+] [-]

, 2015-06-25 13:08, pirms 9 gadiem
Gribetos,lai vinu izvelas NY Knicks,bet izskatas,ka bus Orlando Magic!Lai veicas NBA!

 +13 [+] [-]

, 2015-06-25 13:09, pirms 9 gadiem
Orlando būtu drošākais variants, mazāks spiediens, lielāka pacietība, uzreiz rezultātu neprasīs.
No knicks var sagaidīt visu ko,ja draftē knicks, tad trade iespējamība ir diezgan liela.
Bet es jau ceru uz leikeriem tomēr tādā sporta franšīzē spēlēt latvietim būtu fantastika, tas būtu tāpat kā futbolā spēlēt Madrides Real.

  +8 [+] [-]

, 2015-06-25 13:10, pirms 9 gadiem
Tad jau laikam par miegu šonakt jaizmirst- katru gadu mūsējo nedraftē ar top5 picku

 +27 [+] [-]

, 2015-06-25 13:12, pirms 9 gadiem
Man vienalga kura komanda, tik jācer, ka beidzot pacels Latvijas vārdu slavas saulītē un nomazgās kaunu, kuru NBA Biedriņa pēdējās sezonas atstāja.

  +1 [+] [-]

, 2015-06-25 13:13, pirms 9 gadiem
Izskatās, ka būs Magic, tie izrāda ļoti lielu interesi, un tas maiņas darījums ar Timmu esot tāpēc, lai Porziņģim būtu labāka vide un vieglāk iejusties. Tā vismaz lasīju Tvnet.

  +7 [+] [-]

, 2015-06-25 13:14, pirms 9 gadiem
Maapis rakstīja: Izskatās, ka būs Magic, tie izrāda ļoti lielu interesi, un tas maiņas darījums ar Timmu esot tāpēc, lai Porziņģim būtu labāka vide un vieglāk iejusties. Tā vismaz lasīju Tvnet.
Magic kā minimums, jautājums, vai kāds nenocels agrāk.

 +10 [+] [-]

, 2015-06-25 13:15, pirms 9 gadiem
Turu ikskus un ceru, ka Eindzs kaut ko sameistaros un tiks pie vina.
Velu veiksmi un Liepaja par tevi.

Driz te ienaks divanu pirdeji Vacietis un Maksvels un saks pirst vins ir nodevejs u.tt, bet hey jus abi esat divanu pirdeji un tadi ari paliksiet

  +8 [+] [-]

, 2015-06-25 13:17, pirms 9 gadiem
Vēl diezgan daudz kas ir atkarīgs no laika posma, kas ir no šī brīža līdz drafta sākumam. Ņujorka, Filija ir gatava aiztreidot savus pickus pret labu komplektu, turklāt arī Leikeri ir gatavi uz visu ko, lai tiktu pie Kazinsa. Cik saprotu, komandas jau ir praktiski vienojušās savā starpā, ka Kazinss un nevajadzīgais Lendrija līgums pret 2. piku + Julius Randle. Varbūt tur vēl kaut kādi sīkumi nāk klāt. Kazinss arī ir devis savu svētību. Vienīgā problēma (diezgan paliela gan) ir Sakramento īpašnieka veto, kurš darījumu aizliedz. Tagad ir jautājums vai Džordžs Karls pārliecinās to čurku, lai maina Kazinsu prom, jo Okafors + Rendls nav diži sliktāks variants par Kazinsu, turklāt tāpat skaidrs, ka Sac Town neviens spēlēt nevēlas, Kazinss agri vai vēlu, bet tad aizies pats caur Free Agency + treneris pats grib to čali prom, tā jau ir slikta zīme...

Īsāk sakot, ja tur kāds Top 10 piks pirms drafta tiek mainīts prom (kas visticamāk notiks, ja ne Top 5, tad Top 10 gan), tāpat visas tās prognozes varēs mest miskastē un drafts tiks apgriezts kājām gaisā. Detroita ir pilnībā atvērta savu picku dot prom, LAL, PHI, NYK arī pie attiecīgā piedāvājuma, tā kā...

  +8 [+] [-]

, 2015-06-25 13:18, pirms 9 gadiem
Runā, ka šoreiz gaidāmi vairāki maiņas darījumi, iespējams, tad var draftēt arī agrāk ar domu aizmainīt. Lai vai kā, lai veicas nokļūt labā komandā!

  -1 [+] [-]

, 2015-06-25 13:19, pirms 9 gadiem
krisis rakstīja: Turu ikskus un ceru, ka Eindzs kaut ko sameistaros un tiks pie vina.
Velu veiksmi un Liepaja par tevi.

Driz te ienaks divanu pirdeji Vacietis un Maksvels un saks pirst vins ir nodevejs u.tt, bet hey jus abi esat divanu pirdeji un tadi ari paliksiet
es ari gribu, lai Eindzs kaut kā dabū.

     [+] [-]

, 2015-06-25 13:20, pirms 9 gadiem
kaut kur varēs redzēt draftu

  +5 [+] [-]

, 2015-06-25 13:21, pirms 9 gadiem
Tīri no visa, kas apkārt laukumam, nenovēlu Kristapam nonākt Ņujorkā un LA. Orlando saule šim jaunēklim tīri labi piestāvētu. Lai kur arī nonāktu, galvenais nepazaudēt galvu, tad jau arī sportiskā puse nekur nepazudīs!

  +2 [+] [-]

, 2015-06-25 13:24, pirms 9 gadiem
Maapis rakstīja: Izskatās, ka būs Magic, tie izrāda ļoti lielu interesi, un tas maiņas darījums ar Timmu esot tāpēc, lai Porziņģim būtu labāka vide un vieglāk iejusties. Tā vismaz lasīju Tvnet.
Timmas uzdevumi Orlando jau ir skaidri, ja tiks pie KP. Timma būs miesasargs un policists KP. Ja KP paņems agrāk, tad Timmas karjera NBA ir beigusies. Knicks visticamāk viņu mainīs. Gribētu Lakers vai knicks, bet laikam jau Orlando būs.

  -2 [+] [-]

, 2015-06-25 13:26, pirms 9 gadiem
No mūsu viedokļa vienīgais svarīgais jautājums: vai klubā, kas draftēs Kristapu, atradīsies kāds, kurš būs gatavs pie Kristapa iet latviešu valodas stundās?

Timma?

Aizmirstiet! Porziņģis savas privātstundas varēs reklamēt līdz karjeras beigām, Timma uz viņām neies!

Varbūt Kobe? Vai budists Fils Džeksons?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-06-25 13:31, pirms 9 gadiem
NBA TV ir vienīgie, kas rādīs draftu?

  -3 [+] [-]

, 2015-06-25 13:32, pirms 9 gadiem
Mani nodraftēs LAKERS

  +3 [+] [-]

, 2015-06-25 13:33, pirms 9 gadiem
Orlando liekas reālākais variants, bet nevar aizmirst iespēju, ka NYK nodraftē Porziņģi un uzreiz aizmaina.

Nevar aizmirst, ka tā pati Bostona vēlas pie sevis redzēt Porziņgi, tā kā nav izslēgti darījumi starp Bos un NYK, piemēram!

  +4 [+] [-]

, 2015-06-25 13:35, pirms 9 gadiem
Es novēlu Kristapam NBA, lai būtu veiksmīga karjera un būtu stabils spēlētājs, bet mēs katrs vēlamies, lai viņš spēlētu mūsu mīļākājā komanda, bet labāk, lai Kristaps cīnas NBA kā zvērs un izcīna čempiontitulu NĀKOTNE!
Slēpts komentārs: krishy23

  +7 [+] [-]

, 2015-06-25 13:38, pirms 9 gadiem
krishy23 rakstīja: Bet ja godīgi domāju , ka WARRIORS draftēs Porzi ...
Cik tev gadi? 9?

  +4 [+] [-]

, 2015-06-25 13:38, pirms 9 gadiem
Klātienē ceremoniju varēs apmeklēt Bruklinā Barclays centrā .

  +5 [+] [-]

, 2015-06-25 13:39, pirms 9 gadiem
krishy23 rakstīja: Bet ja godīgi domāju , ka WARRIORS draftēs Porzi ...
Nuja, warriors dos Lee uz Magic, Magic - Porziņģi. Ideāli

  +4 [+] [-]

, 2015-06-25 13:39, pirms 9 gadiem
Kādreizējais profils basket.lv mājaslapā: Kristaps Porziņģis

     [+] [-]

, 2015-06-25 13:40, pirms 9 gadiem
raveetaajs rakstīja: Nuja, warriors dos Lee uz Magic, Magic - Porziņģi. Ideāli
Mhm, un sēdēs uz bankas, kā Boguts. ;D 5 metieni pa grozu.

  +1 [+] [-]

, 2015-06-25 13:43, pirms 9 gadiem
Nobalsoju par Lakers,kaut ideali butu pie Timmas uz Magic...Knicks negribu,jo norok talantus...tadel laikam par Magic...

  +2 [+] [-]

, 2015-06-25 13:45, pirms 9 gadiem
raveetaajs rakstīja: Nuja, warriors dos Lee uz Magic, Magic - Porziņģi. Ideāli
Magic nav vajadzīgs LEE, jo viņiem ir Frye un Gordon! Magic ir uzbūvet nākotnes komandas ar jaunajiem pickiem!

  +1 [+] [-]

, 2015-06-25 13:46, pirms 9 gadiem
1 rakstīja: Kādreizējais profils basket.lv mājaslapā: Kristaps Porziņģis
Priekš viņa tas būs atmiņas!

  -2 [+] [-]

, 2015-06-25 13:48, pirms 9 gadiem
Timberwolves un Saunderss njems Porzingji!

Streamable - simple video sharing

  +4 [+] [-]

, 2015-06-25 13:50, pirms 9 gadiem
hantele rakstīja: Timberwolves un Saunderss njems Porzingji!

http://streamable.com/rf3i
Labs video, bet diezvai viņi ņems Porzinģi!
Slēpts komentārs: Simply_the_BEAST
Slēpts komentārs: Banss
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 454 komentāri