Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Porziņģis: "Jāiemācās spēlēt pret ļoti agresīvu aizsardzību"

Andrejs Siliņš

Porziņģis: "Jāiemācās spēlēt pret ļoti agresīvu aizsardzību"
Džimijs Batlers un Kristaps Porziņģis
Foto: AP/Scanpix

Pēc uzvaras pār Čikāgas "Bulls" Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) spēlē Ņujorkas "Kncks" latviešu spēka uzbrucējs Kristaps Porziņģis sarunā ar medijiem sacīja, ka divi panākumi pēc kārtas pār uz play-offcerošu komandu norāda, ka arī ņujorkiešiem pietiek talanta, lai spēlētu izslēgšanas spēlēs.

"Zinājām un sapratām savu spēles plānu. Koncentrējāmies uz aizsardzību, jo zinājām, ka ar to varam uzvarēt šo spēli. Otrajā puslaikā aizsardzībā nospēlējām labāk, bet mums arvien ir daudz lietu, pie kā strādāt," pēc mača sacīja Porziņģis. "Saša [Vujačičs, kurš pirmajā ceturtdaļā guva deviņus punktus] ir ļoti bīstams metējs, viņš mūs var pavilkt uz priekšu ar savu metienu. Ir ļoti grūti viņu apturēt, kad viņš kļūst karsts un viņam aiziet metiens. Saša noteikti ir ierocis, ko vienmēr varam izmantot."

"Esmu daudz strādājis pie sava metiena. Koncentrējos uz katru spēli un gribu pabeigt sezonu uz labas nots. Tā tas ir ar visu komandu, tāpēc esam spējuši uzlabot sniegumu. Cenšos vienkārši būt agresīvs un spēlēt savu spēli," savu sniegumu pēdējos divos mačos pret "Bulls" komentēja Kristaps, kurš arī norādīja, ka komandas enerģijas pieplūdums saistāms ar komandas identitātes meklēšanu. "Mēģinām saprast to, kas esam, saprast savus mērķus un to, kā vēlamies spēlēt aizsardzībā. Tas ir palīdzējis."

"Tas, ka divreiz uzvarējām šādu komandu [kas turpina cīņu par iekļūšanu play-off], nozīmē, ka varam to izdarīt. Sezonas gaitā nedaudz paslīdējām un nespēlējām labi, bet šādas uzvaras apliecina to, ka mums ir pietiekami daudz talanta, lai arī tiktu izslēgšanas spēlēs. Šobrīd situācija ir tāda, kāda tā ir, bet mums jāizdara viss iespējami labākais, lai pabeigtu sezonu pēc iespējas labāk," Porziņģis norādīja, ka komanda ir spējīga uz ko vairāk nekā rāda turnīra tabula.

"Tā ir lieta, pie kā man jāpierod - jāiemācās spēlēt pret ļoti agresīvu aizsardzību. Pretinieki šobrīd cenšas tādā veidā pret mani spēlēt - fiziski, ļoti tuvu. Man jāsaglabā zema stāja, lai varētu pret tādiem aizsargiem uzbrukt. Vairākās spēlēs tas radījis problēmas, neesmu varējis uzbrukt, kad aizsardzība bijusi ļoti agresīva. Tagad meklēju veidu, kā šādu pretinieku aizsardzību izmantot savā labā."

"Ja spēlējam organizēti, dodam viens otram vietu laukumā un mākam nolasīt aizsardzību, tad ļaujam sev tikt pie pietiekami daudz ieročiem, ar ko uzbrukt. Viena no lietām, ko uzsvēru minūtes pārtraukumos, bija tā, lai nesākam atkal pārāk daudz paļauties uz metieniem no distances. Ja mums ir caurgājieni, tas paver labākas iespējas labākiem metieniem no distances. Kristaps labāk saprot un nolasa situācijas, kad jābūt iekšā un kad jābūt perimetrā. Viņš ir viens no tiem retajiem spēlētājiem, kas var spēlēt no jebkuras vietas laukumā," latvieša sniegumu pēdējās divās spēlēs raksturoja "Knicks" galvenais treneris Kurts Rembiss.

"Šajās spēlēs Kristaps paveica labu darbu, nolasot situācijas un saprotot, kur viņam jāatrodas, lai būtu pieejams un pārējie puisi viņu varētu atrast. Un kombinācijā ar labu bumbas kustību varam atrast pareizos spēlētājus pareizos brīžos, lai gūtu punktus," turpināja Rembiss. "Pēdējās spēlēs viņš arī uzlabojis cīņu par atlēkušajām bumbām. Kristaps būs viens no tiem spēlētājiem, kas var ietekmēt spēli gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Iemesls, kāpēc šoreiz uzticējos Kristapam spēles izskaņā kā piektajam numuram, bija tas, ka "Bulls" apspēlēja mūsu "pick'n'roll" aizsardzību, bet ar Kristapu varējām pie blokiem mainīties. Kristapam ir augums un mobilitāte, lai tiktu galā ar aizsargiem."

Izmantotie resursi:
New York Knicks | New York Knicks Team News

  +1 [+] [-]

, 2016-03-25 15:23, pirms 9 gadiem
Nezinu vai tā ir, bet cik esmu lasījis šos rakstus, tad nekad nav uzrakstīts arī par pretinieku viedokli pēc spēles, gribētos sagaidīt arī ko tādu

  -3 [+] [-]

, 2016-03-25 16:39, pirms 9 gadiem
Ha... tā takš ir uzvara pret lūzeriem. Tabula jau to vien parāda. Nav tur šogad nekāda PO komanda iekš CHI.

     [+] [-]

, 2016-03-25 16:53, pirms 9 gadiem
Citāti no teksta- "Viņš ir viens no tiem retajiem spēlētājiem, kas var spēlēt no jebkuras vietas laukumā... Kristapam ir augums un mobilitāte, lai tiktu galā ar aizsargiem..."
Patīkami lasīt šīs atziņas, bet būtībā tas jau bija arī iemesls, lai Kristapu izvēlētos ar 4. numuru! Tikai, protams, Kristapam vēl ir kur augt un augt. Un, zinot ziemeļnieku attīstības īpatnības salīdzinājumā ar dienvidu tautām, ir tomēr kādam laikam jāpaiet.
P.s. Autoram- par dzīvām būtnēm (t.sk. un galvenokārt, cilvēku) saskaņā ar latviešu valodas prasībām saka kurš, nevis kas (arī tulkojumos). Vēlams būtu atkārtot latviešu valodas gramatiku.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-03-25 20:09, pirms 9 gadiem
KP6unCR7Fan rakstīja:
"Pārējie puisi nevar viņu atrast."???

Citāts no teksta-Šajās spēlēs Kristaps paveica labu darbu, nolasot situācijas un saprotot, kur viņam jāatrodas, lai būtu pieejams un pārējie puisi viņu varētu atrast.
P.s. Paldies, ka tik augstu mani vērtē! Bet man liekas, ka šodien katram pirmklasniekam ir jau pieejamas mobilās ierīces, kurās var atrast arī garumzīmes. Un ja tik vecs ir agregāts? Tad jau visi zina, ka garumzīmēm un mīkstinājumiem ir arī atkārtojumi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja