Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Jazz" lūkos Kobem un "Lakers" sagādāt piekto zaudējumu pēc kārtas

"Jazz" lūkos Kobem un "Lakers" sagādāt piekto zaudējumu pēc kārtas
"Lakers" basketbolisti Kobe Braients un Stīvs Nešs
Foto: AP/Scanpix

Agrā sestdienas rītā pulksten 5.30 pēc Latvijas laika Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) regulārajā čempionātā tiks aizvadīta spēle Losandželosā, Staples Center basketbola arēnā, kur vietējā "Lakers" vienība ar Kobe Braientu priekšgalā mērosies spēkiem ar Jūtas "Jazz". Šī būs trešā un pēdējā abu vienību savstarpējā spēle šīs sezonas regulārajā čempionātā.

Pašlaik, kad komandas pamatcentrs Dvaits Hovards atkal guvis savainojumu un uzvaras garšu nav izdevies baudīt jau četrus mačos pēc kārtas, "Lakers" (bilance 17-25, 12.vieta Rietumos) spēlētāji nevar būt priecīgi, ka nākamā cīņa jāaizvada pret pēdējās spēlēs karsto Jūtas "Jazz" (23-19, 7.v. Rietumos) vienību, kas izcīnījusi četrus panākumus pēdējos četros mačos. Vēl jo nepatīkamāk - Losandželosas klubs nav spējis pieveikt "Jazz" vienību pēdējās četrās savstarpējās spēlēs, ieskaitot divus šosezon piedzīvotos zaudējumus pret Jūtas klubu.

Par spīti tam, ka "Lakers" spēlētāji pirms trešdienas spēles sasauca slēgtu sapulci, Losandželosas klubam neizdevās izbraukumā pieveikt Memfisas "Grizzlies" (93:106). Tas bija "Lakers" ceturtais zaudējums pēc kārtas un 10 neveiksme pēdējās 12 spēlēs. Maika D'Antoni vadītā vienība pēc šosezon aizvadītiem 42 regulārā turnīra mačiem ieņem necilo 12.vietu Rietumu konferences turnīra tabulā, par četrām uzvarām atpaliekot no pašreiz 8.vietā esošās Portlendas "Trail Blazers" (21-21) vienības.

"Es domāju, ka viņi nespēlē ar tik lielu atdevi, kā viņi varētu spēlēt, un tas ir biedējoši," tā par savas komandas spēlētājiem izteicies "Lakers" galvenais treneris D'Antoni.

Trešdien piedzīvotajā zaudējumā Kobe Braients, kurš pēc tam, kad vienā no spēles epizodēm tika nobloķēts, par emociju izrādīšanu izpelnījās tehnisko piezīmi, guva 29 punktus (metieni no spēles - 11/23).
"Ir nepatīkami zaudēt, punkts," garos komentāros sarūgtinātais ezernieku līderis neizplūda. "Mums jāatgriežas pie darba un jāstrādā mazliet smagāk."

Ja Braients savu darbu spēj paveikt, no spēles uz spēli būdams uzbrukuma līderis, tad Pau Gazols joprojām ir neapmierināts, ka spēlēs viņam jāiesaistās no rezervistu soliņa. Tomēr Gazols jau mačā pret "Jazz" varētu doties laukumā komandas pamatsastāvā, ja "Lakers" būs jāiztiek bez Hovarda, kurš trešdienas spēlē atsvaidzināja labā pleca savainojumu.

Bez sava pamatcentra, kurš pret Memfisas komandu kopumā nospēlēja vien 14:10 minūtes, guva divus punktus un izcīnīja divas atlēkušās bumbas, "Lakers" pārliecinoši zaudēja cīņā par atlēkušajām bumbām (34:52) un atļāva "Grizzlies" basketbolistiem gūt 60 punktus ar metieniem, kas tika izdarīti no soda laukuma.

Losandželošiem krietni jāuzlabo sniegums aizsardzībā, jo "Grizzlies" vienībai, kura iepriekšējās sešās spēlēs nebija guvusi vairāk par 85 punktiem, viņi atļāva realizēt metienus no spēles ar 49 procentu precizitāti.

Jūtas basketbolisti abu vienību iepriekšējā šīs sezonas savstarpējā duelī no spēles realizēji 54,2% izmesto metienu, kas viņiem palīdzēja ar 117:110 izbraukumā pieveikt "Lakers" vienību. "Jazz" pēdējos četros mačos pret Losandželosas klubu vidēji spēlē guvusi 102,8 punktus.

Pols Milsaps, kurš abās iepriekšējās izbraukuma cīņās pret "Lakers" guvis pa 24 punktiem, trešdienas panākumā pret Vašingtonas "Wizards" (92:88) izcēlās ar 16 gūtiem punktiem un 15 atlēkušajām bumbām. Spēles laikā Jūtas klubs bija iekrājis pat 22 punktu pārsvaru, tomēr vašingtonieši spēja sadeldēt starpību, un vienubrīd komandas šķīra vien divi punkti.

Braients šosezon divos mačos pret "Jazz" kopumā guvis 63 punktus, metienus no spēles realizējot tikai ar 39 procentu precizitāti (16/41). Kobe ar vidēji spēlē gūtiem 29,2 punktiem ir otrais labākais punktu guvējs visā līgā, bet viņam par to ir maz prieka, jo komanda turpina zaudēt.

Citas šonakt gaidāmās spēles

Intriģējošs duelis šonakt gaidāms Čikāgā, kur plkst. 3:00 pēc Latvijas laika vietējā "Bulls" (25-16, 4.v. Austrumos) vienība uzsāks spēkošanos ar Andra Biedriņa pārstāvēto Goldensteitas "Warriors" (26-15, 5.v. Rietumos). Savukārt tajā pašā laikā Memfisā tiks uzsākta spēle starp vietējo "Grizzlies" (27-14, 4.v. Rietumos) un Bruklinas "Nets" (26-19, 3.v. Austrumos) vienību.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kura vienība izcīnīs uzvaru gaidāmajā mačā?

  • 31

  • 18


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-25 21:50, pirms 12 gadiem
Bet interesanti bij ar to sodu,ko izdarīj pret Kobi.It kā jau to Kobi aiznesa nenormāli,bet soda nebija..Nez,nez..brīžiem tos sodus svilpj,kur nemaz nepieskarās.
A pa ko tad Gazols var būt neapmierināts?Par savu "lielisko" spēli aizsardzībā vai pa to ka viņa pienesums/devums komadai ir baigais pluss.Šajā sezonā galīgi švaks un ja nesāks,kas mainīties,tad vienozīmigi jāmaina prom.Tas ka esi Kobes čoms un ka šamējais šo aizstāv,lai nemaina prom.Bet grūti jau ar to maiņu,diez ko tad tur varētu iesaistīt un pret ko/kuru komandu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-25 22:20, pirms 12 gadiem
Tik daudz naivu cilvêku šeit, cik redzams aptaujâ.

  -1 [+] [-]

, 2013-01-25 22:36, pirms 12 gadiem
ilmis81 rakstīja: Bet interesanti bij ar to sodu,ko izdarīj pret Kobi.It kā jau to Kobi aiznesa nenormāli,bet soda nebija..Nez,nez..brīžiem tos sodus svilpj,kur nemaz nepieskarās.
A pa ko tad Gazols var būt neapmierināts?Par savu "lielisko" spēli aizsardzībā vai pa to ka viņa pienesums/devums komadai ir baigais pluss.Šajā sezonā galīgi švaks un ja nesāks,kas mainīties,tad vienozīmigi jāmaina prom.Tas ka esi Kobes čoms un ka šamējais šo aizstāv,lai nemaina prom.Bet grūti jau ar to maiņu,diez ko tad tur varētu iesaistīt un pret ko/kuru komandu
1. Gasolu nepareizi izmanto
2. Gasolu var piesaistīt prakstiski jebkurai komandai, un esmu pārliecināts, ka Gasolu vēlas vairākas komandas, bet vai nu nav konkurētspējīga piedāvājuma pretī, vai Lakers prasības ir/būtu pārāk augstas

     [+] [-]

, 2013-01-25 23:18, pirms 12 gadiem
Info autoram - Hovards šonakt spēlēs!

  -1 [+] [-]

, 2013-01-26 00:47, pirms 12 gadiem
Kam vēl vispār rūp Lakers gaidāmo spēļu apraksti? Tiek likti viens pēc otra un jēga nekāda, jo šajā sezonā viņi rāda pilnīgi neko. Vidusmēra komanda. Tik pat labi varam likt iekšā gaidāmo Trail Blazers spēļu aprakstus, kuri pat pēc idejas to būtu vairāk pelnījuši.

Lai uz mani nesaniknojas visi Lakers fani, tad tās ir tikai manas domas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja