Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Embīdam saišu plīsums īkšķī, sportists atsakās veikt operāciju un turpinās spēlēt

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Embīdam saišu plīsums īkšķī, sportists atsakās veikt operāciju un turpinās spēlēt
Žoels Embīds. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Filadelfijas ''76ers'' līderim Žoelam Embīdam atklāts saišu plīsums labajā īkšķī. Basketbolists gan atteicies no operācijas un to veiks tikai pēc tam, kad beigsies viņa pārstāvētās vienības sezona, vēsta ESPN žurnālists Eidriens Vodžnarovskis.

Sērijas trešajā spēlē basketbolists satraumēja īkšķi. Ceturtajā mačā viņa dalība bija šaubīga, taču Embīds pats izlēma doties laukumā. Tas gan savainotajam īkšķim par labu nenāca.

Sākotnēji nebija skaidrības par traumas nopietnību, taču magnētiskās rezonanses rezultāti liecina, ka saišu plīsuma dēļ nepieciešama ķirurģiska iejaukšanās. Sportists gan to ir gatavs veikt tikai pēc tam, kad viņa komandas sezona būs noslēgusies. Embīds ļoti vēlas vienībai palīdzēt cīņā par titulu un netaisās no sava lēmuma atkāpties.

Regulārajā sezonā Žoels devās laukumā 68 spēlēs, izceļoties vidēji katrā no tām ar 30.6 punktiem, 11.7 atlēkušajām bumbām, 4.2 rezultatīvām piespēlēm, 1.1 pārtvertu bumbu un 1.5 bloķētiem metieniem. Filadelfijā spēlējošais centrs ir arī viens no galvenajiem pretendentiem uz līgas vērtīgākā spēlētāja apbalvojumu šosezon.

''76ers'' izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā cīnās ar Toronto ''Raptors''. Sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts ir 3:1 Filadelfijas labā. Ja vienība tiks pie ceturtā panākuma, ''76ers'' nākamā pretiniece būs Maiami ''Heat'' un Atlantas ''Hawks'' sērijas uzvarētāja.

Sērijas piektais mačs tiks aizvadīts naktī uz otrdienu, kad komandas atgriezīsies Filadelfijā. Spēles sākums plkst. 3:00 pēc Latvijas laika.