Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

''TrailBlazers'' iesniegs protestu par notikumiem galotnē neveiksmē pret ''Thunder''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''TrailBlazers'' iesniegs protestu par notikumiem galotnē neveiksmē pret ''Thunder''
Čonsijs Bilapss 2021. gada 17. decembrī. Foto: AFP/Scanpix

Šonakt zaudējumu galotnē Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) piedzīvoja Portlendas ''TrailBlazers'', kas ar 109:111 piekāpās Dāvja Bertāna Oklahomsitijas ''Thunder''. Kā ziņo ESPN, klubs plāno iesniegt protestu līgai par notikumiem mača izskaņā, kur tiesneši nepamanīja galvenā trenera pieprasīto minūtes pārtraukumu.

ESPN ziņo, ka Portlendas ''TrailBlazers'' plāno iesniegt protestu par zaudējumu Dāvja Bertāna Oklahomsitijas ''Thunder''. Komanda uzskata, ka ceturtās ceturtdaļas izskaņā, kad bija atlikušas 15 sekundes un klubs bija vadībā ar 109:108, galvenais treneris Čonsijs Bilapss pieprasīja minūtes pārtraukumu, ko tiesneši nepamanīja, svilpjot dubultdriblu Malkomam Brogdonam.

Rezultātā Bilapss bija izteikti neapmierināts ar faktu, ka tiesneši nepamanīja viņa pieprasīto minūtes pārtraukumu. Tiesneši viņam piešķīra divas tehniskās piezīmes, kas nozīmēja spēles pamešanu. Savukārt ''Thunder'' izmantoja sev doto iespēju - Gildžess-Aleksandrs trāpīja vienu no diviem soda metieniem par tehniskajām piezīmēm, bet Džeilens Viljamss divas sekundes līdz pamatlaika beigām nodrošināja uzvaru ''Thunder'' (111:109).

''Mums bija iespēja ņemt pārtraukumu. Parasti tiesneši tam ir gatavi. Esmu pie centra līnijas un mēģinu pieprasīt minūtes pārtraukumu. Tā bija liela vilšanās, jo mani padotie aizvadīja labu spēli,'' pēc mača neapmierināts ar notikušo bija Bilapss, kamēr tiesneši situāciju skaidroja ar koncentrēšanos notikumiem laukumā.

NBA komandai ir iespēja iesniegt protestu 48 stundu laikā pēc mača beigām. Pēc tam komandai ir piecas dienas laika, lai iesniegtu pierādījumus. Tāpat ir jāmaksā desmit tūkstoši ASV dolāri, kuri gan tiek atmaksāti, ja protests tiek apmierināts. NBA vēsturē gan tikai sešas reizes protesti tikuši apmierināti - pēdējo reizi 2007. gada 19. decembrī, kad Šakilam O'Nilam tika neprecīzi piešķirtas sešas piezīmes, lai gan viņš bija nopelnījis piecas.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

     [+] [-]

, 2024-01-24 12:23, pirms 8 mēnešiem
pēc žestiem gan minūtes pārtraukuma pieprasīšana ir vienlaicīgi ar atkārtotas driblēšanas sākšanu. Nez kā tur ar verbālo timeouta pieprasīšanu. Šeit gan Bilups noraka komandu, varēja arī provēt nospēlet sekmīgi aizsardzībā tehnisko vietā. Šis kaut kur atgādina Evlja gājienu pret WSH.. itkā ir taisnība, bet noraka komandu.