Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Rojam var atkal nākties beigt karjeru

Andrejs Siliņš

Rojam var atkal nākties beigt karjeru
Brendons Rojs
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Minesotas "Timberwolves" uzbrūkošais aizsargs Brendons Rojs, kurš šosezon atgriezās profesionālajā sportā, pēc kārtējās operācijas pārciešanas nevar būt drošs par to, vai spēs turpināt karjeru - tas noskaidrosies tuvāko nedēļu laikā.

Pēc pieciem pavadītiem gadiem Portlendas "Trail Blazers" Rojs bija kļuvis par superzvaigznes līmeņa spēlētāju, taču veselība basketbolistu nebija lutinājusi. Labās kājas ceļgals nespēja turēt slodzes, kādas nepieciešamas 82 spēļu regulārajai sezonai, un Rojs bieži vien atradās uz soliņa, tērpies ielas drēbēs. Pagājušajā decembrī, kad noslēdzās NBA lokauts, Rojs paziņoja, ka nolēmis beigt karjeru.

"Lai cik ļoti es vēlējos, zinu, ka tas nebūtu beidzies labi," atceras Rojs. "Cilvēki teica, ka es varētu izlaist pa kādai spēlei, bet uzskatu, ka man nāktos izlaist pa četrām spēlēm pēc kārtas. Negribēju, lai Portlendā viss beidzas tādā veidā." Rojs ir ārkārtīgi pateicīgs "Trail Blazers" organizācijai, kas spēlētāju neilgi pirms lēmuma paziņošanas amnestēja. Tas ļāva Rojam saņemt 63 līgumā atlikušos miljonus.

Vasarā Rojs paziņoja, ka ir atguvies no savainojumiem, uzņēmis labu formu un gatavs atgriezties NBA. Iespēju aizsargam deva Minesotas "Timberwolves" - klubs, kas savulaik Roju draftēja, bet uzreiz aizmainīja uz Portlendu. "Neteikšu, ka biju depresijā, bet diezgan nomākts gan. Nespēlēju basketbolu, nebiju dusmīgs uz kādu, vienkārši... 27 gadu vecumā biju apjucis - ko lai dara tālāk un vai esmu gatavs pāriet uz ko citu dzīvē."

Jau pirmssezonā Rojs atkal sasita ceļgalu, saskrienoties ar pretinieku pārbaudes mačā. Sezonu basketbolists gan uzsāka, tomēr pēc piecām nospēlētām spēlēm ceļgals neļāva turpināt. Ārsti ieteica veikt operāciju - jau septīto šim ceļgalam mazāk nekā desmit gadu laikā. Pirmdien tā tika veikta, un šobrīd ir nepieciešamas vēl aptuveni trīs nedēļas, lai mēģinātu atgriezties laukumā. Tomēr garantijas tam nav un nebūs - vairāki ārsti pēdējo gadu laikā sacījuši Rojam, ka basketbolu nevajadzētu turpināt spēlēt...

Rojs gan ir pārliecināts, ka, ja turpināt vairs nevarēs un nāksies otro reizi gada laikā likt punktu karjerai, sarūgtinājuma nebūs: "Ja viss beigsies pēc trim nedēļām, viss beigsies. Esmu pilnībā apmierināts ar to, ko esmu paveicis. Zinu tos pūliņus un upurus, ko esmu ziedojis, lai atgrieztos. Tas prasīja milzīgu disciplīnu. Tas arī mani interesē - cik smagi esmu strādājis. Tāpēc nevaru teikt, ka esmu sarūgtināts, jo tas būtu savtīgi. Koledžā biju normāls spēlētājs, bet viss pārējais, kas sekoja vēlāk, bija milzīga svētība. Šis bijis neticams skrējiens."

2007. gada NBA labākais debitants un trīskārtējais Visu zvaigžņu spēļu dalībnieks Rojs vidēji NBA karjerā guvis 19 punktus, atdevis 4,7 rezultatīvas piespēles un izcīnījis 4,3 atlēkušās bumbas. Pirms šīs sezonas Rojs noslēdza divu sezonu līgumu ar "Timberwolves", šosezon garantēts 5,1 miljons dolāru, nākamajā, ja tiks nospēlētas pietiekami daudz spēles, summa var sasniegt 5,4 miljonus.

Šonakt "Timberwolves" viesosies Portlendā, kas bija paredzēta kā Roja pirmā atgriešanās "Trail Blazers" arēnā kopš komandas atstāšanas. Šoreiz tā nenotiks. Vai kādreiz vēl notiks - uz šo jautājumu šobrīd atbildi nezina arī pats Rojs.

Izmantotie resursi:
Oregon Local News, Breaking News, Sports &...

  +7 [+] [-]

, 2012-11-23 18:31, pirms 12 gadiem
Ļoti cienījams solis to Trail Blazers puses, ka amnestēja Roju!

  +4 [+] [-]

, 2012-11-23 19:02, pirms 12 gadiem
Žēl, ka šo talantīgo spēlētāju nomoka traumas! Gribētos redzēt viņu svaigu un veselu spēlējam, domāju viņš būtu noteikti pieskaitāms pie superzvaigznēm. Piekritīšu, TrailBlaizers rīkojās ļoti cēli, ka amnestēja Roju! Veiksmi un veselību šim traumatiskajam talantam!

  -1 [+] [-]

, 2012-11-23 19:12, pirms 12 gadiem
Atjaunot BK ''Roja''.

  +3 [+] [-]

, 2012-11-23 19:31, pirms 12 gadiem
Varētu kļūt par treneri. Sākt ar jaunajiem, un pamazām kāpt. Dzīve ar to nebeidzās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-11-23 20:17, pirms 12 gadiem
One Man Show! rakstīja: Varētu kļūt par treneri. Sākt ar jaunajiem, un pamazām kāpt. Dzīve ar to nebeidzās.
Ir ļoti grūti kļūt par treneri, ja pats apzinies, ka tev pašam vajadzētu darīt visu to, ko tavi spēlētāji, nevis sēdēt un trenēt..
Bet lai izdodas, viņš tiešām ar savu atgriešanos jau ir paveicis daudz, tas nozīmē tikai to, ka viņam nauda(u.c.lietas)<basketbols.. visu cieņu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja