Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Spēlētāju arodbiedrība apstrīd Hārdenam piespriesto sodu

Rolands Eliņš

Spēlētāju arodbiedrība apstrīd Hārdenam piespriesto sodu
Džeimss Hārdens. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas Spēlētāju arodbiedrība publiski pavēstījusi, ka nepiekrīt NBA lēmuma sodīt Džeimsu Hārdenu ar 100 tūkstošu dolāru lielu soda naudu un šo lēmumu apstrīdēs.

Džeimss Hārdens vakardien tika sodīts ar maksimālo summu, ko pieļauj kolektīvais līgums - 100 tūkstošiem dolāru. NBA viņam šādu sodu piesprieda, jo Hārdens mēneša pirmajā pusē bija publiski izteicies, ka negrasās atgriezties Filadelfijā un vēlas tikt aizmainīts.

Hārdenam ir aktīvs līgums ar "76ers" komandu, kas paredz noteiktus pienākumus gan klubam, gan spēlētājam, un NBA Hārdena komentārus interpretēja kā lēmumu nepildīt līgumā paredzēto.

Hārdens šādi izteicās, jo pieņēma līguma pagarinājuma iespēju uz 2023./24. gadu, kā viņš pats sacīja, paļaujoties uz kluba prezidenta Derila Morija solījumu viņu aizmainīt. Maiņa līdz šim vēl nav notikusi, un Hārdens uz to reaģēja, nosaucot Morija par meli.

NBA Spēlētāju arodbiedrība šajā situācijā nostājusies Hārdena pusē, kas līgas piespriesto sodu sakarā nemaz nenotiek tik bieži. Arodbiedrība pavēstījusi, ka ar cieņu izturas pret NBA lēmumu, taču tam nepiekrīt: "Uzskatām, ka Hārdena publiski izteiktie komentāri nepārkāpj līgas noteikumus par publisku maiņas pieprasīšanu."

Spēlētāju arodbiedrība NBA lēmumu apstrīdēs pie neitrāla arbitra, ko paredz kolektīvais līgums starp līgu un spēlētājiem.
Jāpiemin, ka Hārdena alga nākamajā sezonā paredzēta 35.6 miljonu dolāru apmērā. Tiesa, bijuši precedenti, ka, spēlētājam bez attaisnojoša iemesla nepiedaloties komandas procesos, algas izmaksa tiek aizturēta.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

     [+] [-]

, 2023-08-23 13:23, pirms gada
Abi ar Moreju klauni. Sākumā gāja runa ka spēlētāju opciju ņem lai paliek līdzekļi lai klubs pastiprinātos. Es gan vairāk ticu ka Hārdens to paņēma jo viņam sasolija ka tiks aizmainīts un ar tādu algu to būs vieglāk izdarīt tāpēc arī Moreju nosauca par meli. Hārdens arī duraks izdomajis ka viņam der tikai clippers.