Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kjūbans kritizē tiesnešus un sniegs protestu par divu punktu epizodi pret ''Warriors''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Kjūbans kritizē tiesnešus un sniegs protestu par divu punktu epizodi pret ''Warriors''
Marks Kjūbans. Foto: Reuters/Scanpix

Naktī uz ceturtdienu vēl vienu zaudējumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) laukumos piedzīvoja Dalasas ''Mavericks'', kas šoreiz ar diviem punktiem piekāpās Goldensteitas ''Warriors''. Trešās ceturtdaļas izskaņā pēc kurioza notikuma pretinieki guva vieglus divus punktus no apakšas un ar to neapmierināts bijis Dalasas īpašnieks Marks Kjūbans. Viņš kritizējis tiesnešu darbu, kā arī apņēmies iesniegt protestu par spēles rezultātu.

Naktī uz ceturtdienu kārtējo zaudējumu Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) piedzīvoja Dalasas ''Mavericks'', kas ar divu punktu starpību piekāpās Goldensteitas ''Warriors'' (125:127). Trešās ceturtdaļas izskaņā laukumā varēja vērot kuriozu brīdi, jo pēc atgriešanās no pārtraukuma Dalasa sajauca, kura no komandām atsāks spēli. Rezultātā Kevons Lūnijs tika pie viegliem diviem punktiem no apakšas.

Pēc spēles neapmierināts ar situāciju bija ''Mavericks'' īpašnieks Marks Kjūbans, apgalvojot, ka Dalasa protestēs pret šo situāciju un spēles iznākumu. Viņš atklāja, ka pirms minūtes pārtraukuma bumba pēc tā pienākusies ''Mavericks'', bet tā laikā tiesneši savu lēmumu mainījuši, par to nepaziņojot Dalasas spēlētājiem. ''Minūtes pārtraukuma laikā tiesneši mainīja lēmumu un mūs neinformēja. Kad viņi ieraudzīja, ka esam nostājušies viņu laukuma pusē, vienkārši iedeva bumbu ''Warriors''. Mums neviens vārds netika teikts. Viņi iemeta vieglus punktus. Traki, ka šie punkti beigās izrādījās ļoti svarīgi.'' Lēmumu Kjūbans nodevēja par vienu no sliktākajiem NBA vēsturē.

''Mavericks'' īpašniekam nepiekrita galvenais tiesnesis Šons Raits, sakot, ka jau no sākta gala tiesneši norādījuši - bumba būs ''Warriors'' komandai. ''Bija vēl viens signāls, taču tāds bija saistībā ar minūtes pārtraukumu, kurš pienācās Dalasai,'' viņš komentēja. Savukārt Dalasas līderis Luka Dončičs atklājis, ka savā karjerā neko tamlīdzīgu vēl nebija piedzīvojis. ''Biju pārsteigts. Nodomāju, kas notiek? Neko tādu vēl nebiju redzējis.''

Pēc NBA noteikumiem Dalasai ir 48 stundas laika, lai iesniegtu protestu. Pēc tam, kad līgas komisārs Adams Silvers to ir saņēmis, katrai no komandām ir piecas dienas laika, lai iegūtu pierādījumus, kas atbalstītu tās argumentus. Pēc to iesniegšanas Silvers piecu dienu laikā pieņems galīgo lēmumu. Tāpat ''Mavericks'' jāmaksā desmit tūkstoši dolāri, kurus vienība saņems atpakaļ, ja protests tiks apmierināts.

Pēdējo protestu NBA vēsturē rakstīja tieši Dalasa pēc 2020. gada 22. februāra spēles pret Atlantas ''Hawks''. Toreiz tas netika apmierināts. Pēdējais apstiprinātais protests bijis samērā sen - 2008. gada janvārī. Dalasas ''Mavericks'' ar 36 uzvarām 73 spēlēs šobrīd ieņem devīto vietu Rietumu konferencē.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

  +3 [+] [-]

, 2023-03-23 18:42, pirms gada
nez kāds tad bija iemesls,ka neviens DAL spēlētājs negāja pēc tās bumbas,lai izmestu autu?

  +4 [+] [-]

, 2023-03-23 18:48, pirms gada
Nu ja protests- sekas 1) visa spēle tiks pārspēlēta, 2) spēle tiks pārspēlēta no apstrīdošās epizode,3) tiks diskvalificēti spēles tiesneši, 4) spēles rezultāts tiks apstiprināts.
Epizode 3.ceturtdaļas laikā neatstāja tiešu iespaidu uz kopējo spēles rezultātu.
Es esmu par ceturto variantu,

  +8 [+] [-]

, 2023-03-23 19:03, pirms gada
Kjūbans saka ka viņi(Dalasa) nostājās savā laukuma pusē!?? Tad kurā grozā iemeta Warriors?
Drīzāk jau viņi visi bija pretinieka laukuma pusē..

  -1 [+] [-]

, 2023-03-23 19:23, pirms gada
sapnis rakstīja: nez kāds tad bija iemesls,ka neviens DAL spēlētājs negāja pēc tās bumbas,lai izmestu autu?
Pieņemu, ka autu met no centra pēc timeouta.

  +1 [+] [-]

, 2023-03-23 19:42, pirms gada
Kjūbans varētu vienreiz sākt kritizēt savus līderus un treneri... Kids likās norm spēlētājs, bet nu kā treneris... sorry

  +6 [+] [-]

, 2023-03-23 20:12, pirms gada
Tiesnesis pirms pārtraukuma skaidri parādīja kuriem ir bumba. Viena komanda saprata, otra nesaprata

  +2 [+] [-]

, 2023-03-23 21:35, pirms gada
Minūtes pārtraukumā treneris Kids sajauca spēlētājiem galvas ar uzbrukuma kombinācijām un aizmrsa,ka autu sāk pretinieki.

     [+] [-]

, 2023-03-23 22:46, pirms gada
ArisLG rakstīja: Pieņemu, ka autu met no centra pēc timeouta.
Meta no gala, tā kā jocīgi tas viss- tur bija jābūt vismaz diviem Dalasas čaļiem autu izmest, ja domāja, ka viņiem pienākas bumba, bet nebija neviena pat tuvumā- kā šo Kjubans izskaidro?

  -1 [+] [-]

, 2023-03-24 00:16, pirms gada
Jason Child - pls trade the Bertans

     [+] [-]

, 2023-03-24 12:08, pirms gada
ArisLG rakstīja: Pieņemu, ka autu met no centra pēc timeouta.
Spēles pēdējās 2min treneris var izvēlēties, kurā galā metīs autu!