Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Kāpēc Veids šosezon nebūs MVP?

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Viedoklis: Kāpēc Veids šosezon nebūs MVP?
Lebrons Džeimss neļauj gūt grozu Dveinam Veidam. Un to pašu izdarīs arī MVP sakarā.
Foto: AFP

Tuvojas noslēgumam Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) Regulārā sezona. Ik tiek noteikts sezonas vērtīgākais jeb MVP spēlētājs. Šogad izkristalizējušies trīs pretendenti uz šo prestižo balvu – Kobī Braients, Lebrons Džeimss un Dveins Veids.

Ja Losandželosas ''Lakers'' līdera Braienta un Klīvlendas ''Cavaliers'' motora Džeimsa vārdu atrašanās šī gada NBA MVP kandidātu sarakstā šaubas un jautājumus nerada, tad Maiami ''Heat'' aizsarga Veida atzīšana par reālu kandidātu šīs sezonas vērtīgākā spēlētāja titulam notikusi tikai sezonas otrajā pusē, un arī ne viennozīmīgi. Salīdzinājumā ar Braientu un Džeimsu, Veidam ir iespaidīgāki statistikas rādītāji vairākās kategorijās – 2006. gada finālsērijas MVP Veids ir līgas rezultatīvākais spēlētājs, spēlē gūstot vidēji precīzi 30 punktu. Džeimsam ir 28,6 un Braientam 27,7. No trim kandidātiem viņš ir labākais arī piespēlēs, pārtvertajās bumbās un viņam ir labākais metienu procents no spēles. Kopējā efektivitātes ziņā līderis gan ir Džeimss, Veids ir trešais. Šosezon divreiz mačos Veids pārsniedzis 50 punktu robežu, vēl deviņās spēlēs viņš guvis vismaz 40 punktu. Bet...

Neskatoties uz diezgan iespaidīgajiem statistikas rādītājiem un faktu, ka viņš velk play off virzienā pagājušās sezonas vājāko komandu (15 uzvaras 82 spēlēs) ar sākumsastāva rūkiju aizsargu Mario Čālmersu, vēl vienu pērnā drafta izvēli Maikla Bīslija personā un treneri Eriku Spoelstru, kurš ir līgas jaunākais treneris un kuram šī ir pirmā sezona NBA galvenā trenera statusā, Veids šogad nekļūs par MVP. Un tam ir tikai viens iemesls – Maiami komandas atrašanas vieta NBA turnīra tabulā. Pašreiz ''Heat'' austrumu konferencē ieņem 5.vietu (37-32), un, ja nenotiks nekas ārkārtējs, komanda pēc gada pārtraukuma atkal kvalificēsies play off.

NBA sezonas MVP tradicionāli piešķir spēlētājiem ar ne vien iespaidīgiem individuāliem sasniegumiem, bet ļoti nozīmīgs ir komandas starts, un šajā ziņā gan Braientam, gan Džeimsam, salīdzinot ar Veidu, ir izteiktas priekšrocības. Džeimsa ''Cavaliers'' ar 57 uzvarām 70 mačos ir pirmā ne vien austrumos, bet visā līgā. Braienta pārstāvētā ''Lakers'' ir izcīnījusi par divām uzvarām mazāk. Tikai septiņas reizes pie MVP titula ticis spēlētājs, kura komanda Regulārajā sezonā izcīnījusi mazāk par 50 uzvarām, pēdējo reizi tas notika 80.gadu sākumā, tāpēc tendences ir skaidras.

Visticamāk, neskatoties uz Veida karjerā līdz šim labāko sezonu, kurā viņš katru spēli demonstrē augstas klases basketbolu un kļuvis par pretinieku komandu aizsardzību ļaunāko murgu (nav maz tādu, kas atzīst, ka Veids ir nenosedzams), nespēlējot kādā no līgas labākajām komandām, šosezon viņš par līgas vērtīgāko spēlētāju netiks atzīts. Paradoksāli, bet tā tas ir. No atlikušajiem diviem kandidātiem sliecos Džeimsa virzienā, bet tas jau ir pavisam cits stāsts...

1 2 53 komentāri
Slēpts komentārs: krisis

 +27 [+] [-]

, 2009-03-23 23:19, pirms 16 gadiem
tik un tā Veids ir mans favorīts cīņā par MVP
Slēpts komentārs: jankab16
Slēpts komentārs: Tu saki?

  -3 [+] [-]

, 2009-03-23 23:28, pirms 16 gadiem
nu man arii sosezon Veids ir paaris speeles licis palikt ar valjaa atveertu muti un nu jau sobriid liekas ka vinsh ir liigas labaakais speeletaajs...tachu jaapiekriit autoram ka vinja komandai ir paaraak slikts rekords lai vinsh kljuutu par MVP, k-gan saubu nav ar to kaada vinjam ir komanda saliidzinaajumaa ar LAL un CLV vinsh ir pelniijis sho titulu, tachu juutu ka ilgi liidz sezonas MVP titulam vinjam nav jaagaida...

  -1 [+] [-]

, 2009-03-23 23:29, pirms 16 gadiem
Tu saki? rakstīja: Šogad MVP ir neparedzams un pašam arī liekas, ka balvu iegūs Džeims, tikai savu tripple-double dēļ. Lai gan man pašam negribētos redzēt ne Kobi, ne Lebronu kā MVP. Kāpēc? Viņi tādi ir katru gadu.
James isteniba nevienu reizi nav bijis mvp... Kobe tikai vienu. Bet nu man jau liekas gan, ka sogad jadod JAmesam.. Komandai stabili bus vairak ka 60 uzvaras, komanda iespejams bus labaka liga sogad... un tas tiesi bija tas kas pietruka LBJ pagajusajos gados lidz MVP.. un ja ne tagad, tad kad tad vinjam dos to MVP?

  +8 [+] [-]

, 2009-03-23 23:29, pirms 16 gadiem
Tie, kas regulāri apmeklē tādas lapas, kā NBA.com , šis viedoklis jau sen ir zināms
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-03-23 23:33, pirms 16 gadiem
pec manam domam ari Veids ir labakais sogad bet diemzel nedabus MVP jo jau no sezonas sakuma bija skaidrs ka NBA vadiba uz MVP bidis Lebronu (nenoliedzami ka vina spele ir iespaidiga). Veida spele man liekas daudzveidigakaa un gudraka par lebronu bet nu tas protams katram var but subjektivi.

  +1 [+] [-]

, 2009-03-23 23:36, pirms 16 gadiem
Bilde ar dziļu jēgu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2009-03-23 23:44, pirms 16 gadiem
Nu komentārs zem bildes vairāk nekā graujošs...

  +3 [+] [-]

, 2009-03-23 23:52, pirms 16 gadiem
pilniigs swiests !
kaa var tik parliecinoshi runaat ka tas buuus un tas nebuus .. pffff
sakat ko gribat bet wade shobriid shosezon ir stabilaakais un manuprat labaakais spielers !

  +1 [+] [-]

, 2009-03-24 00:02, pirms 16 gadiem
nu man liekas ka visiem trim var dot MVP
katram ir savi plusi lai ari katrs no vinjiem ir ari viena aktiera sova piekriteji(ka DW teica-si ir mana komanda un es busu tur lideris un man vienalga kas mums pievienojas) visticamak sogad MVP dabus LBJ vinjam faktori ir daudz parocigaki-komanda labaka liga pietam prieksa pagajusa gada cempioniem,neskaitami tripli sezona,daudzas speles pietrukst viena bumba vai piespele lidz triplam...bet nu mes te varam spriest utt..pagaja cik gadi lidz Kobe dabuja..eksperti ir neprognozejami beigas iedos MVP Sakam par vinja otro jaunibu(vai jau vairakartejo jaunibu)

  -1 [+] [-]

, 2009-03-24 00:02, pirms 16 gadiem
Besii ara tie shitadi idioti "ir labākais Defensive player..salīdzinot ar abiem pārējiem..." peec statistikas nav jastas kursh ir labakais Defensive speletajs.. Doma ar galvu.. No siem trim Kobe ir nesalidzinami labakais, ir bijis ieklauts vairakas reizes "defensife team" utt.. Jā Weidam ir vairāk steals un James ir vairak Block Shots utt... Bet vaig pastiities uz aizsardzibu ka tadu, spele Lakers-Cavs James praktiski neko nevareja izdariit, un nejau Kobem tajaa spele bija 20steals un 20blocked shots. Ir arii tada "maza" nianse kaa kaju darbiba un nelaushana pretinkiekam tikt pie metiena vai ari maximali apgruutinaat to. Ta kaa doma bik. ..

Bet par MVP vairaak visticamakais ka dabus James, lai gan pasham to negribas, bet jadoma ir objektiivi nevis labakais kandidaats ir milakais speletajs.!

  -1 [+] [-]

, 2009-03-24 00:04, pirms 16 gadiem
rainmaker rakstīja: nu man liekas ka visiem trim var dot MVP
katram ir savi plusi lai ari katrs no vinjiem ir ari viena aktiera sova piekriteji(ka DW teica-si ir mana komanda un es busu tur lideris un man vienalga kas mums pievienojas) visticamak sogad MVP dabus LBJ vinjam faktori ir daudz parocigaki-komanda labaka liga pietam prieksa pagajusa gada cempioniem,neskaitami tripli sezona,daudzas speles pietrukst viena bumba vai piespele lidz triplam...bet nu mes te varam spriest utt..pagaja cik gadi lidz Kobe dabuja..eksperti ir neprognozejami beigas iedos MVP Sakam par vinja otro jaunibu(vai jau vairakartejo jaunibu)
Par jaunibam jau gluzi MVP nedod, bet ja nedod nevienam no shiem trijiem es par C.Paul tomer arii aizvada ljoti labu sezonu un Hornets ir diezgan specigi..

     [+] [-]

, 2009-03-24 00:08, pirms 16 gadiem
jankab16 rakstīja: diezgan subjektiivs viedoklis piedod, autor, bet ja nevari uz lietām paskatīties bik objektīvāk, tad nevajag varbūt vispār rakstīt šādus rakstus, kas domāti lai Lebrona fani gūtu lielāku pašpārliecinātību par savu elku. Džeimss ir favorīts uz titulu, bet ne tik liels kā autors vēlas apgalvot.
nu nav tur nekaa neobjektiiva.. paskaties ko raksta mediji Ziemeljamerikas presee?? Ka par realiem kandidatie mrunaa tikai par Kobi un Lebronu!... un autors ljoti pareizi mineeja iemelsu: komandas sasniegtais! un tikai atgadinaajumam: tiehsi mediji arii nosaka MVP.. ne jau treneri.. ne jau pashi speletaji,m bet tieshi par sportu rakstoshie Ziemeljamerikas mediji!! Veids spelee lieliski.. nav divu domu, bet MVP balsojuma patr vinju ka pirmo kandidatu labakajaa gadiijuma nobalsos tikai kaadi 2 3 zhurnaalisti no 300 (un tie pashi buus no Floridas)....

un taa nav nekada spiedeleeshan.. taa ir logjika , ko vareteu salauzt tikai peeknji Lebrona un Kobes katasrofali slikti rezultaati (gan komandai gan vinjiem pashiem)

ja tev piem., shjiet ka pedeejo 30 gadu pieerdze (kad MVP nav dabuujis speltajs no komandas ra labu uzvareto / zaudeto spelju attieciibu) ir neiobjektiivi, tad piedod atvaino kas tev buutu objektiivi???
Slēpts komentārs: rainmaker

  +7 [+] [-]

, 2009-03-24 00:22, pirms 16 gadiem
rainmaker rakstīja: em beidzam strideties kam dos MVP uzrakstam vestuli NBA ekspertiem ka mes ludzam lai piekir MVP Dzordanam...prikola pec
maksimums 13 gadi
Slēpts komentārs: Zhurks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-03-24 01:02, pirms 16 gadiem
jankab16 rakstīja: diezgan subjektiivs viedoklis piedod, autor, bet ja nevari uz lietām paskatīties bik objektīvāk, tad nevajag varbūt vispār rakstīt šādus rakstus , kas domāti lai Lebrona fani gūtu lielāku pašpārliecinātību par savu elku. Džeimss ir favorīts uz titulu, bet ne tik liels kā autors vēlas apgalvot.
Šitas tak viedoklis - tas jāmāk atšķirt no ziņas! Acīmredzot dažam labam pat nepalīdz tas, ka pirms virsraksta parādās vārds viedoklis

  -2 [+] [-]

, 2009-03-24 01:08, pirms 16 gadiem
Diezgan interesants raxts... Un diezgan patiess arī pēc manām domām tā notikska tomēr šosezon MVP tiks The King rokās....!
Slēpts komentārs: viedoklis

  +2 [+] [-]

, 2009-03-24 07:13, pirms 16 gadiem
Veidam jabut MVP,
Visās speles rada loti labu sniegumu,nav žel ari kadu skaistu piespeli atdot

  -1 [+] [-]

, 2009-03-24 07:33, pirms 16 gadiem
mans viedoklis ka shajaa sezoonaa viennoziimiigi MVP ir jaabuut Veidam... LeBrons vsp ir palicis nenormaals izleceejs...

  +4 [+] [-]

, 2009-03-24 07:40, pirms 16 gadiem
Tu saki? rakstīja: Šogad MVP ir neparedzams un pašam arī liekas, ka balvu iegūs Džeims, tikai savu tripple-double dēļ. Lai gan man pašam negribētos redzēt ne Kobi, ne Lebronu kā MVP. Kāpēc? Viņi tādi ir katru gadu.
Nu neatceros ka Lebrosns būtu kādreiz dzīvē dabūjis MVP, bet Braints pirmo (!!!)dabūja tikai pagājšgad.

  -1 [+] [-]

, 2009-03-24 09:20, pirms 16 gadiem
Es minēšu čali, kurš ir tikpat pelnījis kā Flash - Kriss Pols! Viņš ir līgas līderis pārķ.bumbās un piespēlēs! Tas ir čalis, kura spēli ir prieks skatīties, un, starp citu, viens no līgas pašreiz reālākajām cerībām uz quadruple-double! Īsts saspēles vadītājs, bet nu medijiem jau patīk smuki danki un citas izlecīgas lietas, bet, manuprāt, Polam jābūt sarunā par MVP. Slavena latviešu komentētāja vārdiem - riktīgs "mazais nazītis"!!!

P.S. Veids - labāks aizsardzībā par Kobi un Lebronu??? Atsevišķos brīžos - varbūt, kopumā - nekādā gadījumā....

  -1 [+] [-]

, 2009-03-24 09:20, pirms 16 gadiem
tas kurs teica, ka veids vienigais no trim minetajiem kapa aizsardziba... ir kaut kur manami saspiedis galvu

     [+] [-]

, 2009-03-24 09:35, pirms 16 gadiem
par to uzvaru skaitu runajot....kāda komanda ir lakers un cavaliers ar kadiem sastaviem un kaada heat, nezin vai briants un dzeims ar heat tiktu tik taalu vispar

  -1 [+] [-]

, 2009-03-24 10:03, pirms 16 gadiem
un nezin vai Veids ar lakers vai cavs tiktu tik taalu, vismaz Cavs noteikti pietiek aizsargu - Williams, Wests, Gibsons, var arii Pavlovics speeleet sg, ko nevar teikt par uzbruceejiem - Lebrons un .... Bet Braientam ir cita aura, ar vinju jebkura komanda tiktu playoffos, pat Warriors Veidam diemzheel ne vienmeer tas ir izdevies.

  +1 [+] [-]

, 2009-03-24 10:05, pirms 16 gadiem
neesmu Lebrona fans, bet nav shaubu ka vinsh buus MVP....... kur nu veel labaaka iespeeja iedot Lebronam kaa shosezon, kad Cavs ir liigas labaakaa komanda........... njaaa zeel Weidu, vinsh aizvada izcilu sezonu

  -1 [+] [-]

, 2009-03-24 10:08, pirms 16 gadiem
par veidu varu teikt taa...
kaa saka OS kapat... taa joprojam turpina

  +1 [+] [-]

, 2009-03-24 12:51, pirms 16 gadiem
"...Neskatoties uz diezgan iespaidīgajiem statistikas rādītājiem un faktu, ka viņš velk play off virzienā pagājušās sezonas vājāko komandu (15 uzvaras 82 spēlēs)..."

Tāpēc arī MVP viņš ir pelnījis!!!

  -3 [+] [-]

, 2009-03-24 13:06, pirms 16 gadiem
autor un pārējie paskataties kādi palīgi ir Kobem un Jamesam un kas ir Wade??? LA un CAVS varētu uzvarēt arī bez šiem diviem bet Miami bez Wade tagad būtu tur pat kur pagājušajā gadā
Vēlreiz atkārtošu jums paskataties uz Miami šogad kad Wade ir vesals un atceraties Miami pagājušajā gadā kad Wade bija pēc traumas
Un par MVP pašlaik cinās izteikti 2 džeki James un Wade, bet es tomēr domāju, ka Wade pelnījis vairāk
1 2 53 komentāri