Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA Austrumu konferences apskats

Nacionālajā Basketbola Asociācijā aizvadītas astotā daļa spēļu, un kā pirmo piedāvājam Austrumu konferences apskatu, kura pamatā ir komandu vērtējums, balstoties uz starpsezonā veiktajām sastāva korekcijām un solījumiem.

1. Bostonas "Celtics" (9-1)
Komandas ģenerālmenedžera Denija Eindža paraksts starpsezonā figurēja visbiežāk uz spēlētāju darījumu apliecinošiem dokumentiem. Atmaksājās, jo "Celtics" izdevās sezonu sākt ar astoņām uzvarām pēc kārtas, kas ir labākais sasniegums pēdējo 35 kluba gadu vēsturē. Basketbola apskatnieks Džošua Snaiders, skatoties "Celtics" spēles, velk paralēles ar basketbola videospēlēm - tu iegūsti savā rīcībā trīs līgas zvaigznes apmaiņā pret veselu virkni jauno talantu un sāc uzvarēt. "Lielais trio" vidēji spēlē gūst vairāk par 60 punktiem, izcīna kopā 20 atlēkušās bumbas un atdod 12 rezultatīvas piespēles, taču uz rezervistu soliņa pavada nieka desmit minūtes no spēles laika. Lai gan, protams, nevar izslēgt tādus faktorus kā spēlētāju savainojumi, fiziskās formas kritums, nelabvēļu radītas afēras, pēkšņi konflikti. Vienīgais zaudējums piedzīvots pret Orlando "Magic" (102:104), kuras starta izrāviens ir daudz lielāks pārsteigums.

2. Orlando "Magic" (10-3)
Starpsezonā komandu pameta centrs Darko Miličičs un Grants Hils, toties tika iegūts Rašārds Lūiss, kurš aizvadītajās 13 spēlēs guvis vidēji 20,5 punktus. Nenoliedzami maģiskākais no "Magic" ir Dvaits Hovards, kurš kļuvis par jaunāko spēlētāju, kurš izcīnījis 3000 atlēkušās bumbas. "Viņš ir šīs komandas līderis," atzina ceturto sezonu līgā aizvadošais saspēles vadītājs Džamērs Nelsons. Minētajiem spēlētājiem pieplusojot klāt turku uzbrucēju Hedo Turkoglu, var vilkt paralēles ar Bostonu, tādēļ arī šoreiz ir vietā jautājums, cik ilgi šādu slogu izturēs komandas redzamākās sejas.

3. Detroitas "Pistons" (7-4)
Detroitas četri zaudējumi vairāk norakstāmi uz astoņu izbraukuma spēļu rēķina, un ne velti oficiālo mājaslapu rotā uzraksts: "Mājas, mīļās mājas". Tiesa, ceļgalu sastiepis uzbrucējs Rašīds Voless, kas var vēl vairāk saasināt problēmas komandas garajā galā. Vēl vērā ņemams fakts bija "Pistons" vēlme savas rindas kuplināt ar "Lakers" spīdekli Kobe Braientu, pretī atdodot Teišonu Prinsu, Ripu Hamiltonu un Amīru Džonsonu. Vienīgi Braienta negatīvais galalēmums šo darījumu izjauca. Centrālais tēls "Pistons" palicis saspēles diriģents Čansijs Bilapss, gūstot 18,1 punktu un atdodot 8,1 rezultatīvu piespēli.

4. Milvoki "Bucks" (6-4)
Pagājušajā sezonā līderu mocīšanās ar savainojumiem radīja mānīgu iespaidu par vienību, tādēļ "Bucks" atrašanos ceturtajā vietā nav uzskatāms par lielu sensāciju. Jau FIBA Amerika izcīņā uzbrucējs Maikls Reds pierādīja, ka ir bīstams snaiperis, ko apliecina arī NBA jaunajā sezonā (24,2 punkti vidēji spēlē). Tāpat visās spēlēs starta pieciniekā ir devušies komandas jaunieguvumi - Desmonds Maisons un debitants Jī Jinljans -, apliecinot savu lietderību. Izlaidis visu pagājušo sezonu, ierindā atgriezies 2004./05.gada sezonas visprogresējušākais spēlētājs Bobijs Simonss.

5. Šarlotes "Bobcats" (6-5)
Maikls Džordans kā viens no "Bobcats" īpašniekiem starpsezonā naudu nežēloja, lai noturētu līderi Džeraldu Volesu un pastiprinātu sastāvu ar Džeisonu Ričardsonu. Tomēr, sezonai nesākoties, smagos savainojumos iedzīvojās Adams Morisons un Šīns Mejs, kas ambiciozos plānus padarīja nedaudz pieticīgākus. Sezonas sākums izdevies salīdzinoši veiksmīgs, lai arī astoņas spēles aizvadītas savu skatītāju priekšā. Ļoti produktīvu sniegumu aizvadītajās spēlēs rāda trešo sezonu līgā aizvadošais saspēles vadītājs Reimonds Feltons (17,6 punkti un 7,8 rezultatīvas piespēles). Pēdējos gados iegūtā talantu kalve (Mets Karols, Džeralds Voless, Emeka Okafors, Valters Hermans un citi) beidzot sāk dot augļus, atliek novēlēt vien stabilitāti visas sezonas garumā, kas ļautu iekļūt playoff pirmoreiz kluba pastāvēšanas vēsturē.

6. Vašingtonas "Wizards" (6-5)

Vienam no kluba līderiem Gilbertam Arenasam sezona iesākusies bēdīgi. Pirmajās spēlēs kliboja metienu precizitāte, un vakar veiktās meniska operācijas dēļ Arenasam nāksies izlaist trīs mēnešus, kas var nelabvēlīgi atsaukties uz komandas sniegumu turpmāk (pagājušās sezonas izskaņa šādām bažām ir reāls pamatojums). Jāpiemin, ka pēc pirmajās piecās spēlēs piedzīvotiem zaudējumiem, "Wizards" izcīnīja sešas uzvaras pēc kārtas. Lielākie panākumu kaldinātāji komandā ir Antuans Džeimisons, Karons Batlers un jau pieminētais Arenas, taču, kā klāsies bez viņa, var tikai minēt.

7. Klīvlendas "Cavaliers" (6-6)
Sezonas sākumu pabojājusi savainojumu gūzma (Larijs Hjūzs, Doneils Māršals, Ēriks Snovs), kā arī neaktivitāte spēlētāju tirgū, zinot vadības ilgo vilcināšanos parakstīt līgumu ar Aleksandru Pavloviču, turklāt vēl joprojām brīvais aģents ir spēka uzbrucējs Aleksanders Varežao. Protams, teju katras nakts Top10 apskatā ir kāds Lebrona Džeimsa meistarstiķis. Džeimsa statistika ir iespaidīga - 30,9 punkti, 7,8 atlēkušās bumbas un 7,7 rezultatīvas piespēles. "Cavaliers" turpmākās uzvaras atkarīgas no partneru palīdzības, kā arī kārtīga saspēles vadītāja atrašanas (savainotais "Kings" spēlētājs Maikls Bibijs pieminēts visbiežāk), kas padarītu vieglāku 23. numura darbu laukumā.

8. Toronto "Raptors" (6-6)
No "Raptors" tika gaidīts iepriekšējās sezonas tendences turpinājums, tomēr gada trenera Sema Mičela variēšana ar sastāvu vēlamo rezultātu nedeva, tomēr pozitīvi ir fakts, ka atsevišķi spēlētāji sezonas sākumā netiek pārslogoti, tā teikt, ar domu par sezonas beigām un izslēgšanas turnīru. Mičela pieeja šajā gadījumā atšķiras no Riversa ("Celtics"), Van Gandija ("Magic"). Boša sniegumu (statistiku) negatīvi ietekmējis izlaistās pirmssezonas pārbaudes spēles ceļgala savainojuma dēļ. Potencionāls un meistarība kanādiešiem ir, lai pacīnītos par vietu izslēgšanas turnīrā.

9. Indianas "Pacers" (5-7)
Zinot "Pacers" neveiksmes pēc veiktās maiņas ar "Warriors" pagājušās sezonas izskaņā, nekas neliecināja par nosacīti sekmīgo sezonas sākumu (trīs uzvaras pēc kārtas), tiesa, seši piedzīvotie zaudējumi pamazām visu nolika ierastajās plauktiņos. "Pacers" spēles stils atgādina Dona Nelsona spēles rokrakstu, jo tiek praktizēts ātrs spēles temps, ne velti gūto punktu ziņā Indiana atrodas starp Austrumu konferences līderēm, bet aizsardzībā bieži tiek grēkots (ielaisti 104 punkti vidēji). Turklāt brīvos spēlētājus ar piespēlēm apdala pieredzējušais Džamals Tinslijs. Atzīstamu progresu nodemonstrējis trešo sezonu NBA spēlējošais Denijs Greindžers, kurš ar 18,1 gūtiem punktiem vidēji spēlē ir "Pacers" rezultatīvākais spēlētājs.

10. Ņūdžersijas "Nets" (5-7)
Ņūdžersijas "Nets" tikai vakar pārtrauca sešu zaudējumu sēriju, uzvarot "TrailBlazers" ar 106:101. Īsts komandas motors ir līgas veterāns Džeisons Kids, kuram pēc 12 nospēlētajām spēlēm statistikā nedaudz pietrūkst līdz tripple-double - 10,9 punkti, 10,5 rezultatīvas piespēles un 8,8 atlēkušās bumbas. Kidam lieliski piebalso Ričards Džefersons, kurš ar 24,5 gūtiem punktiem ir vienības labākais punktu guvējs. Bet trešais "Nets" balsts Vinss Kārters mocās ar savainojumiem (sastiepta potīte 10.novembrī). Vēl var izcelt debiantu, spēka uzbrucēju Šīnu Viljamsu, kurš vairākkārt apliecinājis savas bloķētāja iemaņas. Mikija Mūra aizvietotājs Džamals Magloirs līdzjutējus iepriecināt nespēj, tomēr nenoliedzami "Nets" sniegumu lielā mērā ietekmēs 34 gadus vecā Kida fiziskā izturība garajā sezonā.

11. Atlantas "Hawks" (4-7)
Demonstrē skaistu basketbolu, tomēr stabilitātes komandas komplektācijas stratēģijas dēļ trūkst. Viens no komandas līderiem Džošs Čaildress pēc kādas spēles atzinās: "Mums jābūt pietiekami gudriem, lai pareizā brīdī to izmantotu - kad piebremzēt, kad paspert soli atpakaļ un kad ieslēgt uzbrukuma režīmu. Bet atļaut pretiniekiem kontrolēt tempu - mums tas vienkārši neder." Teikto var uzskatīt par norādīšanu uz spēlētāju pieredzes trūkumu. Labas spēles mijās ar sliktām, tomēr tas var atstāt negatīvu iespaidu uz komandas plāniem iekļūt izslēgšanas turnīrā. Gan Džo Džonsona, gan Morisa Viljamsa, gan Džoša Smita statistika ir pieklājīga. Tāpat uz labākā sezonas debitanta balvu pretendē Als Horfords, kurš aizvadītajās spēlēs izcēlies ar 8.9 gūtiem punktiem un 10,1 izcīnītu atlēkušo bumbu. Pagaidām gan tās komplektācija ir perspektīvas virzienā vērsta.

12. Filadelfijas "76ers" (3-7)
Komandas līdera Andrea Iguodala teiktais pēc zaudējuma "Wizards" (101:116) izsaka daudz: "Viss palicis pa vecam. Valda liels haoss uz laukuma. Izskatījāmies vienkārši briesmīgi, turklāt viņi spēlēja ļoti elementāru basketbolu." Tāpat Iguodala, kurš aizvadītajās spēlēs guvis 17,5 punktus, atklāja, ka aizsardzības rotācijas nedarbojas, uzbrukumā komanda ir bezzobaina un treniņos notiek tieši tas pats. Brīnumus no šo komandu negaidiet gan finansiālu apspvērumu, gan "76ers" spēlētāju vidējā vecuma dēļ.

13. Čikāgas "Bulls" (2-8)

2004./05.gada sezonā Čikāgas "Bulls" sezonu sāka ar katastrofālo 0:9, taču spēja saņemties un iekļuva izslēgšanas turnīrā, tiesa, pirmajā kārtā sērijā ar 2:4 piekāpjoties Vašingtonas "Wizards". Arī pagājušajā sezonā "Bulls" pēc 12 aizvadītājām spēlēm atradās kritiskā situācijā (bilance 3:9), taču trešo sezonu pēc kārtas iekļuva playoff. Vai tiešām Čikāgas basketbolisti vienkārši ietur savu stilu? "Nespējam ievērot spēles plānu," zaudējuma iemeslus meklē Bens Gordons, ar kuru komanda (tāpat kā ar Luolu Dengu) neizmantoja iespēju pagarināt līgumu līdz 31.oktobrim, kas nozīmē, ka šie spēlētāji pēc sezonas kļūs par ierobežotajiem brīvajiem aģentiem. Tomēr lielākais problēmu cēlonis ir uzbrukums, jo tai ir vissliktākais metienu realizācijas koeficients līgā. Piemēram, rezultatīvākais spēlētājs Bens Gordons realizējis vien 35% metienus no spēles, turklāt saspēles vadītājs Kirks Heinričs nespēj izbrīvēt partnerus labās metienu pozīcijās (5,7 rezultatīvas piespēles spēlē), kā arī reti dodas caurgājienos. Sezona ir gara, un komandas sastāvā ir pietiekami meistarīgi izpildītāji un treneru personāls.

14. Maiami "Heat" (2-9)

2005./06.gada sezonas čempionu Maiami "Heat" lejupslīde iesākās jau pagājušajā sezonā. Abu līderu – Šakila O’Nīla un Dveina Veida – savainojumu sērijas liedza Maiami tikt tālāk par izslēgšanas turnīra pirmo kārtu, piekāpjoties Čikāgas „Bulls” sērijā ar 0:4. Nenoliedzami, ka šajā strapsezonā bija nepieciešamas pārmaiņas, taču par pozitīvām tās ir grūti saukt, jo komandas tālmetienu speciālists Džeisons Kapono pārcēlies uz Toronto, pirmais rezervists Džeimss Pousijs karjeru turpinās Bostonā, veterāns Edijs Džounss savu 14.sezonu NBA pavadīs kopā ar Dirku Novicki. Tā vietā parakstīti līgumi ar Fila Džeksona kritizēto Ņujorkas puisēnu Smušu Pārkeru, kārtējo veterānu Anferniju Hārdeveju un pāris jaunajiem spēlētājiem. Starpsezonā padarītā darba izgāšanos pilnībā apliecina pieticīgais sezonas sākums (iespējams, arī visa sezona). Arī Dveina Veida atgriešanās ierindās neglāba Maiami no zaudējuma "Hawks" (79:82). Galvenais treneris Pets Railijs pat izteicies, ka laikam pašam būs jādodas laukumā.

15. Ņujorkas "Knicks" (2-9)
Astoņi zaudējumi pēc kārtas izsaka visu par līgas bagātāko klubu. "Mūsu mērķis vairs nav playoff," intervijā starpsezonas laikā atklāja komandas pamatcentrs Edijs Karijs. "Tai drīzāk jābūt kā likumsakarībai, paskatoties uz mūsu talantiem un treneru personālu." Saspēles vadītāja Stefana Mārberija vārdi, gatavojoties jaunajai sezonai, bija vēl uzstājīgāki: "Uz papīra esam čempionu komanda." Pavisam citādāka aina redzama pēc nospēlētām desmit spēlēm, kurās "Knicks" uzvarējusi vien divas reizes, ieņemot pēdējo vietu Austrumu konferencē. Protams, raksturīgi iepriekšējām sezonām sākās netīrās veļas mazgāšana kluba iekšienē. Stefans Mārberijs pat saņēma 180 000 dolāru sodu par neierašanos uz spēli, jo tā bijusi kā atbildes reakcija konfliktam ar galveno treneri Aiziju Tomasu. Tiesa, Tomasa demisiju pieprasījuši pat iecietīgākie līdzjutēji "Warriors" spēles laikā. Atmosfēru "Knicks" vienībā var devēt par kritisku, kādā no treniņiem spēlētāji pat padzīti no zāles.

Izmantotie resursi:
www.nba.com

     [+] [-]

, 2007-11-22 22:17, pirms 16 gadiem
labs raksts!! paldies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-11-22 22:18, pirms 16 gadiem
paldies labs!

  -1 [+] [-]

, 2007-11-22 22:20, pirms 16 gadiem
Laba konference, izskatas ka beidzot Celtic ir atkopies no ieilgusas krizes kas
vinjus vajaja visas ieprieksejas sezonas, bet diezvai vinji sosezon izcinis NBA cempiona titulu, bet lai veicas

  -1 [+] [-]

, 2007-11-22 22:22, pirms 16 gadiem
malacis!
labs rakstiņš.

  -3 [+] [-]

, 2007-11-22 22:25, pirms 16 gadiem
Interesanti, kā šis varētu pretendēt uz statusu "svarīgākais sportā"?

  -1 [+] [-]

, 2007-11-22 22:26, pirms 16 gadiem
msz_no_sirds, darbā ir ielikts liels darba apjoms, tad kāpēc lai gan viņš nepretendētu uz TOP raksta vietu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2007-11-22 22:33, pirms 16 gadiem
Bostona, Orlando un Detroita būs stabilas vērtības šajā konferencē, pārējie tikai epizodiski var konkurēt ar spēcīgākajām rietumu konferences komandām ...

  +4 [+] [-]

, 2007-11-22 22:35, pirms 16 gadiem
nu HOVARDS tagad MAGIC velk, ka O'Neal vilka asavaa jauniiba MAGIC
bet nu KNICKS ir manuprāt pēdējās desmitgades smieklīgākā komanda
Slēpts komentārs: msz_no_sirds

  -1 [+] [-]

, 2007-11-22 22:59, pirms 16 gadiem
Pagājušajā sezonā likās, ka austrumu konferencē ir diezgan daudz labas komandas. Šogad kaut kur visas pazudušas. Nez cik ilgi Bostona izturēs tādu tempu (uzvaras). Orlando kaut kā pārsteidz, jo sastāvs it kā nav pārāk mainījies, bet spēlē tīri labi. Lai gan pagājušajā sezonā bija līdzīgi, sākumā gāja ļoti labi, bet beigās jau sāka slīdēt tabulā uz leju. Detroita gan jau tikai ieskrienas, beigās būs augšgalā. Toronto gan mani pārsteidz. Gaidīju labāku sezonas sākumu. Manā uztverē šīs ir komandas, kuras varētu uzvarēt konferencē. Ja salīdzina atlikušās ar rietumu konferenci, tad gribas teikt, ka paliek tikai viduvējas komandas, kuras rietumos cīnītos par iekļūšanu play off.

  -1 [+] [-]

, 2007-11-22 23:00, pirms 16 gadiem
jā, labs raksts gaidīšu arī Rietumu Konferences apskatu!
Slēpts komentārs: iwo4ever

  -1 [+] [-]

, 2007-11-22 23:07, pirms 16 gadiem
patieshaam labs raksts, jaagaida raksts par Rietumu konferenci
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2007-11-22 23:44, pirms 16 gadiem
msz_no_sirds tu esi lohs

     [+] [-]

, 2007-11-23 02:44, pirms 16 gadiem
ideals.. raksts

     [+] [-]

, 2007-11-23 14:46, pirms 16 gadiem
Knicks nekas nesanaak, zeel Rendolfu!!

Wizards malachi, peec bezceriigaa 0:5, 6 uzvaras pec kaartas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-11-24 15:46, pirms 16 gadiem
Bostona apsolūtie Liideri bet ceru ka nevienam no lielā trijnieka nebūs traumu Jo tad gan būs švaki. Tagad galvenais iekļūt play - off.