Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

"Jazz" turpina pārbūvi un aizmainīs snaiperi Bogdanoviču uz "Pistons"

"Jazz" turpina pārbūvi un aizmainīs snaiperi Bogdanoviču uz "Pistons"
Bojans Bogdanovičs nākamsezon spēlēs tieši "Pistons". Foto: USA Today Sports/Scanpix

NBA Rietumu konferences komanda Jūtas "Jazz" turpina vērienīgo sastāva pārbūvi. ESPN un "The Athletic" ziņo, ka starpsezonā jaunu komandu atradis Bojans Bogdanovičs, kurš iekļauts "Jazz" un Detroitas "Pistons" maiņas darījumā, pretējā virzienā dodoties Kellijam Olinikam un Sabens Lī.

Šovasar jau šķīrusies no savām lielākajām zvaigznēm, Rūdija Gobēra un Donovana Mičela, Jūtas "Jazz" aizmainījusi vēl vienu no atslēgas spēlētājiem, tālmetienu speciālistu Bojanu Bogdanoviču. 33 gadus vecais horvāts Jūtā pavadījis trīs sezonas, no kurām ražīgākā bijusi pirmā - vidēji 20,2 punkti mačā un 41,4% precizitāte no tālās distances.

Aizvadītajā sezonā Bogdanovičam 69 regulārā turnīra spēlēs 18,1 punkts un 38,7% realizēti tālmetieni, bet izslēgšanas spēlēs sešos mačos 18,0 punkti un 33,3% precizitāte no trīspunktu atzīmes.

Vieglā uzbrucēja karjeras nākamais pieturpunkts NBA būs Detroita, pievienojoties "Pistons" vienībai, kas pērn bija otrā sliktākā tālmetienu izpildītāja visā līgā. Iepriekš Bogdanovičs pārstāvējis arī Indianas "Pacers", Vašingtonas "Wizards" un Bruklinas "Nets".

Uz Jūtu, savukārt, pārcelsies Kellijs Oliniks un Sabens Lī. 31 gadu vecais Oliniks pērn bija rezerves izvēle "Pistons" garo spēlētāju rotācijā un aizvadītajos 40 mačos guva vidēji 9,1 punktu un 4,4 atlēkušās bumbas. Tikmēr 23 gadus vecais Lī atgriezies komandā, kas amerikāni 2020. gadā draftēja ar 38. numuru, taču vēlāk aizmainīja uz ''Pistons''. Saspēles vadītājs savā otrajā NBA sezonā 37 spēlēs guva 5,6 punktus un 3,3 rezultatīvas piespēles.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...


, 2022-09-22 20:26, pirms 2 gadiem
pilnīgā tankā iekāpa.
, 2022-09-23 07:17, pirms 2 gadiem
ļoti dīvaini. UTA tika vaļā no Bogdanoviča, dabūja Olyniku,kas ir tīri ok vecis, bet nu priekš kam viņiem.. Savukārt vispār nav skaidrs kādēļ DET šo vajadzēja. Vienīgais, ja nu tiešām domā sākt šogad mēģināt vinnēt un reāli laist laukumā Bojanu.
, 2022-09-23 09:43, pirms 2 gadiem
No Detroitas puses tas it kā būtu daudz saprotamāk. Viņiem ir 2 spēlētāji par daudz komandā, kas tā pat būtu jāatlaiž pirms sezonas. Tagad mainot divus pret vienu spēlētāju, būs jāatlaiž tikai viens. Otrkārt Lī laukumā tiktu maz, ņemot vērā plašo un talantīgo aizsargu rotāciju. Arī centra pozīcijā jāiespēlē jaunie talanti Durens un Stjuarts+Noels kā pieredzējušais. Nav loģikas turēt komandā tādu spēlētāju kā Oliniks. Toties tālmetienu precizitātē DET bija TOP3 sliktākā komanda pagājušajā sezonā. Bogdanovič to varētu mainīt/uzlabot un SF pozīcijā nav pietiekami daudz spēlētāji rotācijā. Protams februārī varbūt varēs izdevīgi aizmainīt viņu par 1.k piku.
, 2022-09-23 09:52, pirms 2 gadiem
No Jazz puses patreiz nav saprotama šī maiņa. Skaidrs, ka sākumsastāva centra viņiem nebija. Tāpēc Oliniks protams noderēs. Bet vai tiešām nevarēja dabūt kādu jēdzīgu drafta izvēli? Laikam nevarēja. Tur apakšā ir kaut kas ko mēs nezinām. Iespējams top vēl kāda lielāka maiņa. Vēl viņi atbrīvoja arī kādus 5 milj. algās, ko paņēma DET vairāk. Varbūt tam ir kāda nozīme. RW+Nunn pret Konly+Beasley+Klarkson?
, 2022-09-23 14:38, pirms 2 gadiem
Piekrītu Charly, ka Olinikam īsti vairs nav vietas Pistons rotācijā, jo uz viņa pozīciju ir perspektīvi jaunie, kuriem jādod daudz minūtes + trūkst labu 3p metēju/snaiperu + ir virkne jauniem/talantīgiem čaļiem uz aizsargu pozīciju(nez, kad Heizs beidzot savu talantu sāks rādīt).
Jazz... es pieļauju, ka Oliniks ceļos kaut kur tālāk, lai gan - viens veterāns-darba rūķis garajā galā par skādi nenāks. Lee - talantīgs saspičs - Pistons vieta neatradās, taču Jazz gan jau savas minūtes dabūs. Jautājums par Konliju - mainīs/nemainīs prom? No tāda komandas mikroklimata viedokļa ideāls spēlētājs, taču diezvai ir vērts turēt komandā tik dārgu mentoru. Ja ne tagad - starpsezonā, tad februārī noteikti ceļos uz kādu pretendentu komandu.
Mirklis no Vankūveras "Canucks" un Nešvilas "Predators" spēles. Foto: Bob Frid/USA Today Sports/Scanpix

Vankūverieši un citas komandas cīnīsies par mājas spēļu priekšrocību atgūšanu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā šonakt Vankūveras "Canucks", Vinipegas "Jets" un Edmontonas "Oilers" izbaukumā spēkosies par atgriešanos sēriju priekšgalā.
Nikola Jokičs un Entonijs Deiviss. Foto. USA Sports Today. Scanpix
5

Jokičam 24+15+9 pret "Lakers", čempione "Nuggets" soļa attālumā no nākamās kārtas

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) trešo sērijas spēli aizvadījušas Denveras "Nuggets" un Losandželosas "Lakers" komandas. Čempione arī izbraukuma pirmajā spēlē tika pie uzvaras (112:105), nonākot viena soļa attālumā no nākamās play-off kārtas.
Žoels Embīds sērijas trešajā spēlē. Foto: AP/Scanpix
17

Embīdam netīra spēle un 50 punkti uzvarā, "Magic" sagrauj "Cavaliers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pirmos panākumus izcīnījušas Filadelfijas "76ers" un Orlando "Magic" komandas. "76ers", pateicoties Žoela Embīda 50 gūtajiem punktiem, savā laukumā ar 125:114 pārspēja Ņujorkas "Knicks", savukārt "Magic" ar 121:83 uzvarēja Klīvlendas "Cavaliers". Paulo Bankero uzvaru sekmēja ar 31+14+5.