Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Džinobili nopietni apsver karjeras beigšanu vēl pirms jaunās sezonas

Andrejs Siliņš

Džinobili nopietni apsver karjeras beigšanu vēl pirms jaunās sezonas
Etore Mesina un Manu Džinobili
Foto: AFP / Scanpix

ESPN žurnālists Eidriens Vodžnarovskis, atsaucoties uz tuvu stāvošiem avotiem, ziņo, ka Dāvja Bertāna komandas biedrs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienībā Sanantonio "Spurs" Manu Džinobili nopietni apsverot iespēju noslēgt profesionāļa karjeru vēl pirms jaunās sezonas sākšanās.

41. dzimšanas dienu pirms nepilna mēneša atzīmējušais Džinobili NBA pavadījis 16 sezonas un visas "Spurs" rindās. Basketbolistam ir spēkā līgums ar klubu arī uz nākamo sezonu par 2,5 miljoniem dolāru, taču, ļoti iespējams, argentīniešu veterāns laukumā vairs nedosies.

Džinobili visu vasaru esot izmantojis "Spurs" infrastruktūru, lai uzturētu sevi formā, taču ar lēmumu par to, vai turpināt karjeru, nav steidzies. Tuvāko dienu laikā Džinobili esot paredzēta tikšanās ar komandas galveno treneri Gregu Popoviču, kad arī diskusiju rezultātā par gaidāmo sezonu, iespējams, tiks pieņemts gala lēmums.

Džinobili ir viena no "Spurs" leģendām, palīdzējis izcīnīt klubam četrus čempiontitulus un nešaubīgi pēc karjeras beigām tiks iekļauts Basketbola Slavas zālē. Džinobili aizvadījis spožu karjeru ne tikai NBA, bet arī Eiropā, kur ar Boloņas komandu triumfēja Eirolīgā, pats saņemot "Final Four" MVP godu, kā arī Argentīnas izlases rindās kļuvis par Atēnu olimpisko spēļu čempionu un Pekinas spēļu bronzas medaļnieku, tāpat 2002. gadā Pasaules kausa izcīņā izcīnīts sudrabs.

Pagājušajā sezonā argentīniešu sporta ikona "Spurs" sastāvā vidēji 20 minūtēs guva 8,9 punktus, atdeva 2,5 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 2,2 atlēkušās bumbas. Piecos "play-off" mačos Džinobili 9,0 punkti, 3,2 piespēles, 3,0 bumbas un 1,4 pārtvertas bumbas.

Izmantotie resursi:
ESPN