Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

papildināts Pjetruss pievienojas ''Celtics''

Andrejs Siliņš

Pjetruss pievienojas ''Celtics''
Mikaels Pjetruss
Foto: AP

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) Fīniksas ''Suns'' komandas spēlētājs Mikaels Pjetruss kļuvis par Bostonas ķeltu. Pirms neilga laika ''Suns'' izpirka Pjetrusa līgumu un atteicās no spēlētāja pakalpojumiem. Steidzams trešā numura pastiprinājums bija vajadzīgs Bostonai, kura uz nenosakāmu laiku palikusi bez līdera - Pola Pīrsa.

Pjetruss kļūst par Ķeltu

Likumsakarīgu darījumu veikuši Bostonas ''Celtics'', noslēdzot vienošanos ar 29 gadus veco Mikaelu Pjetrusu. Sezona sākas jau šodien, bet komandas sastāvā nav ne Džefa Grīna, ne Pola Pīrsa, līdz ar to, atstājot trešā numura posteni bez nopietna līmeņa spēlētājiem. Iepriekšējo sezonu Pjetruss uzsāka ''Magic'' rindās, bet pēc tam nonāca Fīniksas ''Suns'' komandā, kopā aizvadot, 79 regulārās sezonas spēles. 2010./2011. gada sezonā Pjetruss vidēji guva 7,2 punktus un izcīnīja 2,2 atlēkošās bumbas.

Rouzs tiek pie jauna līguma

Deriks Rouzs pagājušajā sezonā vidēji mačā regulārajā turnīrā 37,4 minūšu laikā guva 25 punktus, atdeva 7,7 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 4,1 atlēkušo bumbu. 16 izslēgšanas spēlēs Rouzam vidēji 40,6 minūtēs 27,1 punkts7,7 piespēles, 4,3 izcīnītas bumbas un 1,4 pārtvertas bumbas. Pagājušā gada februārī Rouzs sasniedza karjeras rekordu, vienā spēlē gūstot 42 punktus (pret "Spurs", bet aptuveni mēnesi vēlāk atkārtoja pret "Pacers"). Izslēgšanas mačos šo rādītāju aizsargs uzlaboja, pret Atlantas "Hawks" 6. maijā gūstot 44 punktus.

Rouzs tika atzīts par MVP, kļūstot par visu laiku jaunāko spēlētāju NBA vēsturē, kurš saņēmis šādu atzinību. 23 gadus vecais spēlētājs uzskata, ka jaunais ienesīgais līgums aizsargu neizmainīs: "Mana māte izdarīja lielisku darbu, liekot man saprast, ka tas ir tikai sports. Ja es smagi strādāšu un labi attiekšos pret cilvēkiem, ar mani notiks labas lietas. Es dzīvoju vienkāršu dzīvi. Zinu, ka varēšu atļauties visu, ko vēlēšos. Bet, patiesību sakot, tādu lietu nav daudz, galvenais - uzvarēt un būt ar ģimeni."

2008. gada draftā "Bulls" izvēlējās Rouzu ar pirmo kārtas numuru, pēc debijas sezonas Rouzs saņēma Gada debitanta atzinību un jau pirmajā sezonā uzvarēja Visu zvaigžņu spēles iemaņu konkursā. 2010. un 2011. gadā Rouzs piedalījās Visu zvaigžņu spēlē, bet 2010. gada rudenī kļuva par pasaules čempionu ASV izlases rindās.

Hamfrīzs paliek Ņūdžersijā

"Nets" paziņojusi par līguma pagarināšanu ar spēka uzbrucēju Krisu Hamfrīzu. Lai arī līguma detaļas netiek izpaustas, nojaušams, ka basketbolists noslēdzis viena gada kontraktu par 8 miljoniem dolāru.

26 gadus vecais Hamfrīzs, kurš uz "Nets" 2010. gada anvārī pārcēlās no "Mavericks", pagājušajā sezonā sāka 44 no 74 spēlēm un vidēji mačā guva 10 punktus, kā arī savāca 10.4 atlēkušās bumbas. No spēles Hamfrīzs meta ar 53% precizitāti.

Dalembērs tuvu tam, lai atgrieztos Sakramento

30 gadus vecais centrs Semjuels Dalembērs, kurš pagājušo sezonu pavadīja tieši Sakramento, atklājis, ka pastāv liela varbūtība, ka viņš atgriezīsies "Kings" sastāvā arī uz nākamo sezonu. Pirms "Kings" Dalembērs astoņas sezonas pavadīja Filadelfijā.

"Kings" pagājušajā nedēļā noslēdza četru gadu līgumu par 21 miljonu dolāru ar centru Čaku Heizu, taču kontrakts anulēts basketbolista sirdsdarbības traucējumu dēļ. Līdz ar to "Kings" atkal meklē papildinājumu piektā numura pozīcijā un viens no kandidātiem ir bijušais organizācijas spēlētājs Dalembērs.

Pats Dalembērs cer noslēgt līgumu uz 1-2 gadiem. Tā vērtība būs atkarīga no līguma ilguma. "Ja viss nokārtosies un vienošos par līgumu, būšu Sakramento," paziņojis Dalembērs, kurš pagājušajā sezonā guva vidēji 8.1 punktus un izcīnīja 8.2 atlēkušās bumbas, bet algā saņēma 13.43 miljonus.

Mārtins piekrīt izpirkt līgumu Ķīnā, pagaidām nevar atgriezties NBA

Kenjons Mārtins, kurš bija viens no vairākiem NBA spēlētājiem, kuri, domājot, ka lokauts ievilksies, piekrita parakstīt līgumus ar Ķīnas līgas klubiem, ir piekritis izpirkt savu līgumu, kas parakstīts ar Ķīnas Basketbola asociācijas (CBA) klubu "Xinjiang", taču CBA noteikumu dēļ viņam ir jāgaida līdz noslēgsies "Xinjiang" komandas sezona. Šis Mārtina lēmums būs precedents Ērlam Smitam, Vilsonam Čandleram un Āronam Bruksam, kuri arī ir parakstījuši līgumus ar CBA klubiem.
CBA regulārā sezona ilgst līdz februāra vidum, un visdrīzāk, ka "Xinjiang" iekļūs arī izslēgšanas spēlēs, tādēļ Mārtinam, cienot CBA noteikumus, būs jāgaida līdz "Xinjiang" noslēgs sezonu, un tikai tad viņš varēs saņemt brīvlaišanas vēstuli, lai dotos uz NBA.
Mārtins ir neierobežoti brīvais aģents, tādēļ var parakstīt līgumu ar jebkuru NBA klubu.
Pagājušajā sezonā Kenjons Mārtins aizstāvēja Denveras "Nuggets" krāsas, piedaloties gan tikai 48 regulārās sezonas spēlēs (visas uzsāka pamatsastāvā), kurās vidēji 25,7 uz laukuma pavadītajās minūtēs guva vidēji 8,6 punktus un izcīnīja 6,2 atlēkušās bumbas. Savukārt 5 nospēlētajās (arī visas uzsāka sākumsastāvā) izslēgšanas spēlēs bija produktīvāks, jo vidēji ik mačā 29,6 nospēlēto minūšu laikā guva 11,8 punktus un izcīnīja 7,8 bumbas zem groziem.

Izmantotie resursi:
Chicago Tribune: Chicago breaking news, sports,...
Florida Sports News, Video & Photos –...
Asia | World | Sportando

 +22 [+] [-]

, 2011-12-21 11:28, pirms 13 gadiem
Mana māte izdarīja lielisku darbu, liekot man saprast, ka tas ir tikai sports. Ja es smagi strādāšu un labi attiekšos pret cilvēkiem, ar mani notiks labas lietas. Es dzīvoju vienkāršu dzīvi. Zinu, ka varēšu atļauties visu, ko vēlēšos. Bet, patiesību sakot, tādu lietu nav daudz, galvenais - uzvarēt un būt ar ģimeni.

Respect

Labas ziņas Bulls faniem, tai skaitā arī man

 +21 [+] [-]

, 2011-12-21 11:35, pirms 13 gadiem
šie Rouza vārdi tikai apliecina to, ko iepriekš esmu par viņu lasījis un dzīrdējis - ne tikai fantastiski talantīgs un meistarīgs basketbolists, bet arī ļoti labs un vienkāršs cilvēks, kuram galvenās vērtības dzīvē nav krutas mašīnas, villas un bābas... šajā ziņā daudzas esošās un bijušās basketbola zvaigznes varētu pamācīties no šī jaunekļa!
domāju, ka šīs desmitgades harizmātiskākais/ietekmīgākais basketbolists ir/būs tieši Rozs!
Slēpts komentārs: Raitcha

  +7 [+] [-]

, 2011-12-21 12:12, pirms 13 gadiem
Lai tak viņš pērk tos reindžroverus, bet galvenais, lai turpina smagi strādāt pie savas spēles katru starpsezonu kā viņš to ir darījis līdz šim

     [+] [-]

, 2011-12-21 12:20, pirms 13 gadiem
Royal rakstīja: Lai tak viņš pērk tos reindžroverus, bet galvenais, lai turpina smagi strādāt pie savas spēles katru starpsezonu kā viņš to ir darījis līdz šim
Afroamerikānsi tomēr paliek afroamerikānis. Paskaties, kāds Rouzs ikdienā staigā, nevarētu teikt, ka viņš ir tas jeņķis, kurš atšķiras no pārējiem 'brāļiem' par to liecina apģērbs un tie paši tetovējumi. Ārišķīgs - tātad visticamāk nauda tiks laista apgrozībā autiņu un aksesuāru iegādei, dzīvoklis, māja utt. Cilvēks ir vairāk vai mazāk prognozējams. Un ja tev bērnībā nav bijusi pārticība, tad gribi vai nē, pēc cilvēka dabas ir jāizdzīvo tāds cikls. Gan Rouzs, gan viņa mammīte to priecīgi izbaudīs...
Tas gan nav nekāds pārmetums, viņa nauda, kā grib, tā tērē, saku vnk, ka tā standarta frāze griežas ausīs
Turpmāk sagaidu tik pat labu un vēl labāku basketbolu no viņa, un lai pārāk nenoreibst no tiem septiņciparu skaitļiem kontā. Kapāt un kapāt vēl...
P.S.
Džastins Bībers šogad esot 70+ miljonus noplenījis Tas tā salīdzinājumam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2011-12-21 13:39, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: P.S.
Džastins Bībers šogad esot 70+ miljonus noplenījis Tas tā salīdzinājumam
tas par bīberu labais vienā gadā saņem tik cik šis pa 4 smagi rukājot. es jau nedomāju ka bīberam arī par velti kāposts nāk, bet nu tomēr..

     [+] [-]

, 2011-12-21 14:03, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Afroamerikānsi tomēr paliek afroamerikānis. Paskaties, kāds Rouzs ikdienā staigā, nevarētu teikt, ka viņš ir tas jeņķis, kurš atšķiras no pārējiem 'brāļiem' par to liecina apģērbs un tie paši tetovējumi. Ārišķīgs - tātad visticamāk nauda tiks laista apgrozībā autiņu un aksesuāru iegādei, dzīvoklis, māja utt. Cilvēks ir vairāk vai mazāk prognozējams. Un ja tev bērnībā nav bijusi pārticība, tad gribi vai nē, pēc cilvēka dabas ir jāizdzīvo tāds cikls. Gan Rouzs, gan viņa mammīte to priecīgi izbaudīs...
Tas gan nav nekāds pārmetums, viņa nauda, kā grib, tā tērē, saku vnk, ka tā standarta frāze griežas ausīs
Turpmāk sagaidu tik pat labu un vēl labāku basketbolu no viņa, un lai pārāk nenoreibst no tiem septiņciparu skaitļiem kontā. Kapāt un kapāt vēl...
P.S.
Džastins Bībers šogad esot 70+ miljonus noplenījis Tas tā salīdzinājumam
nu iepriekšējais līgums jau ar nebija mazs. un palielam, lai normali dzivotu (bez ekstra naudas izšķierdēšanas, bez kautkādu lielu biznesu uzsākšanas u.c miljonu pasākumiem) nav starpības vai tu nopelni 5 miljonus vai 10 miljonus gadā. Lai dzīvotu normālu labu dzīvi pietiek arī ar pāris miljoniem. Mani varbūt sabojātu 1 mil. , bet ja tās mani nesabojātu, tad to palielinātu uz 10 milj. Es savā dzīvē to nejustu, jeb tas jau mani pēkšņi vairs nesabojātu

     [+] [-]

, 2011-12-21 15:47, pirms 13 gadiem
ir starpība starp Reindžroveru un Bugati Veiron
Latvietim ir grūti iztēloties, kā miljonu iztērēt, ja dzīvo amerikā, tas maciņš ātri tukšojas...
Bet nu tas ir nekonkrēts, vnk salīdzinājums, lai jau Rouzam tā morāle paliek tik pat stipra... tiešām novēlu viņam to...

  +5 [+] [-]

, 2011-12-21 16:23, pirms 13 gadiem
manuprāt, muļķīgi un pārragri spriest par cilvēku un viņa domāšanu lasot kkādus sporta saitus un vispār mēdijus. Tie cilvēku var gan pacelt labākā gaismā, gan padarīt par draņķa gabalu.

nu cerēsim, ka Rouzs ir prātīgs puika un dzīvē tiecas pēc pareizajām vērtībām

     [+] [-]

, 2011-12-21 16:35, pirms 13 gadiem
Chicago ''Bulls'' var priecaaties,jo naakamo piecu gadu laikaa,ja Rouzs paliks labaaks shiem spiid Chempionu tituls!

  -1 [+] [-]

, 2011-12-21 17:02, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: ir starpība starp Reindžroveru un Bugati Veiron
Latvietim ir grūti iztēloties, kā miljonu iztērēt, ja dzīvo amerikā, tas maciņš ātri tukšojas...
Bet nu tas ir nekonkrēts, vnk salīdzinājums, lai jau Rouzam tā morāle paliek tik pat stipra... tiešām novēlu viņam to...
ha domā līdz šim viņam nauda nebija ? varbūt ne tik daudz no spēlēšanas, bet no sponsoriem kāposts viņam iespaidīgs nācis ir līdz šim

  -3 [+] [-]

, 2011-12-21 17:12, pirms 13 gadiem
Tranquillo rakstīja: ha domā līdz šim viņam nauda nebija ? varbūt ne tik daudz no spēlēšanas, bet no sponsoriem kāposts viņam iespaidīgs nācis ir līdz šim
Nauda viņam bija, bet ne tik liela. Ja tu pelni 300 latus, bet te pēk''sni tev maksā 1000, tu neko savā dzīvē nemainīsi? Bet pielikumu liksi zeķē?
Saproti, es te no cilvēka psiholoģiskās puses un etniskās piederības skatos.

  -2 [+] [-]

, 2011-12-21 18:21, pirms 13 gadiem
Ļoti skaisti, apsveicu! Varētu Rouzs vēl nepamest Adidas reklāmas, tiešām izcilas reklāmas ar viņa piedalīšanos iznāk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Domu_Lasītājs

  +7 [+] [-]

, 2011-12-21 20:29, pirms 13 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: Kad pats sāksi maksāt rēķinus par dzīvokli, tad sparatīsi 10M māja vēl pāris mašīnītes un kāds nelāgs ieradums un esi sausā
Tu runā it kā Tu pelnītu tos 10M. Nedomāju, ka Rouzs dzīvo dzīvoklī, un ja arī dzīvotu, tad par komunālajiem jau nu 10M nemaksā Pasaki, kādas 2(pāris) mašīnas maksā kaut vai 3M?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-12-21 21:28, pirms 13 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: Kad pats sāksi maksāt rēķinus par dzīvokli, tad sparatīsi 10M māja vēl pāris mašīnītes un kāds nelāgs ieradums un esi sausā
no reklamas jau vini nepelna..

     [+] [-]

, 2011-12-21 23:10, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Afroamerikānsi tomēr paliek afroamerikānis. Paskaties, kāds Rouzs ikdienā staigā, nevarētu teikt, ka viņš ir tas jeņķis, kurš atšķiras no pārējiem 'brāļiem' par to liecina apģērbs un tie paši tetovējumi. Ārišķīgs - tātad visticamāk nauda tiks laista apgrozībā autiņu un aksesuāru iegādei, dzīvoklis, māja utt. Cilvēks ir vairāk vai mazāk prognozējams. Un ja tev bērnībā nav bijusi pārticība, tad gribi vai nē, pēc cilvēka dabas ir jāizdzīvo tāds cikls. Gan Rouzs, gan viņa mammīte to priecīgi izbaudīs...
Tas gan nav nekāds pārmetums, viņa nauda, kā grib, tā tērē, saku vnk, ka tā standarta frāze griežas ausīs
Turpmāk sagaidu tik pat labu un vēl labāku basketbolu no viņa, un lai pārāk nenoreibst no tiem septiņciparu skaitļiem kontā. Kapāt un kapāt vēl...
P.S.
Džastins Bībers šogad esot 70+ miljonus noplenījis Tas tā salīdzinājumam
9. Justin Bieber ($53 million) - Zack O'Malley...

  +7 [+] [-]

, 2011-12-21 23:29, pirms 13 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: Kad pats sāksi maksāt rēķinus par dzīvokli, tad sparatīsi 10M māja vēl pāris mašīnītes un kāds nelāgs ieradums un esi sausā
smieklīgs komentārs. Gribēji veci notēlot, ka esi sācis sūro un grūto dzīvi ?

  +1 [+] [-]

, 2011-12-25 10:30, pirms 13 gadiem
Labs papildinājums "ķeltiem"!!

     [+] [-]

, 2011-12-25 12:52, pirms 13 gadiem
good news, vareja tik rakstu uzbliest no jauna
nu okei, zsv piedodu

  -1 [+] [-]

, 2011-12-25 13:15, pirms 13 gadiem
Vienmēr smieklīgi palasīt, kā sākas kāda trekna līguma apspriešana un tajā paredzētās naudas tērēšana...

     [+] [-]

, 2011-12-25 13:33, pirms 13 gadiem
vai tikai man vins bilde izskatas mats mata lidzigs ar neandertalieti!!! vai ari ar kadu noskutu pertiki!!

  +1 [+] [-]

, 2011-12-25 13:45, pirms 13 gadiem
Pietrus GSW laikos ar zelta sastaavu iztuuma mavs po! celtics atkaartos to pashu ar heat!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-12-25 15:13, pirms 13 gadiem
ja jau tādiem lūzeriem kā suns viņš nav vajadzīgs tad celtics labi ja 5pts metīs spēlē.

  -1 [+] [-]

, 2011-12-25 17:48, pirms 13 gadiem
Uzraksti kaut ko par Glāzgovas Celtic labāk