Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Konferenču finālos Atlanta, Indiāna, Fīniksa un Minesota

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Konferenču finālos Atlanta, Indiāna, Fīniksa un Minesota
Austrumu finālā "Atlanta Dream" pret "Indiana Fever"
Foto: www.wnba.com Scott Cunningham/NBAE/Getty Images

Nacionālās Sieviešu basketbola asociācijas WNBA Austrumu konferences finālā "Atlanta Dream" tiksies ar "Indiana Fever", savukārt Rietumos "Phoenix Mercury" mērosies spēkiem ar "Minnesota Lynx".

Par aizraujošāko pusfināla sēriju kļuva divcīņa starp 2009. gada WNBA čempionēm “Mercury” un 2010. gada uzvarētājām “Seattle Storm”. Pēc pirmajām divām spēlēm sērijā līdz divām uzvarām rezultāts bija neizšķirts 1-1. Trešajā spēlē Sietlas “Key Arena” viešņas no Fīniksas atspēlēja astoņpadsmit punktu deficītu (11:29) un uzvarēja ar 77:75 izslēdzot mājinieces no tālākas cīņas par titulu.

Lauvas tiesu punktu savāca trīs “Mercury” līderes. Kendisai Duprī 20 punkti, Penijai Teilorei 19 punkti un 17 atlēkušās bumbas, Daienai Taurasi 17 punkti. Sietlas rindās ar 22 punktiem izcēlās Anetes Jēkabsones-Žogotas nākamā kolēģe Jekaterinburgas UGMK klubā Sjū Bērda.

Arī otrajā Rietumu pusfinālā “Minnesota Lynx” bija nepieciešamas trīs spēles, lai ar 2-1 pārspētu “San Antonio Silver Stars” pretestību. Līgas gada labākā jaunā spēlētāja Maja Mūra guva 14 punktus, izcīnīja 6 atlēkušās bumbas un 4 reizes rezultatīvi piespēlēja, palīdzot savai komandai uzvarēt ar 85:67.

Regulārajā sezonā “Lynx” izcīnīja par sešām uzvarām vairāk nekā tuvākās sekotājas, finišējot ar bilanci 27-7.

Austrumos trīs spēles bija nepieciešamas #1 “Indiana Fever” un #4 “New York Liberty” duelī. Trešajā spēlē Indianapolisa bija pārāka ar 72:62, aizsardzei Keitijai Daglasai gūstot 21 punktu, kamēr viņas oponente Kepija Pondekstere no UGMK bija spiesta samierināties ar 11.

Ātrāk par citām beidzās #3 “Atlanta Dream” un #2 “Connecticut Sun” divcīņa, kurā dienvidnieces bija pārākas ar 2-0.
Interesanti, ka “Dream” līdere Makotrija un viena no “Mercury” līderēm Teilore ziemas sezonā būs Elīnas Babkinas un Zanes Tamanes kolēģes Turcijas klubā “Fenerbahce”.

WNBA konferenču fināli sāksies piektdienas, 23. septembra, rītā pēc Latvijas laika. Cīņas turpināsies līdz divām uzvarām.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja