Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Suns" vadība kritizē "savtīgā" Dragiča rīcību

Rolands Eliņš

"Suns" vadība kritizē "savtīgā" Dragiča rīcību
Gorans Dragičs
Foto: AFP/Scanpix

NBA kluba Fīniksas „Suns” vadība, komentējot nesen notikušo maiņu, kuras rezultātā komandā ieradās Brendons Naits, bet uz Maiami "Heat" pārcēlās brāļi Gorans un Zorans Dragiči, veltījusi vairākas kritiskas piezīmes slovēņu saspēles vadītāja virzienā.

„Uzskatām, ka šajā maiņā pie mums nonāca labākais spēlētājs (Brendons Naits) no tiem, kuri tajā bija iesaistīti,” preses konferencē pavēstīja „Suns” ģenerālmenedžeris Raiens Makdonā. Viņam bija jāšķiras no Gorana Dragiča pakalpojumiem, jo slovēnis nebija apmierināts ar savu vietu komandā.

„Katrs darījums, ko mēs veicam, ir ar mērķi tuvināt „Suns” NBA čempionu titulam,” turpināja Makdonā. „Dažreiz spēlētāji to uzlūko kā pozitīvu lietu. Domāju, ka tā viņi dara visbiežāk, vismaz labie spēlētāji tā dara. Taču dažreiz basketbolisti kļūst nedaudz savtīgi un vairāk satraucas par sevi, komandas intereses atstājot otrajā plānā.”

„Suns” izpelnījās ievērību starpsezonā, kad ne tikai pagarināja līgumu ar otru saspēles vadītāju Eriku Bledso, bet piesaistīja arī trešo šīs pozīcijas pārstāvi Aizeju Tomasu. Šis eksperiments neizgāzās, un „Suns” šobrīd ir vien no „play-off” kandidātēm Rietumu konferencē, taču Dragičs neilgi pirms maiņu termiņa beigām pavēstīja, ka neuzticas kluba vadībai un vēlas tikt aizmainīts.

Komandas prezidents Lons Babijs šos izteikumus nodēvēja par negodīgiem un nepamatotiem: „Un galu galā, esmu pārliecināts, ka pēc maiņas veikšanas mēs esam labākā pozīcijā nekā pirms tās.”

ASV mediji vaicāja Makdonā, kā komandu ietekmēs tās labākā spēlētāja aizmainīšana, taču ģenerālmenedžerim atbilde nebija tālu jāmeklē: „Kluba nostāja ir šāda – Eriks Bledso un Markīfs Moriss joprojām pārstāv „Suns” krāsas.”

„Vispār jūtos diezgan muļķīgi, jo man šeit jāsēž un jāklausās jūs vārdos, kas uzdoti tā it kā mēs par 20 uzvarām atpaliktu no pozitīvas uzvaru bilances,” sacīja Makdonā. „Pēdējoreiz, kad es paskatījos turnīra tabulā, mēs bijām „play-off” zonā.”

Pēc aizvadītās nakts spēlēm situācija gan mainījusies, jo „Suns” noslīdējusi uz devīto vietu. Zaudējumā pret „Timberwolves” komandai gan nācās iztikt tikai ar desmit spēlētājiem, jo jaunie basketbolisti vēl kārto maiņas darījumu formalitātes.

Izmantotie resursi:
Phoenix Suns take shots at traded Goran Dragic,...

  +1 [+] [-]

, 2015-02-21 13:34, pirms 9 gadiem
Neuzskatu, ka Dragičs rīkojās savtīgi. Pagājšgad neapšaubāms komandas motors, līderis, šogad Fīniksa viņa pozīcijā paņem vēl vienu augsta līmeņa spēlētāju. Fīniksā jau tā bija laba konkurence PG pozīcijā.

  -1 [+] [-]

, 2015-02-21 14:03, pirms 9 gadiem
mikelis_goppers rakstīja: Neuzskatu, ka Dragičs rīkojās savtīgi. Pagājšgad neapšaubāms komandas motors, līderis, šogad Fīniksa viņa pozīcijā paņem vēl vienu augsta līmeņa spēlētāju. Fīniksā jau tā bija laba konkurence PG pozīcijā.
Viņš rīkojās savtīgi, jo viņam vajagot bumbu biežāk rokās un tas bija praktiski vienīgais iemesls šādai rīcībai.

  +1 [+] [-]

, 2015-02-21 14:26, pirms 9 gadiem
hewlet rakstīja: Viņš rīkojās savtīgi, jo viņam vajagot bumbu biežāk rokās un tas bija praktiski vienīgais iemesls šādai rīcībai.
Būtu dīvaini, ja saspēles vadītājs negribētu vadīt spēli. Viņš šogad vairāk mauca kā combo aizsargs, kas protams var arī neapmierināt viņu.

  +1 [+] [-]

, 2015-02-21 15:22, pirms 9 gadiem
Nu ja GM saka, ka maiņas gadījumā pie viņiem nonāca labākais spēlētājs, kas ir Knights, tad kāpēc vajag kritizēt Dragicu?

     [+] [-]

, 2015-02-22 08:07, pirms 9 gadiem
Šis eksperiments neizgāzās, un „Suns” šobrīd ir vien no „play-off” kandidātēm Rietumu konferencē

Eksperiments ar 3 mazajiem, kas visi ir PG IZGĀZĀS totāli.

@hewlet... Un viņam arī būtu tiesības prasīt to bumbu vairāk. Būtībā viņam jau lika spēlēt kā SG... ķip saņem bumbu un puļī. Un tā nav viņa pozīcija. Bet tagad jau Heat arī loģiskāks viņš būtu kā SG(ja Wade nav pie veselības). Bet viņš ir diezgan labs saspēlnieks ar ļoti spēcīgu caurgājienu.

     [+] [-]

, 2015-02-22 08:10, pirms 9 gadiem
Justifiable rakstīja: Nu ja GM saka, ka maiņas gadījumā pie viņiem nonāca labākais spēlētājs, kas ir Knights, tad kāpēc vajag kritizēt Dragicu?
Kaut kas taču uz atvadām jāuzborzī, jo nedaudz Suņus nostādīja līmenī, ka aiztreido mani pret da jebko, ja ne es tinos. Un tas arī nosita vērtību no citām komandām.

Tāpēc jau arī īpašniekam nepatīk.

Un ar Naitu jau ir divi zāģi un OKC jau ir PO zonā. To "Un galu galā, esmu pārliecināts, ka pēc maiņas veikšanas mēs esam labākā pozīcijā nekā pirms tās." var domāt tikai īpašnieks, jo viņam kaut kas jāsaka. Viņiem sezona norakstīta. Kaut gan, ticams, ka tāpat būtu ar Dragiču.