Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Maģiskais Džonsons atvainojas Tomasam, un abi publiski salīgst mieru

Rolands Eliņš

Maģiskais Džonsons atvainojas Tomasam, un abi publiski salīgst mieru
Maģiskais Džonsons un Aizeja Tomass
Foto: NBA.com

Ērvins “Maģiskais” Džonsons un Aizeja Tomass, divas no 90. gadu NBA lielākajām zvaigznēm, pēc gandrīz 30 gadus ilga konflikta ir publiski salīguši mieru, Džonsonam atvainojoties par savu rīcību.

Maģiskais Džonsons un Aizeja Tomass savu basketbolistu karjeru sākumā bija ļoti labi draugi, lai gan pārstāvēja dažādās NBA komandas. Abi bija saspēles vadītāji, taču ar ļoti atšķirīgu spēles stilu, bet abi guva milzīgus panākumus.

Džonsona un Tomasa draudzība beidzās basketbola laukumā, kur abi cīnījās par NBA titulu. 1988. gada finālsērijā sacentās Džonsona “Lakers” un Tomasa “Pistons”, kurā abu starpā neiztika bez asas cīņas, kurā neiztrūka arī rupjību, sērijas trešajā spēlē Džonsonam iesitot Tomasam pa kaklu, kas noveda pie plašākiem asumiem. Abi satikās finālsērijā arī nākamajā gadā, un toreiz uzvaru jau svinēja “Pistons” ar Tomasu, un abi jau bija nonākuši atklātā konfliktā.

Šī konflikta sekas atspoguļojās 1992. gada olimpisko spēļu Sapņu izlases komplektācijā, kad Tomass tajā netika iekļauts. Vēlāk Džonsons atzinās, ka lobējis, lai Tomass, viena no tobrīd lielākajām NBA zvaigznēm, netiktu aicināts un viņiem abiem nevajadzētu spēlēt kopā, ko Džonsons pamatoja ar to, ka Tomass popularizējis viedokli, ka Džonsons esot homoseksuāls. Pēc tam viņu starpā palika sliktas attiecības vēl uz ilgu laiku, taču pēdējos gados tika runāts par veco kara cirvju nolikšanu malā, un aizvadītajā naktī NBA televīzijā abi sēdās pie viena galda, emocionālā gaisotnē noslēdzot mieru.

“Tev bija jāizvēlas starp mūsu draudzību un “Lakers”,” atceroties 1988. gada finālsēriju, atzina Tomass.

Savukārt Džonsons publiski atvainojās: “Šī ir liela diena. Mana sieva, māte un tēvs jau ilgi teikuši, ka mums tas ir jāatrisina. Tāpēc, ka visi man zvanīja, teicu, ka nav nekādu jautājumu, ka to vajag izdarīt. Un tā ir lieliska sajūta vienkārši sēdēt tev pretim un atcerēties visus tos prieka un izcilības brīžus, kad smagi strādājām un sapņojām par lielām lietām. Tu esi mans brālis. Ļauj man atvainoties, ja esmu tevi sāpinājis, un arī par to, ka tik ilgi neesam bijuši kopā. Dievs ir mūs atkal savedis kopā.”

Tomass ar asarām acīs pieņēma atvainošanos, un abi apskāvās.

  +7 [+] [-]

, 2017-12-20 18:15, pirms 7 gadiem
Spēcīgi

  +7 [+] [-]

, 2017-12-20 18:24, pirms 7 gadiem
labais

  +7 [+] [-]

, 2017-12-20 18:39, pirms 7 gadiem
Jābūt drosmei to izdarīt.

  -2 [+] [-]

, 2017-12-20 19:45, pirms 7 gadiem
Eliņ, Tu esi cirvis vai kā? Tu tiešām domā, ka viņi pirms šī raidījumu nebija draugi atkal? Otrkārt, galvenais faktors kādēļ Aizeja nebija "Dream Team" bija MJ 23 nevis Džonsons. Palasi vairāk autobiogrāfijas, paskaties vairāk dokumentālās, nevis uz vienu NBA TV video uzķeries.

  -1 [+] [-]

, 2017-12-20 19:46, pirms 7 gadiem
Nabags uz vienu PR triku uzķērās man vnk smiekli, domāju, ka čalim ir pāri 20, bet šķiet, ka vairāk par 12 nav, ja šim notic

  -2 [+] [-]

, 2017-12-20 21:53, pirms 7 gadiem
So gay.

  +1 [+] [-]

, 2017-12-21 07:16, pirms 7 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: So gay.
Tas ir joks vai Tev tiešām tik sekla domāšana?