Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kjūbans: "Vēlamies, lai Rondo šeit spēlē mūžīgi"

Raivis Dombrovskis
Raivis Dombrovskis

Kjūbans: "Vēlamies, lai Rondo šeit spēlē mūžīgi"
Reižons Rondo un Dvaits Pauels
Foto: AP/Scanpix

''Mans vienīgais mērķis ir atkal izcīnīt čempiontitulu, to es vēlos visvairāk par visu. Es vēlos vēl vienu čempionu parādi!'' savā pirmajā preses konferencē pēc aizmainīšanas no Bostonas ''Celtics'' sacīja Dalasas ''Mavericks'' jaunieguvums Reižons Rondo.

28 gadus vecais saspēles vadītājs kopā ar Bostonas ''Celtics'' savulaik divreiz aizkļuva līdz NBA finālsērijai un vienreiz kļuva par čempiontitula ieguvēju, taču pēc Kevina Gārneta un Pola Pīrsa aizmainīšanas ''ķelti'' nonāca pārbūves stadijā un pērno sezonu noslēdza ar sev neierasti sliktu uzvaru-zaudējumu bilanci (25-57). Šogad Bostona sezonu sāka ar desmit uzvarām 24 spēlēs, liekot komandas ģenerālmenedžerim Denijam Eindžam izšķirties par labu komandas līdera Rondo aizmainīšanai. ''Šie pagājušie gadi bija tiešām izaicinoši... Man bija lieliska iespēja spēlēt kopā ar topošajiem Slavas zāles iemītniekiem un trenēties pie Doka Riversa. Tagad līdzīga situācija - spēcīga komanda un lielisks treneris - mani sagaida Dalasā. Esmu gatavs spēlēt, jau tagad nevaru sagaidīt pirmo spēli!'' preses konferencē pēc notikušā darījuma teica Reižons Rondo.

''Mavericks'' īpašnieks un viens no NBA atpazīstamākajiem personāžiem Marks Kjūbans atklāja, ka viņa plānos ietilpst Rondo paturēšana arī pēc šīs sezonas, kad četrkārtējam Zvaigžņu spēles dalībniekam beidzas līgums. ''Tās dienas, kad īrējam spēlētājus ar viena gada līgumiem, ir aiz muguras,'' sacīja Kjūbans, Rondo nosaucot par komandas nākotnes stūrakmeni. ''Mēs vēlamies, lai viņš šeit ir ilgu laiku, un mums viņš par to jāpārliecina. Darīsim visu iespējamo, lai Rondo šeit paliktu mūžīgi.''

Priecīgs par jauna komandas biedra piesaisti bija arī ''Mavericks'' komandas seja Dirks Novickis: ''Ikreiz, kad tu vari pastiprināties ar tāda kalibra saspēles vadītāju, uz to ir jāiet. Visi viņu pazīst kā bezbaibīlu sāncensi, kurš nebaidās no lielās skatuves. Fakts, ka viņš savas labākās spēles aizvadījis izslēgšanas cīņās, mums ir jo sevišķi pievilcīgs. Rietumu konferencē ir tik daudz spēcīgu saspēles vadītāju - katra spēle būs labs izaicinājums, bet esmu drošs, ka viņš tam būs gatavs.''

Rondo pievienošanās ''Mavericks'' komandai Dalasas klubu nostādījusi pateicīgā pozīcijā, lai piesaistītu pieredzējušo centra spēlētāju Džermeinu O'Nīlu, kurš patlaban ir brīvā aģenta statusā.

Izmantotie resursi:
Associated Press

  -1 [+] [-]

, 2014-12-20 17:05, pirms 10 gadiem
Nesaprotu, kā šitā maiņa viņiem atbrīvojusi līdzekļus O`nīlam, bet ja to dabūs, tad vismaz kaut kas no benķa.

  +2 [+] [-]

, 2014-12-20 17:26, pirms 10 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nesaprotu, kā šitā maiņa viņiem atbrīvojusi līdzekļus O`nīlam, bet ja to dabūs, tad vismaz kaut kas no benķa.
Veterāna minimums.

  +1 [+] [-]

, 2014-12-20 17:33, pirms 10 gadiem
Tieši ar O'Nīlu šis sastāvs kļūs pilntiesīgs galvenais favorīts. Šobrīd tieši pietrūkst C, kurš varētu 8-10min nospēlēt PO, pārējo jau Taisons izvilks.

  -1 [+] [-]

, 2014-12-20 17:38, pirms 10 gadiem
Tu saki? rakstīja: Veterāna minimums.
Nu bet kāds tam sakars ar maiņu?!?!

  +1 [+] [-]

, 2014-12-20 17:50, pirms 10 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nu bet kāds tam sakars ar maiņu?!?!
Tu pats taču rakstīji algās maiņā sanāca 11M pret 9M, značit 2M ieguvums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-12-20 18:02, pirms 10 gadiem
DoOrDie rakstīja: Tu pats taču rakstīji algās maiņā sanāca 11M pret 9M, značit 2M ieguvums.
11 aizgāja uz DAL. Značit 2M pieaugums. Vienīgi laikam 3 spēlētāji pret 2 un tad it kā viena vieta rosterī atbrīvojas.

  +2 [+] [-]

, 2014-12-20 19:13, pirms 10 gadiem
Tur laikam vairāk domāts ka Onīlam komanda kļūs pievilcīgāka, jo ir pastiprināts sastāvs.

  +2 [+] [-]

, 2014-12-20 21:44, pirms 10 gadiem
zvērīgākais starta 5 līgā