Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Mavs" noslēdz divu gadu līgumu ar pieredzējušo centru Dalembertu

"Mavs" noslēdz divu gadu līgumu ar pieredzējušo centru Dalembertu
Semjuels Dalemberts jaunajā sezonā pārstāvēs Dalasas "Mavericks" vienību
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) klubi turpina komplektēt sastāvus, slēdzot jaunus līgumus ar spēlētājiem. Tā NBA 2011.gada čempione Dalasas "Mavericks" noslēgusi divu gadu līgumu ar pieredzējušo centra spēlētāju Semjuelu Dalembertu.

Dalasas klubs, kurš šajā starpsezonā ļoti vēlējās piesaistīt vienu no līgas labākajiem centra spēlētājiem Dvaitu Hovardu, ar 32 gadus veco Semjuelu Dalembertu vienošanos panācis uz divām sezonām par 7,5 miljoniem ASV dolāru. Paredzams, ka Dalemberts nākamajā sezonā būs komandas pamatsastāva centrs.

Haiti dzimušajam 211 centimetrus garajam basketbolistam "Mavericks" būs ceturtā komanda pēdējo četru sezonu laikā. Karjeras pirmās astoņas sezonas laika posmā no 2001. līdz 2010.gadam centra spēlētājs aizvadīja Filadelfijas "76ers" vienībā, bet 2010.gada vasarā pievienojās Sakramento "Kings" klubam, kura rindās nospēlēja vienu sezonu. 2011./12.gada sezonā Dalemberts aizstāvēja Hjūstonas "Rockets" kluba krāsas, bet iepriekšējo sezonu Dalemberts aizvadīja Milvoki "Bucks" kluba rindās.

Pieredzes bagātais centrs aizvadītajā sezonā izgāja laukumā 47 regulārā turnīra mačos, no kuriem 23 uzsāka "Bucks" pamatpieciniekā, vidēji 16,3 laukumā pavadītajās minūtēs gūstot 6,7 punktus, izcīnot 5,9 atlēkušās bumbas un nobloķējot 1,1 pretinieku metienu. Karjeras vidējie rādītāji viņam ir nedaudz labāki par aizvadītajā sezonā sasniegtajiem - vidēji gūti 8,0 punkti, izcīnīta 8,1 atlēkusī bumba un bloķēti 1,8 metieni.

Pagājušajā sezonā Dalasas kluba pamatcentrs bija Kriss Keimans, kurš pirms dažām dienām noslēdza līgumu ar Losandželosas "Lakers" vienību. "Mavericks" vienība šajā starpsezonā jau noslēgusi līgumu uz četrām sezonām par 29 miljoniem ASV dolāru ar saspēles vadītāju Hosē Kalderonu. Tāpat arī panākta - pagaidām gan mutiska - vienošanās ar uzbrūkošo aizsargu Monta Elisu par līgumu uz trim sezonām par 25 miljoniem.

Izmantotie resursi:
NBA.com

  +1 [+] [-]

, 2013-07-20 20:16, pirms 11 gadiem
Diez vai kko labāku varēja arī dabūt