Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Lietuviešu centrs Kupšs atsauc dalību no NBA drafta

Andrejs Siliņš

Lietuviešu centrs Kupšs atsauc dalību no NBA drafta
Mindaugs Kupšs
Foto: BasketNews.lt

Latvijas izlases kandidāta Kaspara Vecvagara komandas biedrs aizvadītajā sezonā Kauņas "Baltai" vienībā lietuviešu centrs Mindaugs Kupšs atsaucis savu dalību Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) drafta ceremonijā, kas paredzēta 28. jūnijā.

Kad parādījās ziņas par Kupša pieteikšanos draftam, daudzi neizpratnē raustīja plecus. Vidējais groza bumbas sekotājs par šādu basketbolistu nebija dzirdējis nemaz, bet cītīgākie sekotāji zināja - 211 centimetrus garais centrs ir "Žalgira" sistēmas spēlētājs un aizvadīto sezonu pavadīja Kauņas "Baltai" vienībā.

Lietuvas līgā Kupšs vidēji 22,4 minūtēs guva 8,0 punktus un izcīnīja 3,9 atlēkušās bumbas, bet Baltijas līgā Kupšam 20,4 minūtēs 7,6 punkti un 5,0 bumbas zem groziem.

Kupšs devās uz Ziemeļameriku, kur piedalījās treniņos pie Goldensteitas "Warriors", Losandželosas "Clippers", Filadelfijas "76ers" un Sakramento "Kings" treneriem. Tāpat Kupšs piedalījās pirmsdrafta nometnē Ņūdžersijā, kur apskatīt jaunos talantus bija ieradušies visu līgas klubu pārstāvji.

Lai gan vieta otrajā kārtā varēja būt diezgan reāla, spēlētājs atsaucis dalību no drafta. "Vēlamies, lai viņš ir kādas komandas prioritāte. Ar smagu darbu viņš to var sasniegt nākamsezon," iemeslus spēlētāja atsaukšanai no drafta sauca aģents Sems Porters. "NBA komandas jaunajā sezonā cieši sekos viņa gaitām, jo viņš parādīja savu augsto potenciālu pirmsdrafta nometnē."

Sagaidāms, ka nākamajā sezonā Kupšs varētu beidzot kļūt par "Žalgira" pirmās komandas spēlētāju. 21 gadu vecajam centram nākamais būs pēdējais līguma gads ar Kauņas superklubu.

Izmantotie resursi:
Basketball in Lithuania, lithuanians in...

     [+] [-]

, 2012-06-19 18:45, pirms 12 gadiem
Warriors komanda,manuprāt,nodraftētu viņu otrajā kārtā ar kuru tur 50 numuru.