Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Ilgausks atgriežas "Cavaliers"... kā ģenerālmenedžera asistents

Andrejs Siliņš

Ilgausks atgriežas "Cavaliers"... kā ģenerālmenedžera asistents
Židrūns Ilgausks turpmāk nevis "Cavaliers" formastērpā, bet uzvalkā kluba ofisā
Foto: AFP/Scanpix

Viens no lietuviešu visu laiku labākajiem centra spēlētājiem Židrūns Ilgausks, kurš pēc pagājušās sezonas pielika punktu profesionāļa karjerai, kļuvis par Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Klīvlendas "Cavaliers" ģenerālmenedžera asistentu.

221 centimetru garais centra spēlētājs bijis cieši saistīts ar "Cavaliers" visu spēlētāja karjeru. Pēc diviem gadiem Kauņas "Atletas" vienībā 1996. gadā Ilgausku ar 20. kārtas numuru draftēja tieši "Cavs". Klīvlendas klubā spēlētājs pavadīja 12 sezonas un, neskatoties uz daudzajiem savainojumiem, kļuva par vienu no mīlētākajiem spēlētājiem līdzjutēju vidū. 2010. gada vasarā Ilgauskam beidzās līgums ar "Cavs", un lietuvietis sekoja Lebronam Džeimsam uz Floridu cerībā tikt pie čempiontitula, kas būtu skaists noslēgums ilgajai NBA karjerai... Tomēr pie gredzena tā arī neizdevās tikt, un Ilgausks pēc aizvadītās sezonas pieņēma lēmumu kārt basketbola kedas vadzī.

Nu Ilgausks atgriezīsies Klīvlendā, lai kļūtu par "Cavaliers" ģenerālmenedžera Krisa Granta asistentu. Lietuvieša darba pienākumos ietilps jauno talantu novērtēšana. "Vienmēr zināju, ka šis būtu loģisks solis pēc spēlētāja karjeras beigām," Ilgausks uzskata, ka darīs sev visatbilstošāko darbu. "Man ir daudz, ko piedāvāt, un arī daudz, ko vēl iemācīties."

"Man ir unikāla pieredze kā spēlētājam. Esmu spēlējis ar labiem spēlētājiem un ar sliktiem. Esmu bijis labās un sliktās komandās. Esmu redzējis visu," lietuvietis norāda, ka spēlētāja karjeras laikā iegūtā pieredzes bagāža lieti noderēs jaunajā amatā. Pastāv iespēja, ka Ilgausks varētu kļūt par "Cavaliers" skautu Eiropā.

Basketbols Ilgauskam šobrīd nepavisam nepietrūkstot - bijušais centrs pavadot laiku ar dēliem, kuriem Maiami māca basketbola zinības, esot pirmo reizi bijis klāt abu dēlu dzimšanas dienās un varējis ierasties Lietuvā uz savu vecāku 40. kāzu jubileju. "Daru visas lietas, kas pietrūka šo gadu laikā. Izbaudu šo laiku." Neskatoties uz dzīvošanu saulainajā Maiami, Ilgausks uzsver Klīvlendas pilsētas nozīmi savā dzīvē: "Visi zina, ko man nozīmē Klīvlendas pilsēta, "Cavaliers" organizācija un tās līdzjutēji. Tā ilgus gadus bijusi manas ģimenes mājvieta un tā vienmēr paliks."

Židrūns Ilgausks NBA karjeras laikā vidēji spēlē guvis 13 punktus, izcīnījis 7,3 atlēkušās bumbas un bloķējis 1,6 pretinieku metienus. Divkārt lietuvietis piedalījies NBA Visu zvaigžņu spēlēs, bet 1998. gadā tika iekļauts NBA Gada jaunpienācēju pirmajā simboliskajā pieciniekā (1996./1997. gada sezonu izlaida savainojuma dēļ). Tieši savainojumu un savainojumu riska dēļ Ilgausks visas karjeras laikā piedalījies vien trīs Lietuvas izlases spēlēs.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

  -2 [+] [-]

, 2012-01-19 00:18, pirms 13 gadiem
Nu jā,sākumu lasot jau likās

  +4 [+] [-]

, 2012-01-19 00:22, pirms 13 gadiem
''...esot pirmo reizi bijis klāt abu dēļu dzimšanas dienās... ''

sāku paniski smieties šo izlasot

     [+] [-]

, 2012-01-19 00:32, pirms 13 gadiem
Silinj izlabo kljuudu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2012-01-19 03:16, pirms 13 gadiem
Varēja vien palikt Lietuvā par Maximas apsardzes priekšnieku!

  +2 [+] [-]

, 2012-01-19 17:24, pirms 13 gadiem
Nu, lai veicas.....ja būs skauts, cerams kādu latvieti arī pamanīs....nu lab, sāksim no gala - cerams, ka viņam vispār būs ko pamanīt. :0

  -3 [+] [-]

, 2012-01-19 23:48, pirms 13 gadiem
samoseckis rakstīja: Varēja vien palikt Lietuvā par Maximas apsardzes priekšnieku!
tad jau labāk par iebrauktuves šlagbomu