Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

32 ārzemnieki izstājas no NBA drafta, Porziņģis paliek

32 ārzemnieki izstājas no NBA drafta, Porziņģis paliek
Cedi Osmans: viens no 11 ārzemniekiem NBA draftā
Foto: AFP/Scanpix

Trīsdesmit divi ārzemju un divi NCAA basketbolisti atsaukuši dalību 2015. gada NBA draftā, ziņo "Draft Express". Jauno spēlētāju atlases ceremonijai turpina gatavoties 11 ārzemju spēlētāji, kuru vidū ir latviešu spēka uzbrucējs Kristaps Porziņģis.

NBA 2011. gadā pieņemtie noteikumi (CBA jeb collective bargaining agreement) paredz, ka 2015. gada draftā var piedalīties 1996. gada 31. decembrī dzimuši vai vecāki spēlētāji. Visiem dalībniekiem, kuri nav automātiski derīgi draftam – NCAA augstskolu absolventi kvalificējas uzreiz – bija jāpiesakās līdz 27. aprīlim (60 dienas pirms drafta).

Spēlētāju atlases ceremonijai pieteicās 91 spēlētājs, tai skaitā 43 ārzemnieki. CBA noteikumi nosaka, ka spēlētāji var atsaukt līdzdalību draftā 10 dienas pirms ceremonijas (15. jūnijā). NCAA spēlētāji no drafta izstāties varēja līdz 16. aprīlim.

Pieteikumus atsauca pa pieciem basketbolistiem no Serbijas un Spānijas. No drafta izstājās četri francūži, visi četri brazīlieši, trīs bosnieši un divi ukraiņi. Pa vienam atsaukumam reģistrēts Latvijā, Grieķijā, Bulgārijā, Kazahstānā, Vācijā, Libānā, Gruzijā, Krievijā un Itālijā.

Piecas dienas pirms pasākuma NBA nosauks spēlētājus, kuri tiks uzaicināti ceremoniju apmeklēt klātienē (NBA Draft Green Room invites). Pagājušajā gadā uz “zaļo istabu” tika ielūgts 21 spēlētājs, savukārt iepriekšējos gados līga uzaicināja vidēji 10-15 basketbolistus.

Piezīme. Musam Diaņjē no Senegālas ir Spānijas pilsonība. Ārzemnieki atšķirībā no amerikāņiem un kanādiešiem draftam var pieteikties trīs reizes.

Ārzemnieki, kuri izstājās no drafta

SpēlētājsKlubsValsts
Alberto AbaldeJoventutSpānija
Wael ArakjiAl RiyadiLibāna
Eleftherios BochoridisPanathinaikosGrieķija
Beka BurjanadzeCoruna (Spānija)Gruzija
Nedim BuzaSpars SarajevoBosnija
Alexandre ChassangASVELFrancija
George de PaulaPinheirosBrazīlija
Andrey DesyatnikovZenit St. PetersburgKrievija
Moussa DiagneFuenlabrada (Spānija)Senegāla/Spānija
Lucas Dias SilvaPinheirosBrazīlija
Ognjen DobricFMP BeogradSerbija
Simone FontecchioGranaroloItālija
Danilo FuzaroMinasBrazīlija
Marc GarciaManresaSpānija
Humberto GomesPinheirosBrazīlija
Kevin HarleyPoitiersFrancija
Juan Alberto HernangomezEstudiantesSpānija
Alpha KabaPau OrthezFrancija
Vladislav KorenyukDniproUkraina
Dusan KutlesicMetalacSerbija
Timothe LuwawuAntibesFrancija
Aleksej NikolicSpars SarajevoBosnija
Miroslav PasajlicUziceSerbija
Anžejs PasečņiksVEF RīgaLatvija
Oriol PauliGran CanariaSpānija
Djoko SalicSpars SarajevoBosnija
Marko TejicCrvena ZvezdaSerbija
Aleksandar VezenkovAris (Grieķija)Bulgārija
Rade ZagoracMega LeksSerbija
Sergiy ZagrebaDniproUkraina
Alexandr ZhigulinPenas Huesca (Spānija)Kazahstāna
Paul ZipserBayern MunichVācija

Pieteikumi NBA draftam: Serbija (2), Grieķija, Spānija, Horvātija, Francija, Koreja, Turcija, Latvija, Argentīna, Bosnija (1).

Eirolīgas klubos šogad spēlēja trīs kandidāti – grieķis Dimitris Agravanis, turks Cedi Osmans un horvāts Mario Hezonja. Kristaps Porziņģis nopelnīja Eirokausa uzlecošās zvaigznes balvu, savukārt francūzis Muhameds Žatē kļuva par Eiropas Izaicinājuma kausa ieguvēju.

NBA draftā palikušie ārzemnieki

SpēlētājsKlubsValsts
Dimitrios AgravanisOlympiacosGrieķija
Guillermo HernangomezSevillaSpānija
Mario HezonjaBarcelona (Spānija)Horvātija
Mouhammadou JaitehNanterreFrancija
Jonghyun LeeKorea UniversityKoreja
Nikola MilutinovPartizanSerbija
Cedi OsmanAnadolu EfesTurcija
Kristaps PorziņģisSevillaLatvija
Nikola RadicevicSevillaSerbija
Juan Pablo VauletBahia BasketArgentīna
Adin VrabacTrier (Vācija)Bosnija

NBA drafts notiks 25. jūnijā Ņujorkā.

Izmantotie resursi:
DraftExpress: Official NBA Draft Early-Entry...


, 2015-06-18 20:46, pirms 9 gadiem
tie nu gan būtu prikoli, ja viņš pēkšņi izstātos

kāds ar tik augstām prognozēm kādu reizi ir izstājies?
, 2015-06-18 20:55, pirms 9 gadiem
pleesonja rakstīja: tie nu gan būtu prikoli, ja viņš pēkšņi izstātos

kāds ar tik augstām prognozēm kādu reizi ir izstājies?
Dankans man liekas bija prognozēs pirmais picks arī pēc junior sezonas, bet palika vel uz pēdējo gadu. Citādi jau tas nav prāta darbs ar visādām iespējamajām traumām un ņemot vērā, ka nākamais gads izskatās būs spēcīgs ar pāris monstriem priekšgalā pēc manām domām.
, 2015-06-18 21:02, pirms 9 gadiem
pleesonja rakstīja: tie nu gan būtu prikoli, ja viņš pēkšņi izstātos

kāds ar tik augstām prognozēm kādu reizi ir izstājies?
Ir spēlētāji, kuri var izstāties un ir tādi, kuri automātiski kvalificējas draftam un viņiem nav nedz jāpiesakās, nedz viņi var arī izstāties.

NHL draftā, piemēram, visi ir tādi, t.i., spēlētāji, kuri ir konkrētos "kvalifikācijas rāmjos" automātiski var tikt izvēlēti pat bez viņu ziņas. NBA ir savādāk, jo tur ir dažādi kritēriji, kas saistīti gan ar koledžu, gan spēlētājiem, kas nav no ASV utt.
, 2015-06-18 21:53, pirms 9 gadiem
vai Porziņģis teorētiski varētu izstāties? ja izdomātu, ka nākošgad grib nodraftēties stabili kā Nr.1 ..
, 2015-06-18 22:11, pirms 9 gadiem
zigiss rakstīja: vai Porziņģis teorētiski varētu izstāties? ja izdomātu, ka nākošgad grib nodraftēties stabili kā Nr.1 ..
Vēl reizi jā, teorētiski. Praktiski tas būtu neprāts, jo sola top 5-10 !
, 2015-06-18 22:16, pirms 9 gadiem
Nu tie būtu pigori ja viņš izstātos.
Sanāk ja tu draftam piesakies 30 gadu vecumā, tad tādu arī var draftēt?
, 2015-06-18 22:21, pirms 9 gadiem
Converse87 rakstīja: Vēl reizi jā, teorētiski. Praktiski tas būtu neprāts, jo sola top 5-10 !
21 gados jau pārāk vecs skaities.
, 2015-06-18 22:26, pirms 9 gadiem
Kādreiz jau laikam bija 22 gadi,vecākus nedraftēja.....
, 2015-06-18 22:42, pirms 9 gadiem
Converse87 rakstīja: Vēl reizi jā, teorētiski. Praktiski tas būtu neprāts, jo sola top 5-10 !
Sola top 3.
, 2015-06-18 23:08, pirms 9 gadiem
Porziņģi draftēs LAL.
, 2015-06-18 23:20, pirms 9 gadiem
Converse87 rakstīja: Vēl reizi jā, teorētiski. Praktiski tas būtu neprāts, jo sola top 5-10 !
bet uz nākošo gadu Nr.1 - jo fiziski pieliks .. atšķirība ir $ un prestižā (reāli jau nākošgad NBA daudz minūtes nebūs). tāpat pats teica, ka vislabāk gribētu Floridā, bet tagad jau tas nereāli...
, 2015-06-18 23:26, pirms 9 gadiem
Kristapam esot bijis slēgts treniņš ar Lakers, bet uz otro treniņu neesot uzaicināts. Šodien esot tikšanās ar Magic, bez treniņa.
, 2015-06-18 23:31, pirms 9 gadiem
zigiss rakstīja: bet uz nākošo gadu Nr.1 - jo fiziski pieliks .. atšķirība ir $ un prestižā (reāli jau nākošgad NBA daudz minūtes nebūs). tāpat pats teica, ka vislabāk gribētu Floridā, bet tagad jau tas nereāli...
Orlando ir visai reāls variants. Daudz reālāks nekā nekā LAL. Tagad pat medijos parādījies, ka Minesota apsver ņemt Porziņģi. Sanders esot teicis, ja viņam būtu dūšas, ņemtu tieši Porziņģi. Ja godīgi, neesmu ticējis nevienu brīdi, ka Lakers vai Timberwolfes spētu paņemt Porziņģi pirms Touna, Okafora vai Rasela.
Reālākās komandas uz doto brīdi ir Filadelfija un Orlando. Knicks pārāk klusi, iespējams pat varētu aizmainīt savu izvēli. Līdz ar to Kristaps varētu nonākt daudz labākā situācijā.
, 2015-06-19 00:34, pirms 9 gadiem
Ja esam redzējuši interviju ar Buļu, tad Porziņģi nebija sajūsmā par Filadelfiju. Varbūt ir mainījuši domas? Šaubos vai aģents ir licis noprast 76ers, ka Porziņģis negribētu tur spēlēt. Nebūtu pareiza taktika, plus šādas runas pavisam noteikti aizkļūtu līdz medijiem.

Runājot par ārpus top 5. Divačs neesot bijis Porziņģa treniņā un pats esot izteicies, ka viņš neesot vēl gatavs NBA. Kas skan visai muļķīgi, jo tas tā pat visiem ir skaidrs. No Nuggets nav dzirdēta nekāda interese, bet kā grīda būtu Pistons, kas būtu labākais variants no šiem trīs klubiem.
, 2015-06-19 00:52, pirms 9 gadiem
Porziņģi nedraftēs zemāk kā 6 numuru, to visi apzinās..
, 2015-06-19 01:01, pirms 9 gadiem
shamanis29 rakstīja: Ja esam redzējuši interviju ar Buļu, tad Porziņģi nebija sajūsmā par Filadelfiju. Varbūt ir mainījuši domas? Šaubos vai aģents ir licis noprast 76ers, ka Porziņģis negribētu tur spēlēt. Nebūtu pareiza taktika, plus šādas runas pavisam noteikti aizkļūtu līdz medijiem.

Runājot par ārpus top 5. Divačs neesot bijis Porziņģa treniņā un pats esot izteicies, ka viņš neesot vēl gatavs NBA. Kas skan visai muļķīgi, jo tas tā pat visiem ir skaidrs. No Nuggets nav dzirdēta nekāda interese, bet kā grīda būtu Pistons, kas būtu labākais variants no šiem trīs klubiem.
pag, porzingis nav gatavs nba? neesmu tāds eksperts, lai spriestu par viņa gatavību, negatavību, bet vai tad top3 ņem tādus krāniņus, kas nav gatavi? agrāk, pirms gadiem 10, vai tad nenāca jau tādi +/- komandas līderi tik augstu draftā? tagad auklējās ar talantiem, ja?
, 2015-06-19 03:46, pirms 9 gadiem
zigiss rakstīja: bet uz nākošo gadu Nr.1 - jo fiziski pieliks .. atšķirība ir $ un prestižā (reāli jau nākošgad NBA daudz minūtes nebūs). tāpat pats teica, ka vislabāk gribētu Floridā, bet tagad jau tas nereāli...
Kāpēc nereāli, ja Orlando ir Floridā?
, 2015-06-19 09:11, pirms 9 gadiem
binghamiswanker rakstīja: pag, porzingis nav gatavs nba? neesmu tāds eksperts, lai spriestu par viņa gatavību, negatavību, bet vai tad top3 ņem tādus krāniņus, kas nav gatavi? agrāk, pirms gadiem 10, vai tad nenāca jau tādi +/- komandas līderi tik augstu draftā? tagad auklējās ar talantiem, ja?
Okej, varbūt par 'skaļu' uzrakstīju - nav gatavs. Man liekas, ka viņa ķermeņa augšdaļa ir par vāju vēl. Protams no beņķa līdz 15 min spēlē būtu okej, nevis kā daļa domā, ka Kristaps būs uzreiz starta piecinieka spēlētājs. Es kaut kā neredzu vēl kā viņš arī pret NBA 4. numuriem aizsargāsies postā, nerunājot par centriem.
Talanta ziņā viņš ir top3 šajā draftā, viennozīmīgi. Šķiet, ka džekam viss ar galvu kārtībā, personība patīkama, darba spēja lielas, brālis būs blakus. Man liekas, ka lielas var notikt. Tiešām jācer, ka komanda spēs viņa potenciālu realizēt.
, 2015-06-19 09:21, pirms 9 gadiem
zigiss rakstīja: vai Porziņģis teorētiski varētu izstāties? ja izdomātu, ka nākošgad grib nodraftēties stabili kā Nr.1 ..
Priekš kam? Tas nebūtu pareizs solis, ja jau tagad 100% ir loterijas izvēle un principā neviens vairs viņu neliek zemāk par 5. izvēli. Ja izstātos, tad visi šķībi skatītos un mediji visticamāk 'noēstu' viņu.
Jo īpaši pēc tik lieliska treniņā Las Vegasā, kad pēc tā viņa 'haips' ir pieaudzis par 150%. Aģents arī savu roku pielicis pamatīgi.
, 2015-06-19 09:32, pirms 9 gadiem
domāju, nekādu pārsteigumu attiecībā uz Porziņģi nebūs - ne Sanderss "saņems dūšu", ne Lakers "riskēs", ne Sixers ņems vēl vienu garo talantu, ne Knicks "pamodīsies". izvēle nonāks līdz Orlando un tieši viņi arī Porziņģi nodraftēs ar 5.nr.
, 2015-06-19 09:46, pirms 9 gadiem
Ja nevar tos kuiļus aizsardzībā ar fizuhu apspēlēt , tad ar savu prātu noteikti viņš var to izdarī ..
, 2015-06-19 10:07, pirms 9 gadiem
zalajs rakstīja: Ja nevar tos kuiļus aizsardzībā ar fizuhu apspēlēt , tad ar savu prātu noteikti viņš var to izdarī ..
Tikai, lai spētu izdarīt tās labās lietas, ko prātā ir iedomājies, spēlējot pret NBA garajiem vajag... fizisko sagatavotību.
, 2015-06-19 10:09, pirms 9 gadiem
Leišiem neviena nav. Brīnums.
, 2015-06-19 10:34, pirms 9 gadiem
shamanis29 rakstīja: Priekš kam? Tas nebūtu pareizs solis, ja jau tagad 100% ir loterijas izvēle un principā neviens vairs viņu neliek zemāk par 5. izvēli. Ja izstātos, tad visi šķībi skatītos un mediji visticamāk 'noēstu' viņu.
Jo īpaši pēc tik lieliska treniņā Las Vegasā, kad pēc tā viņa 'haips' ir pieaudzis par 150%. Aģents arī savu roku pielicis pamatīgi.
Tieši tā...pēc Las Vegas workauta haips ir nereāls, simtiem cilvēku izsakās par viņu mediju tiražētās ziņās. Atsauktu...reāli noēstu/no*irstu.
, 2015-06-19 12:57, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tikai, lai spētu izdarīt tās labās lietas, ko prātā ir iedomājies, spēlējot pret NBA garajiem vajag... fizisko sagatavotību.
protams, fiziskajam spēkam ir liela nozīme, sevišķi, ja pretinieks ir masīvāks un 1:1 spiež uz groza apakšu, taču Kristapa trumpis ir ļoti garais augums un rokas, kas ļauj, pat, zaudējot pozīciju, pēc tam pretinieku nobloķēt. pie tam - nav jau NBA uz doto brīdi tādu Šakila tipa centru vai 4.nr. kuri agresīvi pastumj pretinieku zem groza un tad liek no augšas. tomēr mūsdienu basketbolā populārāka ir apspēlēšana, māņu kustības, metieni atliecienā utml. un šeit jau Kristapa fiziskie parametri - garās rokas, kustīgums, ātrums, būtu tieši laikā. tāpat uz palīdzību Kristaps būtu ļoti labs.
Mikals Bridžess. Foto: AFP/Scanpix
7

''Villanova'' čempionu apvienošanās pabeigta: Bridžesu aizmaina uz ''Knicks''

Nacionālajā basketbola asociācijās (NBA) aizvadītajā naktī noticis maiņas darījums starp Ņujorkas klubiem ''Knicks'' un ''Nets'', ziņo ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis.
Kristaps Porziņģis. Foto: FIBA
85

NBA čempionam Porziņģim drīzumā operācija un vasara bez Latvijas izlases

Nacionālās basketbola asociācijas komanda Bostonas "Celtics" pavēstījusi, ka latviešu garajam spēlētājam Kristapam Porziņģim tuvāko dienu laikā tiks veikta operācija un ka viņš šovasar Latvijas izlasei palīdzēt nevarēs. Tikmēr Latvijas Basketbola savienība pavēstījusi, ka rītdienas pārbaudes spēlei pret Ēģipti visdrīzāk netiks pieteikts Andrejs Gražulis.
Kriss Finčs. Foto: AP/Scanpix

''Timberwolves'' uz četriem gadiem pagarina līgumu ar galveno treneri

ESPN vēsta, ka Rietumu konferences komanda Minesotas ''Timberwolves'' uz četriem gadiem ir pagarinājusi līgumu ar galveno treneri Krisu Finču, ar kuru 2023./2024. gada sezonā vienība aizspēlējās līdz konferences finālam.