Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA spēlētāji ar Lebronu priekšgalā atlaiž Hanteru

Andrejs Siliņš

NBA spēlētāji ar Lebronu priekšgalā atlaiž Hanteru
Lebrons Džeimss
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēles nedēļas nogalē Hjūstonā starp intervijām un dažādiem izklaides pasākumiem spēlētājiem bija arī nopietns darbs - Spēlētāju asociācijas (NBPA) tikšanās, kuras laikā īpaši uzstājīgi viedokli izteica lielākā līgas superzvaigzne Lebrons Džeimss. Tikšanās noslēdzās ar balsojumu par organizācijas direktora Billija Hantera atlaišanu.

Pretenzijas par Hantera darbībām uzvirmoja jau pirms laba laika, bet asākas tās kļuva pagājušajā sezonā notikušā lokauta laikā un pēc tā. "Šī ir mūsu asociācija, un esam to sev atguvuši," pēc tikšanās sacīja NBPA prezidents Dereks Fišers, norādot, ka līdz ar Hantera aiziešanu beigsies sašķeltība, maldināšana un dezinformācija organizācijā. "Gribam būt droši, ka kalpojam tikai spēlētāju interesēm. To mums netraucēs nekādi draudi vai meli," turpināja Fišers, kurš šobrīd ir brīvais aģents spēlētāju tirgū.

38 gadus vecais Fišers arī turpmāk veiks prezidenta pienākumus, bet Sanantonio "Spurs" veterāns Mets Boners būs viceprezidents. Par ģenerālsekretāru ievēlēts Maiami "Heat" spēlētājs Džeimss Džounss, bet pirmā viceprezidenta amats ticis Džerijam Stekhausam no Bruklinas "Nets". Viceprezidentu statuss piešķirts arī Krisam Polam ("Clippers"), Stefanam Karijam ("Warriors"), Andrē Igodalam ("Nuggets"), Rodžeram Meisonam ("Hornets") un Villijam Grīnam ("Clippers").

Starp 35 uzaicinātajiem spēlētājiem īpaši sagatavojies tikšanās reizei bijis Maiami "Heat" līderis Lebrons Džeimss, kurš ar asiem un trāpīgiem jautājumiem iztaujājis juristus. Šī ir pirmā reize, kad Džeimss tik aktīvi iesaistījies asociācijas darbībā un tiek mēļots,ka savu ietekmi uz to atstājuši pieredzējušie "Heat" spēlētāji Džeimss Džounss, Rejs Alens un Šeins Batjē. "Viņš vēlējās tikt sadzirdēts," par Lebronu sacīja kāda persona, kas piedalījusies tikšanās reizē.

Tikšanās izskaņā spēlētāji balsojuši par Hantera likteni, un lēmums bijis jau sagaidāms - NBPA nevēlas turpināt sadarbību ar Hanteru. Tiesa, direktora atbrīvošanas process solās būt ķēpīgs. Hanters vada NBPA kopš 1996. gada, palīdzot asociācijai tikt pie trim kolektīvajiem līgumiem ar īpašniekiem. Hantera laikā NBA spēlētāju vidējā alga pieaugusi līdz pieciem miljoniem dolāru, kas ir lielākais rādītājs visā profesionālajā komandu sportā.

"Nešaubāmies, ka šis process turpināsies nepatīkamā veidā," Fišers norādīja, ka 70 gadus vecā Hantera atbrīvošana nebūs viegls darbs. Hantera darba līgums ar NBPA paredz vēl desmit miljonu dolāru liela atalgojuma izmaksāšanu. Jāpiezīmē, ka pret Hanteru iesāktas arī trīs ASV valdības izmeklēšanas, kas visu padarīs vēl ķēpīgāku.

Izmantotie resursi:
The New York Times
The Associated Press

  +6 [+] [-]

, 2013-02-18 10:29, pirms 12 gadiem
Fišers norādīja, ka 70 gadus vecā Fišera atbrīvošana nebūs viegls darbs.

Te būs kkas pārķerts...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-02-18 10:51, pirms 12 gadiem
Raitcha rakstīja: Fišers norādīja, ka 70 gadus vecā Fišera atbrīvošana nebūs viegls darbs.

Te būs kkas pārķerts...
Nu Fišers Juniors grib atlaist Fišeru Senioru

     [+] [-]

, 2013-02-18 11:04, pirms 12 gadiem
Raitcha rakstīja: Fišers norādīja, ka 70 gadus vecā Fišera atbrīvošana nebūs viegls darbs.

Te būs kkas pārķerts...
Google Translate šoreiz nepalīdz un tulkam nomisējies!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-02-18 12:01, pirms 12 gadiem
Cereal Guy rakstīja: Atlaist Betmenu!
Atlaist Medvedevu!

  -1 [+] [-]

, 2013-02-19 07:03, pirms 12 gadiem
Bass 80 gados būtu niecība.
Viņa rīcībā nebija Melouns.
Nebija Džordans.
Nekas viņam nebija. Niecība.