Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Ņujorka turpina pelnīt uz Lina rēķina

Andrejs Siliņš

Ņujorka turpina pelnīt uz Lina rēķina
"Linsanity" turpinās pilnā apjomā
Foto: AP/Scanpix

Pateicoties Džeremija Lina Pelnrušķītes stāstam, Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" spēles atkal rāda kabeļtelevīzijā - kluba īpašnieki vienojušies par spēļu rādīšanu "Time Warner Cable" televīzijā Ņujorkā un tās apkārtnē.

Lina fenomens, no tāla rezervista un kandidāta uz atlaišanu kļūstot par "Knicks" vilcējspēku, ko krāsaināku padara fakts, ka Lins ir Taivānas izcelsmes puisis, sacēlis kājās visu Ņujorku un patiesībā pat visu Ziemeļamerikas basketbola (un ne tikai) sabiedrību. Septiņas uzvaras pēc kārtas ar Linu pie ruļļiem nevarēja savos TV vērot ņujorkieši, kuri netiek uz spēlēm klātienē. No 1. janvāra iespēja skatīties "Knicks" spēles bija liegta. Tas, protams, izraisīja milzīgas cilvēku pretenzijas, īpaši spēkā pieņemoties "Linsanity".

"Lina trakums" un arī "Rangers" veiksmīgā spēle Nacionālāja Hokeja līgā (NHL) veicināja abu klubu īpašnieces "Madison Square Garden, Inc." sarunas ar "Time Warner Cable", un nu beidzot ir panākta ilgi gaidītā vienošanās par spēļu translāciju atsākšanu. Savu artavu darījuma pabeigšanā deva arī NBA komisārs Deivids Sterns, kurš uzrunāja abas puses, norādot, cik svarīgi un izdevīgi abām pusēm būtu rādīt cilvēkiem šajā laikā "Knicks" spēles. Tāpat biznesmeņus uzrunāja Ņujorkas gubernators Endrjū Komo.

ESPN televīzija sasniedza sezonas auditorijas rekordu 10. februārī, kad Lins pārspēja Kobe Braientu, iemetot Losandželosas "Lakers" grozā 38 punktus. Speli kanālā noskatījās trīs miljoni cilvēku, kas ir par 34 procentiem augstāks rādītājs nekā vidējais. Savukārt MSG televīzijas auditorija basketbola mačiem kopš 4. februāra palielinājusies pat trīs reizes.

Pēdējo nedēļu laikā NBA oficiālajā veikalā (tai skaitā internetā) Lina spēles kreklu pārdošanas apjoms bijis lielāks par visu citu spēlētāju pārdoto krekliņu skaitu. Kopumā krekli pasūtīti uz 23 dažādām valstīm, lielākā daļa no tiem aizceļojusi uz Kanādu, Taivānu, Ķīnu un Austrāliju. Tāpat milzīga interese un noiets arī plakātiem un kartītēm ar Linu.

Visi šobrīd mēģina nopelnīt uz Lina rēķina un pārsvarā arī ļoti veiksmīgi to dara. Pats spēlētājs ir otrs viszemāk atalgotais "Knicks" basketbolists, par šo sezonu Lins saņems nedaudz vairāk par 762 tūkstošiem dolāru...

Izmantotie resursi:
NBA.com

  +8 [+] [-]

, 2012-02-18 12:11, pirms 13 gadiem
Kaut Latvija spētu pelnīt uz kāda rēķina... pagaidām visa nauda aiziet izdevumos uz saeimas atlaišanām un referendumiem ( pilnīgi nevajadzīgām lietām ).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +17 [+] [-]

, 2012-02-18 12:16, pirms 13 gadiem
tikai 762 tūkstoši?!!
njā, Andris ar savām nullēm varēs drīz braukt mājās pensijā :p
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-02-18 12:26, pirms 13 gadiem
Pipars_Oksiks rakstīja: Un Biedriņš saņem 9citronus?????????
Absurds
vo-vo, Biedriņa alga ar 0 pts ir mazliet mazāka par Latvijas budžetu, bet čalis kurš met 20 stabili 700 tūkst. haha

 +24 [+] [-]

, 2012-02-18 12:29, pirms 13 gadiem
Ir tāda lieta, ka Lins nākamsezon vairāk par 5 miljoniem nevar saņemt, bet Biedriņam viņa 9 neviens nevar atņemt (pat viņu atlaižot lielākā daļa summas nonāks Andra kontā). Tāda nu ir tā līgas būtība, ka jauniņiem nevar pelnīt lielāku piķi par "veterāniem"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2012-02-18 12:59, pirms 13 gadiem
faiks rakstīja: tikai 762 tūkstoši?!!
njā, Andris ar savām nullēm varēs drīz braukt mājās pensijā :p
Par ko viņam maksāt vairāk? Spēlējot GSW, vidēji 2.6 pts un metienu % arī bija pabriesmīgs. Labi, ka vispār Knicks viņu paņēma.
Lai šādā līmenī nospēlē līdz sezonas beigām un tad arī varēs pretendēt uz labāku līgumu.
Spēlē viņš labi, cerams ka tā arī turpinās, tikai kļūdās par daudz.. pēdējās 3 spēles vien, vidēji gandrīz 8 kļūdas spēlē.

  +4 [+] [-]

, 2012-02-18 13:05, pirms 13 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: šodien Lins sabruka
Es nezinu vai sabruka, bet tas, ka uz viņu ir baigais spiediens to varēja ļoti labi redzēt... visas kļūdas tādēļ, ka bija sasaistīts.
Starpcitu - Welcome to Linsanity — LINsanity Gear...

  +5 [+] [-]

, 2012-02-18 13:27, pirms 13 gadiem
Pipars_Oksiks rakstīja: Un Biedriņš saņem 9citronus?????????
Absurds
Biedrins tos 9milj sanem par 17 double-double pec kartas, nevis par 0p un paaris atlekushajaam bumbaam.

     [+] [-]

, 2012-02-20 16:17, pirms 13 gadiem
Pipars_Oksiks rakstīja: Un Biedriņš saņem 9citronus?????????
Absurds
AB savu līgumu godīgi nopelnīja ar saviem DD un tagad arī Lins sev pelna lielu līgumu un, diezgan droši, ka arī nopelnīs. A kas būs pēc tam, ja Lina stati pēc līguma parakstīšanas aizbrauks auzās? Arī daudzi teiks, ka saņem naudu ne par ko - tā nu tas ir. Nākotnē neviens nevar ieskatīties un tāpēc līgumus slēdz balstoties uz to, ko rāda tagad un cerībā, ka nākotnē rādīs ja ne ko vairāk, tad vismaz to pašu. Bez gamble nevar iztikt. Domāju, ka Hjūstona, šajā sakarā, daudz ko varētu pateikt.

Kopumā, vēlu Linam veiksmi un lai viņam izdodas!

p.s. Lai tikai piestrādā pie sava metiena procenta un kļūdām un tad būs pavisam labi.