Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

papildināts "Jazz" un "Lakers" neklātienes cīņa par vietu "play-off", Karijam iespēja uzstādīt NBA rekordu

"Jazz" un "Lakers" neklātienes cīņa par vietu "play-off", Karijam iespēja uzstādīt NBA rekordu
"Lakers" spēlētāju liktenis ir pašu rokās - jāizcīna uzvara pret "Rockets" un ceļazīme uz "play-off" turnīru būs rokā
Foto: AP/Scanpix

Šonakt ar 15 spēlēm noslēgsies 2012./13.gada Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) regulārais čempionāts. Pirms gaidāmajiem mačiem ir divas lielas intrigas: kura vienība - "Lakers" vai "Jazz" - iegūs pēdējo ceļazīmi dalībai izslēgšanas turnīrā un vai Stefans Karijs pārspēs Reja Alena regulārās sezonas tālmetienu rekordu.

Kura vienība izcīnīsies iespēju piedalīties "play-off" turnīrā?

Pirms gaidāmās spēles pret Hjūstonas "Rockets" (45-36, 7.vieta Rietumos) Losandželosas "Lakers" (44-37, 8.v. Rietumos) ar matemātiku nav jānodarbojas, jo nav jau nekas jārēķina - atliek pieveikt "Rockets" un ceļazīme uz "play-off" turnīru, kā arī 7.vieta Rietumos būs rokā. Ja "ezernieki" piedzīvos zaudējumu un Jūtas "Jazz" (43-38, 9.v. Rietumos) izbraukumā izdosies pieveikt Memfisas "Grizzlies" (55-26, 5.v. Rietumos), "Lakers" sezona būs galā un Kobe Braients, atlabstot pēc Ahileja cīpslas operācijas, varēs bez uztraukumiem savās mājās vērot izslēgšanas turnīra cīņas.

Spēle starp "Jazz" un "Grizzlies" vienībām Memfisā sāksies pulksten 3.00 pēc Latvijas laika, savukārt mačs "Staples Center" arēnā starp "Lakers" un "Rockets" tiks uzsākts divarpus stundas vēlāk - agrā ceturtdienas rītā plkst. 5.30 pēc Latvijas laika. Jāpiebilst, ka pēdējo reizi "Lakers" izslēgšanas turnīrā nepiedalījās 2005.gadā.

Losandželosas klubs spējis izcīnīt četras uzvaras pēc kārtas, ieskaitot piektdien grūtā cīņā gūto panākumu ar 118:116 pār Goldensteitas "Warriors" vienību. Uzvara tika gūta, taču tā nenāca bez zaudējumiem, jo Braients guva Ahileja cīpslas savainojumu, kas viņam liegs spēlēt basketbolu nākamos aptuveni sešus līdz deviņus mēnešus.

Šīs nakts cīņā "Lakers" nevarēs palīdzēt pieredzējušais saspēles vadītājs Stīvs Nešs, kuru nomoka problēmas ar gūžu un muguru. Ja "Lakers" kvalificēsies izslēgšanas turnīram, Nešs, visticamāk, spēs palīdzēt komandai, jo abi savainojumi nav tik nopietni, lai tos nespētu sadziedēt pāris dienu laikā.

Jau bez savainotā Braienta ierindā divas dienas vēlāk losandželosieši ar 91:86 pieveica Sanantonio "Spurs" vienību. Dvaits Hovards bija "Lakers" labākais punktu guvējs ar 26 punktiem un 17 atlēkušajām bumbām, savukārt Stīvs Bleiks pievienoja 23 punktus. Ja "ezernieki" izcīnīs 7.vietu regulārajā turnīrā, "play-off" turnīra 1.kārtā tiem būs jāsacenšas tieši ar Grega Popoviča vadītajiem vīriem.

"Tā ir lieliska iespēja man pašam un visai komandai parādīt, kas mēs esam," izteicās Hovards, kurš pēdējos piecos mačos guvis vidēji 23,6 punktus. "Mēs cīnīsimies līdz galam un darīsim visu, ko vien spējam. Par spīti visam, kas noticis šosezon, mums ir iespēja uzvarēt šo nākamo spēli, piedalīties "play-off" turnīrā un veidot vēsturi."

"Līdz ar Kobes nespēlēšanu es saprotu, ka man ir jādara vairāk un jāsniedz lielāks pienesums šai komandai. Šī ir lieliska iespēja man, un es ticu, ka varu to izdarīt," "Lakers" centrs ir pārliecināts par savām spējām pret "Rockets" parādīt komandas līdera cienīgu sniegumu.

Gan Hovards, gan Pau Gazols nevarēja palīdzēt Losandželosas klubam abu vienību pēdējā tikšanās reizē 8.janvārī, kad pārāka ar 125:112 izrādījās Hjūstonas vienība. "Rockets" līderis Džeimss Hārdens tajā spēlē guva 31 punktu.

Hārdens realizēja vien piecus no 18 izmestajiem metieniem, gūdams 16 punktus, un "Rockets" ar 112:119 pirmdien pamanījās zaudēt Fīniksas "Suns", kura regulārā turnīra noslēgumā ieņems pēdējo vietu Rietumos. Zaudējums Hjūstonas klubu nostādījis situācijā, kad regulāro sezonu tas varētu noslēgt vien 8.vietā. Tas nozīmē, ka Hārdenam jau "play-off" turnīra 1.kārtā nāktos cīnīties pret savu bijušo komandu - Oklahomsitijas "Thunder", kas jau nodrošinājusi 1.vietu Rietumos.

Hjūstonas vienība uzvarējusi pēdējos četros no pieciem savstarpējo klubu dueļiem, pēdējo neveiksmi piedzīvojot 18.novembrī Losandželosā. Toreiz Hovards "Rockets" grozā pamanījās samest 28 punktus, kā arī iekrāt 13 atlēkušās bumbas.

Lai saglabātu dzīvas savas "play-off" cerības, Jūtas "Jazz" klubam vispirms izbraukumā jāpieveic "Grizzlies" vienība. Tas nebūs viegls uzdevums, jo "Grizzlies" savā laukumā piecās no pēdējām sešām spēlēm izdevies pieveikt "džezmeņus".

Ne tikai "Jazz" gaidāmais mačs ir svarīgs, jo arī "Grizzlies" ir, par ko pacīnīties. Ja Memfisas klubs gaidāmajā spēlē izcīnīs uzvaru, bet Losandželosas "Clippers" piedzīvos neveiksmi cīņā ar Sakramento "Kings" vienību, mājas spēļu priekšrocības gaidāmajā "Grizzlies" - "Clippers" izslēgšanas turnīra 1.kārtas duelī iegūs Memfisas komanda. Ja abas komandas svinēs uzvaras, "Clippers" iegūs sava laukuma priekšrocības gaidāmajā sērijā.

Karijam iespēja ierakstīt savu vārdu NBA rekordu grāmatā

Goldensteitas "Warriors" (46-35, 6.v. Rietumos) līderis, aizsargs Stefans Karijs gaidāmajā mačā pret Portlendas "Trail Blazers" (33-48, 11.v. Rietumos) var uzstādīt jaunu NBA rekordu, ja realizēs vismaz divus tālmetienus. Pašreiz vienas sezonas laikā visvairāk realizēto tālmetienu rekords pieder Rejam Alenam, kurš to uzstādīja 2005./06.gada sezonā, spēlējot vēl Sietlas "SuperSonics" vienībā.

Alena rekords ir 269 realizēti tālmetieni, savukārt Karijs, kurš šosezon "trejačus" realizējis ar 45,5% precizitāti, šobrīd ir realizējis 268 tālmetienus. "Ja veic matemātiskus aprēķinus, tas ir visai traks skaitlis," izteicies Karijs. "Ir jauki būtu tuvu [rekordam]. Tas nozīmē, ka vari būt vesels un spēlēt gandrīz katrā spēlē, un realizēt metienus ar visai augstu precizitāti."

Pēdējos divos mačos - zaudējumā "Lakers" (116:118) un uzvarā pār "Spurs" (116:106) - Karijs kopumā guvis 82 punktus, realizēdams 16 no 28 izmestajiem tālmetieniem. Šosezon pret "Trail Blazers" aizsargs, kuram sezonas laikā problēmas sagādāja potītes savainojumi, kopumā guvis 61 punktu, realizēdams 10 no 20 izmestajiem "trejačiem". Abās šajās spēlēs "Warriors" spēja pieveikt Portlendas vienību.

Goldensteitas vienība izcīnīs 6.vietu Rietumos gan tādā gadījumā, ja gaidāmajā mačā pieveiks "Trail Blazers", gan tad, ja "Rockets" piedzīvos neveiksmi Losandželosā. Hjūstonas uzvara pār "Lakers" apvienojumā ar "Warriors" neveiksmi pret Portlendu Andra Biedriņa pārstāvētajai komandai sniegtu 7.vietu regulārajā turnīrā.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Raksts papildināts ar 4.rindkopu.

Kura vienība iekļūs "play-off"?

  • 117

  • 40


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-04-17 19:23, pirms 11 gadiem
lakers uzvare 100% neredzu kaa rockets varetu vinet un talak jau intresanti 7vieta un pretii spurs kurus jau lakers pedejaa spele vineja un kuriem pedejaa laikaa skiet izpauzas vecums un nogurums taa kaa buus intresanta serija spurs-lakers

  +1 [+] [-]

, 2013-04-17 19:23, pirms 11 gadiem
Līgas labākais snaiperis, tiešām var iemest arī svarīgus metienus. Labs ierocis Warriors sastāvā. Pret Nuggets var sanākt interesanti, ņemot vērā to, ka Nuggets sastāvā ārā ir Farīds un Galinārī.

  +5 [+] [-]

, 2013-04-17 19:24, pirms 11 gadiem
trakais_v20 rakstīja: šodien jāfano par Jazz
Ja LAL uzvarēs, tad Jazz nav variantu. Tā kā, tev jāfano ir par Jazz un Rockets.

  +9 [+] [-]

, 2013-04-17 19:25, pirms 11 gadiem
Par LAL uzvaru, un jau supersēriju pirmajā kārtā. LAL vs Spurs.

  +3 [+] [-]

, 2013-04-17 20:03, pirms 11 gadiem
par lielu LAL uzvaru

  +6 [+] [-]

, 2013-04-17 20:16, pirms 11 gadiem
100% ka Karijs rekordu sasniegs jaw pirmaja ceturdala

  -1 [+] [-]

, 2013-04-17 20:56, pirms 11 gadiem
Nevaru saprast, kāpēc daudzi safanojušies, ka Spurs neprot spēlēt playoff basketbolu? Tas, ka viņi zaudēja Grizzlies (pirms diviem gadiem, laikam) pirmajā kārtā no pirmās vietas, nav īsti objektīvi, jo ja paskatījās uz Grizzlies sastāvu, tad īstais jautājums, ko uzdot bija - ko Grizzlies dara 8.vietā? Stabili vajadzēja ap piekto vai ceturto vietu būt. Tā kā es prognozēju, ka ja arī Lakers tiks PO (kaut gan tad iznāk, ka Hjūstona pretī dabū OKC, kas nozīmē zāģi pirmajā kārtā, un tas savukārt nozīmē, ka Hjūstona kapās tikpat traki kā LAL, vai pat trakāk), viņi lidos jau pirmajā kārtā pret Spurs.

     [+] [-]

, 2013-04-17 21:41, pirms 11 gadiem
arcsin90 rakstīja: Nevaru saprast, kāpēc daudzi safanojušies, ka Spurs neprot spēlēt playoff basketbolu? Tas, ka viņi zaudēja Grizzlies (pirms diviem gadiem, laikam) pirmajā kārtā no pirmās vietas, nav īsti objektīvi, jo ja paskatījās uz Grizzlies sastāvu, tad īstais jautājums, ko uzdot bija - ko Grizzlies dara 8.vietā? Stabili vajadzēja ap piekto vai ceturto vietu būt. Tā kā es prognozēju, ka ja arī Lakers tiks PO (kaut gan tad iznāk, ka Hjūstona pretī dabū OKC, kas nozīmē zāģi pirmajā kārtā, un tas savukārt nozīmē, ka Hjūstona kapās tikpat traki kā LAL, vai pat trakāk), viņi lidos jau pirmajā kārtā pret Spurs.
un vai tad par Lakers sastāvu arī nevar teikt, ka viņiem bij konferences augšā jābut?

     [+] [-]

, 2013-04-17 23:11, pirms 11 gadiem
a ka būs ja jazz zaudēs un lakers zaudēs kas tad tiek tālāk???

  +1 [+] [-]

, 2013-04-17 23:42, pirms 11 gadiem
druupis87 rakstīja: a ka būs ja jazz zaudēs un lakers zaudēs kas tad tiek tālāk???
VEF...

  +1 [+] [-]

, 2013-04-17 23:46, pirms 11 gadiem
druupis87 rakstīja: a ka būs ja jazz zaudēs un lakers zaudēs kas tad tiek tālāk???
"Lakers", protams.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-18 00:48, pirms 11 gadiem
Edgars Orlovskis rakstīja: "Lakers", protams.
sk. paldies

  +1 [+] [-]

, 2013-04-18 01:11, pirms 11 gadiem
Ralfinolv rakstīja: un vai tad par Lakers sastāvu arī nevar teikt, ka viņiem bij konferences augšā jābut?
Pirms sezonas - obligāti.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-18 08:07, pirms 11 gadiem
Ralfinolv rakstīja: un vai tad par Lakers sastāvu arī nevar teikt, ka viņiem bij konferences augšā jābut?
Lakers sastāvs (Gasols, Hovards, Nešs, Braients) kopā ir spēlējuši tikai 22 spēles...