Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Šaks izkrīt veselības testos; atgriešanās laukumā neskaidra

Andrejs Siliņš

Šaks izkrīt veselības testos; atgriešanās laukumā neskaidra
Vai Šakils O'Nīls būs spiests noraudzīties "Celtics" spēles no soliņa? Un cik ilgi?
Foto: AP/Scanpix

Sliktas ziņas visiem Bostonas "Celtics" cienītājiem - viens no visu laiku labākajiem Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) centra spēlētājiem Šakils O'Nīls dienu pirms pirmās komandas spēles izslēgšanas mačos nespēja nokārtot fiziskos testus un pagaidām nav skaidrs, kad "lielais kaktuss" varēs atgriezties laukumā.

Pirms kāda laika "ķeltu" ģenerālmenedžeris Denijs Eindžs apgalvoja, ka O'Nīls būšot gatavs uz "play-off" spēlēm, taču brīdī, kad spēlētājam bija jāpierāda sava gatavība, centrs to nevarēja. "Viņš turpina atgūties, un progress ir redzams," sacīja Eindžs. "Mēģinājām viņu treniņa laikā iesaistīt spēles situācijā tik daudz, cik iespējams. Pagaidām viņš nav gatavs. Nezinām, kad viņš būs gatavs."

Komandas fizioterapeits dakteris Braiens Makeons atzina, ka skriešanas testus Šakils nav spējis nokārtot: "Tie vēl ir pārāk jūtīgi. Mums būs vajadzīgs vēl kāds laiks. Atgriezīsimies rītdien [spēles dienā] un mēģināsim atkal. Cerams, dabūsim viņu atpakaļ uz kājām pēc iespējas ātrāk."

Pēc 27 spēļu izlaišanas O'Nīls atgriezās laukumā 3 aprīļa mačā pret Detroitas "Pistons", rādīja labu sniegumu, taču pēc mazāk nekā sešām spēlētām minūtēm atsvaidzināja savu Ahileja cīpslas savainojumu un pameta laukumu, dodoties uz ģērbtuvēm.

"Celtics" pirmā spēle izslēgšanas mačos būs naktī uz pirmdienu, kad pulksten 2:00 pēc Latvijas laika savā laukumā uzņems Ņujorkas "Knicks".

"Lakers" varētu būt jāiztiek bez Bārnsa

Tikmēr Rietumu konferences favorīte Losandželosas "Lakers" pirmajā spēlē pret Ņūorleānas "Hornets", iespējams, būs spiesta iztikt bez uzbrucēja Meta Bārnsa, kuram problēmas sagādājis labās kājas ceļgals. "Viņi [dakteri] izsūca šķidrumu no mana ceļa, tā kā tagad spēju pakustēties," skaidroja pats basketbolists. "Tagad, kad pampums ir nogājis, varu saliekt savu celi."

Lai gan spēlētājs ir priecīgs par to, ka var pakustēties vairāk nekā iepriekš, skaidrs, ka šādā fiziskajā gatavībā doties laukumā būtu neprāts. Sestdienas treniņā spēlētājs piedalījās, taču ļoti ierobežotā daudzumā. Dienu iepriekš "Lakers" galvenais treneris Fils Džeksons Bārnsa piedalīšanos mačā nosauca par iespējamu, bet sestdien - "tas vēl ir zem jautājuma zīmes".

Izmantotie resursi:
Comcast SportsNet | CSNNE.com : News and Videos...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2011-04-17 12:27, pirms 13 gadiem
Gribētu zināt kādi ir tie testi, vai vispar kaut kadi pieņemti vai kaut kadi treneru uzstādīti

  +8 [+] [-]

, 2011-04-17 12:39, pirms 13 gadiem
Kūpera testā izkrita lv.wikipedia.org
Slēpts komentārs: Tu saki?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-04-17 12:55, pirms 13 gadiem
Tu saki? rakstīja: Protams, kāds tur vēl basketbols, 38 gadi un 130 kilogrami. Diētu vajag.
kād tur vēl diētu? Šakam tas ir normāls svars, ja ņemot vērā viņa auguma parametrus. 216 cm es pat teiktu nedaudz par mazu

  -4 [+] [-]

, 2011-04-17 12:58, pirms 13 gadiem
stoudemire rakstīja: kād tur vēl diētu? Šakam tas ir normāls svars, ja ņemot vērā viņa auguma parametrus. 216 cm es pat teiktu nedaudz par mazu
Ptui, kļūdijos - 147kg. Tas nav normāli.

     [+] [-]

, 2011-04-17 13:06, pirms 13 gadiem
edzaa rakstīja: Kūpera testā izkrita http://lv.wikipedia.org/wiki/K%C5%ABpera_tests
dīvaini...
17-20 es noskrienu piemēram 2300, kas ir ļoti slikti, bet 21 gadā ar tādu rezultātu ir vidējs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Tu saki?

  +1 [+] [-]

, 2011-04-17 13:30, pirms 13 gadiem
147 kg tur 'dafiga' ir muskuļu kāda vēl diēta?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-04-17 14:19, pirms 13 gadiem
Komentētāju vairums laikam drusku nesaprot, ko nozīmē kājām un tieši ceļgaliem izturēt tādas slodzes, kādas slodzes nācies izturēt Šaka ceļiem! Priekš tāda auguma - svars ap 140kg nav nekas briesmīgs parastam cilvēkam. Bet ja tādas slodzes ir jātur 20 gadus, ar treniņiem un pie 100 spēlēm sezonā, skaidrs ka kāju locītavām tas ir milzīgs pārbaudijums... Patiesībā man nav skaidrs kapēc Šaks nebeidza profesionālo sportu 2-3 gadus agrāk. Nauda viņam pietiek vairākām paaudzēm, sasniegts ir viss iespējamais, bet kājas jaunas nenopirksi!

  +4 [+] [-]

, 2011-04-17 14:37, pirms 13 gadiem
ABa rakstīja: Komentētāju vairums laikam drusku nesaprot, ko nozīmē kājām un tieši ceļgaliem izturēt tādas slodzes, kādas slodzes nācies izturēt Šaka ceļiem! Priekš tāda auguma - svars ap 140kg nav nekas briesmīgs parastam cilvēkam. Bet ja tādas slodzes ir jātur 20 gadus, ar treniņiem un pie 100 spēlēm sezonā, skaidrs ka kāju locītavām tas ir milzīgs pārbaudijums... Patiesībā man nav skaidrs kapēc Šaks nebeidza profesionālo sportu 2-3 gadus agrāk. Nauda viņam pietiek vairākām paaudzēm, sasniegts ir viss iespējamais, bet kājas jaunas nenopirksi!
gribās jau tomēr izcīnīt vēl vienu gredzenu, sakrāt vairāk punktus un varbūt pacelties augstāk NBA visu laiku labāko spēlētāju topā!

  +2 [+] [-]

, 2011-04-17 15:18, pirms 13 gadiem
arveds rakstīja: gribās jau tomēr izcīnīt vēl vienu gredzenu, sakrāt vairāk punktus un varbūt pacelties augstāk NBA visu laiku labāko spēlētāju topā!
Drīzāk es domāju, ka ir grūti aprast ar faktu, ka laiks iet uz priekšu, galva joprojām strādā skaidri, bet organisms vairs nespēj pavilkt prātam līdz. Diemžēl bet tā notiek pat ar izcilākajiem! Nedomāju, ka Šakam tik ļoti ir vajadzīgs tas vel viens gredzens, bet saprotu cik grūti ir aiziet no lielās skatuves... Jebkurā gadījumā viņš jau ir sasniedzis basketbola slavas zāli un daži statistikas rādītāji neko īpaši vēsturē nemainīs!

  +1 [+] [-]

, 2011-04-17 15:34, pirms 13 gadiem
shakam bija doma aiziet ar gredzenu kabataa kaut kaa celtics speele nepaarliecina, jo Rondo shvakaa formaa un garais gals ir traumatisks!

     [+] [-]

, 2011-04-17 16:53, pirms 13 gadiem
chubaki rakstīja: shakam bija doma aiziet ar gredzenu kabataa kaut kaa celtics speele nepaarliecina, jo Rondo shvakaa formaa un garais gals ir traumatisks!
Jā pašvaki bus Bostonai, domaju ka tagad jakož pirkstos ka Perkinsu palaida, Abus O'Nealus par nopietniem paligiem es neuzskatitu un Kristich nebus tas kas viņus aizvedīs līdz finalam. Kaut gan pirms BOS noteikti vareja pieskaitīt pie top3 favorītiem, bet nu redzēs, domāju ka vecie buki vel var izšaut.

p.s haha iedāmjos Sqaku skrienam coopera testu Cik atceros nometnees taa bija nāve