Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Klārksons un Markanens atnes ''Jazz'' uzvaru papildlaikā, Hero karjeras vakars Hjūstonā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Klārksons un Markanens atnes ''Jazz'' uzvaru papildlaikā, Hero karjeras vakars Hjūstonā
Džordans Klārksons pret Zaionu Viljamsonu. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Naktī uz piektdienu Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) tika aizvadītas četras spēles. Panākumu papildlaikā pār Ņūorleānas ''Pelicans'' ar 132:129 izcīnīja Jūtas ''Jazz'', uzbrukumā spožu spēli aizvadot Džordanam Klārksonam un Lauri Markanenam. Citā spēlē Tailers Hero iemeta karjeras rekordu gūto punktu ziņā (41), palīdzot ''Heat'' apspēlēt ''Rockets''.

• Pēc septiņām uzvarām pēc kārtas otro zaudējumu divās spēlēs Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) piedzīvojusi Ņūorleānas ‘’Pelicans’’, kas naktī uz piektdienu pagarinājumā ar 129:132 piekāpās Jūtas ‘’Jazz’’.

• ‘’Jazz’’ šis bija otrais panākums pēc kārtas un šobrīd vienība ieņem septīto vietu Rietumu konferencē ar 17 panākumiem 31 spēlē.

• Uzbrukumā līdera cienīga sniegumu Jūtas labā demonstrēja Džordans Klārksons, kurš maču noslēdza ar 39 iemestiem punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un divām pārķertām pretinieku piespēlēm. Basketbolists realizēja septiņus no 14 izmestajiem tālmetieniem.

• Klārksons duetā ar Lauri Markanenu, kurš maču noslēdza ar iemestu 31 punktu, iemeta vairāk nekā pusi no komandas punktiem.

• Zaudētājiem līdera lomu uzņēmās Zaions Viljamsons, kuram 31 punkts, astoņas bumbas zem groziem un astoņas rezultatīvas piespēles.

• Papildlaiku spēlē panāca ‘’Pelicans’’. Markanens ar tālmetienu īsi pirms pamatlaika izskaņas panāca 121:118 par labu ‘’Jazz’’, bet 2.9 sekundes līdz beigām ar to pašu atbildēja Trejs Mērfijs.

• Papildlaikā Jūta nevienā brīdī neatradās zaudētājos, kas arī ļāva tai noslēgt maču ar uzvaru.

• Citā spēlē Maiami ‘’Heat’’ izcīnīja jau trešo uzvaru pēc kārtas un sesto pēdējo desmit laikā, ar 111:108 pārspējot Hjūstonas ‘’Rockets’’.

• Karjeras spēli aizvadīja Tailers Hero, kurš maču noslēdza ar karjeras rezultativitātes rekordu – 41 punktu. Tāpat basketbolists realizēja desmit tālmetienus, kas arī ir viņa vienā spēlē iemesto tālmetienu rekords NBA.

• ‘’Heat’’ šajā mačā spēlēja bez viena no līderiem Bema Adebajo, kurš nevarēja spēlē piedalīties slimības dēļ. Tāpat nespēlēja arī Kails Laurijs.

• Tuvu ‘’triple-double’’ bija Džimijs Batlers, kurš spēli noslēdza ar 20 punktiem, desmit bumbām zem groziem un septiņām rezultatīvajām piespēlēm.

• ‘’Heat’’ pēc trim uzvarām pēc kārtas pacēlusies uz astoto vietu Austrumu konferencē. 30 spēlēs tā uzvaras un zaudējumus dalījusi uz pusēm (15-15).

• Vēl divās citās spēlēs uzvaras izcīnīja Memfisas ‘’Grizzlies’’ un Fīniksas ‘’Suns’’. Dža Morants atzīmējās ar kārtējo ‘’triple-double’’ (25 punkti, desmit bumbas zem groziem, desmit piespēles) graujošā uzvarā pār Milvoki ‘’Bucks’’ (142:101), bet ‘’Suns’’ pārtrauca zaudējumu sēriju pret Losandželosas ‘’Clippers’’ (111:95).

NBA spēles 16. decembrī

SpēleRezultātsLabākie
Rockets - Heat108:111Porters 21 - Hero 41
Grizzlies - Bucks142:101Morants 25 (10 ab; 10 rp) - Adetokunbo 19
Jazz - Pelicans132:129 PKlārksons 39 (8 ab) - Viljamsons 31 (8 ab; 8 rp)
Clippers - Suns95:111Mans 22 (11 ab) - Pols 15 (13 rp)